Νιγηρία: Εισήχθη σε Ψυχιατρική Κλινική επειδή δήλωσε Άθεος (ΦΩΤΟ)

Ένας Νιγηριανός άντρας εισήχθη σε ένα ψυχιατρικό ίδρυμα στη Πολιτεία Kano μετά την δήλωση του ότι δεν πιστεύει στο Θεό, σύμφωνα με μια ανθρωπιστική οργάνωση.


Λέγεται ότι ο Mubarak Bala κρατείται παρά τη θέλησή του στο νοσοκομείο αφού η μουσουλμανική οικογένεια του τον πήγε εκεί.

Το νοσοκομείο είπε ότι ο κ.Bala, 29 ετών, νοσηλεύεται για «προκλητική ψυχολογική κατάσταση» και η θεραπεία δεν θα κρατήσει περισσότερο από όσο χρειάζεται.

Το Kano είναι μια κυρίως μουσουλμανική Πολιτεία και ενέκρινε τον ισλαμικό νόμο το 2000.

Η Διεθνή Ανθρωπιστική και Ηθική Ένωση (IHEU) λέει ότι όταν ο κ.Bala είπε στους συγγενείς του ότι δεν πιστεύει στο Θεό, αυτοί ζήτησαν από ένα γιατρό να διαγνώσει εάν ήταν ψυχικά άρρωστος.

Παρά το γεγονός ότι ο γιατρός είπε ότι ο Bala δεν είχε κάποιο πρόβλημα, η οικογένεια του κ. Bala πήγε στη συνέχεια σε ένα δεύτερο γιατρό, ο οποίος δήλωσε ότι ο αθεϊσμός του ήταν μια παρενέργεια από σύνδρομο αλλαγή της προσωπικότητας, λέει η ομάδα.

Ο κ.Bala, πτυχιούχος χημικός μηχανικός, διά της βίας μεταφέρθηκε σε ψυχιατρική κλινική στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Aminu Kano, αλλά ήταν σε θέση να επικοινωνήσει με ακτιβιστές χρησιμοποιώντας ένα λαθραίο τηλέφωνο.

Ο Bob Churchill εκπρόσωπος του IHEU  είπε ότι η ομάδα ανησυχεί για την «επιδεινούμενη κατάσταση» του και κάλεσε για την "άμεση απελευθέρωση" του.

Το νοσοκομείο είπε σε μια δήλωση ότι ο κ. Bala ήταν "άνετος και εν συνειδήση".

Έγινε δεκτός, επειδή απαιτείται θεραπεία υπό εποπτεία, πρόσθεσαν.

Ο δικηγόρος του κ.Bala, Mohammed Bello δήλωσε στο BBC ότι έχει την πρόθεση να φροντίσει για ανεξάρτητη ψυχολογική αξιολόγηση του πελάτη του λόγω των αντικρουόμενων απόψεων για την υγεία του.

Να θυμίσουμε ότι η πλούσια Σαουδική Αραβία με νόμο πλέον φυλακίζει τους άθεους και τους αντιμετωπίζει ως τρομοκράτες.

Εμείς τι να πούμε παρά συγχαρητήρια στον κ.Bala για το δύναμη και το ψυχικό του σθένος να ανακοινώσει ότι είναι άθεος σε μία χώρα όπου η ανθρώπινη ζωή έχει ελάχιστη σημασία και οι δεισιδαιμονίες αποτελούν κοινό τόπο. Επιπλέον ο αγώνας του έχει μεγαλύτερο βάρος καθώς όπως το μικρό του όνομα μαρτυρά είναι μουσουλμάνος και προέρχεται από μουσουλμανική οικογένεια.
Ωστόσο θα πρέπει να προσέξουμε την λεπτομέρεια του πόσο σχετικά εύκολα ο άνθρωπος αυτός εισήχθη στη ψυχιατρική κλινική εφόσον υπήρχε η προτροπή και συγκατάθεση της οικογένειας του.

Νομίζετε ότι τα πράγματα είναι διαφορετικά στην Ελλάδα; Αν δεν κάνω λάθος χρειάζονται απλώς 2 υπογραφές συγγενών πρώτου βαθμού για να μπεις σε ψυχιατρείο.

Δεν ακούς φωνές; Δε μιλάς στον αέρα; Δεν πιστεύεις πως μεταφέρεις τηλεπαθητικά μηνύματα με τη σκέψη σου; Ούτε καν θεωρείς πως είναι αρετή να προσποιείσαι όλα παραπάνω;
Μα, εσύ άνθρωπε μου θες γιατρό!

Σχετικοί Σύνδεσμοι:



Έρευνα-Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση κειμένων στα Ελληνικά ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Αναφορές:

  1. http://iheu.org/nigerian-man-detained-on-psychiatric-ward-for-atheism/


Άδεια Creative Commons
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται με ενεργό σύνδεσμο ο δημιουργός.

Το έργο με τίτλο Νιγηριανός Εισήχθη σε Ψυχιατρική Κλινική επειδή δήλωσε Άθεος από τον δημιουργό ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'