Καταπληκτικό- Πως να Κάνετε κάποια Αντικείμενα ΑΟΡΑΤΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Πώς μπορείτε να κάνετε κάτι αόρατο, χωρίς τη χρήση ενός μανδύα; Αυτό το εύκολο πείραμα ακριβώς ποια μπορεί να είναι η «λύση».
Δείτε το Βίντεο παρακάτω.Ένα νέο βίντεο στο YouTube από το At-Bristol, ένα κέντρο επιστημών στην Αγγλία, δείχνει πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το φως για να κάνετε κάτι να εξαφανιστεί εν ριπή οφθαλμού.


Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα ζευγάρι γυαλιά πυρέξ και μια γλυκαντική ουσία που ονομάζεται γλυκερόλη - αν δεν μπορείτε να τη βρείτε, φυτικό έλαιο και απλό λάδι baby oil μας κάνει επίσης. Μπορεί να θελήσετε να χρησιμοποιήσετε ένα ζευγάρι γάντια επίσης, επειδή το πείραμα μπορεί να είναι λίγο κολλώδης.

"Εδώ έχω ένα ποτήρι γεμάτο με γλυκερίνη," ο εκπαιδευτικός των επιστημών Ross Exton λέει στο βίντεο. "Αν πάρω ένα πυρέξ δοκιμαστικό σωλήνα και τον τοποθετήσω μέσα στο ποτήρι, μπορούμε ακόμα να τον δούμε, λόγω του αέρα στο σωλήνα - αλλά αν το βουτήξουμε ακριβώς κάτω από την επιφάνεια, εξαφανίζεται."

Καταπληκτικό.

Αλλά, όπως εξηγεί ο Exton, ο λόγος γι αυτό δεν είναι η μαγεία. Δείτε, σε ένα ποτήρι κανονικό νερό, "όπως το φως περνά από το ένα υλικό στο άλλο, αλλάζει ταχύτητα και κατεύθυνση," λέει ο Exton  στο βίντεο, "μας επιτρέπει να δούμε τις άκρες του σωλήνα."

Αυτό συμβαίνει γιατί το ποτήρι και το νερό έχουν διαφορετικό τον λεγόμενο δείκτη διάθλασης, που σημαίνει ότι το φως ταξιδεύει μέσα από αυτά σε διαφορετικές ταχύτητες.

Αυτό που κάνει τη γλυκερίνη τόσο ξεχωριστή είναι ότι έχει τον ίδιο δείκτη διάθλασης, όπως το πυρέξ - έτσι ώστε όταν το φως διέρχεται μέσα από ένα ποτήρι γεμάτο γλυκερόλη, δεν αλλάζει την ταχύτητα και την κατεύθυνση. Και ως εκ τούτου, δεν αποκαλύπτεται ο κρυμμένος μέσα δοκιμαστικός σωλήνας.

Απολαύστε το.Μετάφραση εξ ακοής-Επιμέλεια-Απόδοση στα ελληνικά ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Αναφορές:

  1. https://www.youtube.com/channel/UCtcvYw27doiyMW4n-sf0r0w
  2. https://www.youtube.com/user/rossexton
  3. http://www.britannica.com/EBchecked/topic/495677/refractive-index


Άδεια Creative Commons
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται με ενεργό σύνδεσμο ο δημιουργός.

Το έργο με τίτλο Καταπληκτικό- Πως να Κάνετε κάποια Αντικείμενα ΑΟΡΑΤΑ (ΒΙΝΤΕΟ) από τον δημιουργό ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
Σύντομα θα ξεκλειδώσουμε τα σχόλια και θα επιτρέψουμε το τρολάρισμα.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ¨Η ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Να επιτραπεί η καύση των νεκρών στην Ελλάδα;

Τι θεματολογία και event θα προτιμούσατε;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις