Θρίλερ στις Φυλακές: Ο Βλαστός εκβιάζει τον Σμπώκο;

Οι δύο βομβιστικές επιθέσεις εναντίον ακινήτων που συνδέονται με τον Γιάννη Σμπώκο κι ένας εκβιασμός του για 10 εκατομμύρια ευρώ από τον βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστό βρίσκονται στο επίκεντρο ενός θρίλερ το οποίο εκτυλίσσεται στις Φυλακές Κορυδαλλού, σύμφωνα με την «Καθημερινή».


Στις 17 Απριλίου και στις 15 Μαΐου σημειώθηκαν εκρήξεις σε ακίνητα που ανήκουν στον φυλακισμένο πρώην γενικό γραμματέα Εξοπλισμών και συγγενικά του πρόσωπα, στην Κηφισιά και τη Νέα Ερυθραία αντιστοίχως. Με βάση το ρεπορτάζ της «Καθημερινής», αξιωματούχοι της ΕΛ.ΑΣ. συσχετίζουν τις δύο επιθέσεις με τον βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστό, ο οποίος κρατείται τους τελευταίους μήνες στην Στ' Πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού.

Ο Βλαστός φέρεται να απαίτησε, είτε ο ίδιος είτε μεσάζοντας, από τον Σμπώκο, ο οποίος κρατείτο στην ίδια πτέρυγα, «προμήθεια» 10 εκατομμυρίων ευρώ από τα χρήματα που, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, έλαβε ως μίζα το διάστημα που ήταν γενικός γραμματέας Εξοπλισμών. Λίγες ημέρες μετά από την πρώτη βομβιστική επίθεση, ο Σμπώκος μεταφέρθηκε από την Στ' πτέρυγα των φυλακών στο ψυχιατρείο, όπου παραμένει μέχρι και σήμερα.

Σύμφωνα με τις ίδιες δημοσιογραφικές πληροφορίες, τον έχουν επισκεφθεί δύο φορές κλιμάκια αστυνομικών της Αντιτρομοκρατικής και της Ασφάλειας προκειμένου να αντλήσουν στοιχεία για την υπόθεση, αλλά ο Σμπώκος αρνήθηκε να κατονομάσει τον Βλαστό ως εκβιαστή του. Άλλη πηγή, πάντως, της «Καθημερινής» αναφέρει ότι λίγες ώρες ύστερα από την ισχυρή έκρηξη της 15ης Μαΐου σε ακίνητο της οικογένειας Σμπώκου στη Νέα Ερυθραία, ο πρώην γενικός γραμματέας Εξοπλισμών κατέθεσε στην Αστυνομία κατονομάζοντας τον Παναγιώτη Βλαστό ως τον δράστη του εναντίον του εκβιασμού.

Ο Βλαστός, πάντως, αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση, αποδίδοντας τις αναφορές στο όνομά του στην προσπάθεια του Σμπώκου να εξασφαλίσει καλύτερες συνθήκες κράτησης μετακινούμενος στο ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού.

Αναδημοσίευση από το ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ
ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ



Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'