Απάνθρωπος Ρατσισμός! Κυνηγούν και Σκοτώνουν τους Αλμπίνους στην Τανζανία (ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟ)


Μια γυναίκα που κρατάει το μωρό της, ένα νεαρό κορίτσι παίζει με τη μητέρα της στο γρασίδι και μια ομάδα φίλων χαμογελά για την κάμερα.

Μπορεί να είναι αθώες σκηνές, αλλά αυτοί οι Τανζανοί βρίσκονται σε σοβαρό κίνδυνο από όλα τα κοινωνικά στρώματα από τους αλιείς και τους ανθρακωρύχους μέχρι τους γιατρούς μάγους και τους δολοφόνους, απλώς επειδή είναι αλμπίνοι.
Δείτε το Βίντεο παρακάτω για να κατανοήσετε καλύτερα το μέγεθος του εγκλήματος που συντελείται στη Τανζανία.


Θεωρούνται ως η «φυλή των φαντασμάτων» ή «των αόρατων», οι αλμπίνοι έχουν υποστεί απάνθρωπη μεταχείριση στα χέρια των δικών τους ανθρώπων, που τους σφάζουν για τα μέρη του σώματός τους βάση της ανησυχητικά εσφαλμένης πεποίθησης ότι θα τους φέρει καλύτερη υγεία και καλή τύχη.




Τέτοια είναι η απειλή κατά της ζωής τους, ώστε η κυβέρνηση της Τανζανίας έχει ανοίξει καταφύγια για εκατοντάδες αλμπίνο παιδιά ώστε να τους προσφέρει κάποια ευκαιρία να χτίσουν τη ζωή τους μόνοι τους.

Ο Πρόεδρος της Τανζανίας, Jakaya Kikwete, ο οποίος εξελέγη ο πρώτος αλμπίνο βουλευτής της χώρας το 2008, έχει επίσης αναθέσει σε ειδική ομάδα την έρευνα για τις δολοφονίες.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι πατέρες έχουν προσπαθήσει να δολοφονήσει τα παιδιά τους με την ελπίδα να τα πουλήσουν για χιλιάδες δολάρια, μια περιουσία για τη μέση οικογένεια στην Τανζανία.

Οι αλιείς πιστεύουν ότι τα μαλλιά τους θα τους βοηθήσουν να πιάσουν περισσότερα ψάρια, οι ανθρακωρύχοι σκέφτονται ότι τα οστά τους θα τους φέρουν διαμάντια και οι μάγοι-γιατροί χρησιμοποιούν τα γεννητικά όργανά τους για τις θεραπείες για να ενισχύσουν δήθεν τη σεξουαλική ικανότητα.




Η μέτρηση του μεγέθους του πληθυσμού των αλμπίνων της Τανζανίας είναι δύσκολη και οι εκτιμήσεις ποικίλλουν άγρια.

Η κυβέρνηση έχει αναλάβει μια εθνική έρευνα των αλμπίνων, αλλά δεν έχει ακόμα δημοσιεύσει τα συμπεράσματά της.

Οι ομάδες υπεράσπισης των Αλμπίνων, εκτιμά τον αριθμό κάπου πάνω από 100.000, από ένα συνολικό πληθυσμό περίπου 48 εκατομμυρίων ανθρώπων.




Τα καταφύγια που έχουν ανοίξει τα τελευταία χρόνια τους προσφέρουν μια αχτίδα ελπίδας για το μέλλον.

Μερικές φορές οι γονείς φοβούνται τα παιδιά τους, μερικές φορές αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τους αγαπημένους τους απογόνους, επειδή φοβούνται τις προκαταλήψεις των ανθρώπων στη δική τους κοινότητα.

Πέρυσι, μια αναφορά σχετικά με την Προστατευτικό Κέντρο Kabanaga στην πόλη της Kabanaga χαρακτήρισε την 17χρονη Angel, η οποία δέχτηκε επίσκεψη από τη μητέρα της για πρώτη φορά εδώ και τέσσερα χρόνια.

Όταν γεννήθηκε, ο πατέρας της την ονόμασε «ένα δώρο από τον Θεό».

Αλλά η χαρά του δεν ήταν η χαρά ενός νέου πατέρα, ήθελε να σφάξουν το κορίτσι και να πουλήσουν τα όργανα του σώματος για χιλιάδες δολάρια.

Η μητέρα της Angel κατάφερε να αποτρέπει τον πατέρα για χρόνια, αλλά όταν η Angel ήταν 13 ετών, αυτός έφερε μια ομάδα να της επιτεθεί.

Η Angel ξέφυγε, αλλά οι γονείς της μητέρας της σκοτώθηκαν στην επίθεση, καθώς αγωνίστηκαν για να προστατεύσουν την εγγονή τους.

Αλλά η Jacquelyn λέει ότι ποτέ δεν θα ξεφύγει από την προκατάληψη που την ακολουθεί όπου κι αν πηγαίνει.

Η άγνοια σχετικά με την κατάσταση είναι διαδεδομένη, υπάρχει ακόμη η πεποίθηση ότι οι μητέρες τους κοιμήθηκαν με λευκούς άνδρες και γι αυτό γέννησαν αλμπίνους.

Πέρυσι, επιτιθέμενοι μάζεψαν μέρη του σώματος των αλμπίνων για μαγεία, επιτέθηκαν σε ένα επτάχρονο αγόρι για το το χέρι του, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Το αγόρι, που ονομάζεται Mwigulu Magessa, έπεσε σε ενέδρα στην Τανζανία από άνδρες καθώς πήγαινε στο σπίτι με τους φίλους του.

Επέζησε αλλά πολλά από αυτά τα θύματα της άγνοιας δεν είναι τόσο τυχερά.

Λίγες μέρες νωρίτερα, άντρες με χατζάρες έκοψαν το χέρι μιας αλμπίνο μητέρας τεσσάρων παιδιών και ένα μήνα πριν ένα παιδί αλμπίνο παιδί πέθανε στην περιοχή Tabora της Τανζανίας μετά από επίθεση για να του κόψουν το χέρι.

Δείτε το Βίντεο παρακάτω για να κατανοήσετε καλύτερα το μέγεθος του εγκλήματος που συντελείται στη Τανζανία.


Έρευνα-Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση στα Ελληνικά ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Αναφορές:

  1. http://www.dailymail.co.uk/news/article-2623422/Hiding-butchers-Tanzania-Young-girl-seeks-refuge-witch-doctors-want-body-parts-shes-ALBINO.html 


Άδεια Creative Commons
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται με ενεργό σύνδεσμο ο δημιουργός.

Το έργο με τίτλο Απάνθρωπος Ρατσισμός! Κυνηγούν και Σκοτώνουν τους Αλμπίνους στην Τανζανία (ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟ), από τον δημιουργό ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'