Υποβρύχια "Εξωγήινη Βάση" στο Μαλιμπού ή Αρχαίος Ελληνικός Ναός; Νέο Μυστήριο (ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟ)

Σχεδόν 10 χιλιόμετρα ανοικτά των ακτών του σημείου Dume στο Μαλιμπού, στην Καλιφόρνια, μια δομή ασυνήθιστης εμφάνισης κείται στο βυθό της θάλασσας. Με βάση τις εικόνες που λαμβάνονται στο Google Earth, το αντικείμενο με το οβάλ σχήμα έχει μια τεράστια επίπεδη κορυφή και κάτι που φαίνεται να είναι πυλώνες ή στήλες που φαίνεται να αποκαλύπτουν την είσοδο σε ένα πιο σκοτεινό, εσωτερικό χώρο.


Η ανωμαλία - προς το παρόν, θα το αποκαλέσουμε έτσι - είναι περίπου 610 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του νερού, έχοντας περίπου 5 χιλιόμετρα πλάτος. Τι ακριβώς είναι αυτό το πράγμα; 
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ενός ραδιοφωνικού σταθμού που εδρεύει στην Καλιφόρνια, "Fade to Black", αυτό μπορεί να είναι "το Άγιο Δισκοπότηρο των UFΟ/ USO (Αγνώστων Υποβρυχίων Αντικείμενων)" που οι ερευνητές ψάχνουν τα τελευταία 40 χρόνια.

Παρακολουθήστε αυτό το βίντεο που δημιουργήθηκε από τον παρουσιαστή του "Fade to Black", Jimmy Church για την υποβρύχια ανωμαλία του Μαλιμπού.

>

Ο Jimmy Church, ο οποίος παρουσιάζει το "Fade to Black" για το Dark Matter Radio Network, είπε στη Huffington Post ένας από τους ακροατές του - κάποιος με το όνομα Maxwell - επικοινώνησε μαζί του τον περασμένο μήνα με μια εικόνα στο Google Earth να δείχνει κάτι περίεργο, κάτω από τη θάλασσα στα ανοικτά των ακτών του Malibu. Ο Church ζήτησε τότε από τον graphic designer Dale Romero να συλλάβει πολλές εικόνες υπό γωνία της ανωμαλίας, όπως μπορούσε. 

"Τον χρειαζόμουν, έπρεπε να βρει έναν τρόπο για να πάει κάτω και πάνω από το νερό", δήλωσε ο Church."Η πρώτη μου εντύπωση ήταν ότι η ανωμαλία ήταν κάτι Ελληνικό, φαινόταν τεχνητό και δεν φαινόταν σαν φυσικός σχηματισμός".

"Όταν το κοιτάτε από πάνω, έχει σχεδόν τέλειο οβάλ σχήμα", ο Church συνέχισε. "Στα φυσικό περιβάλλον, τίποτα δεν είναι συμμετρικό. Όλα διαβρώνονται και καλύπτονται με βράχους και πλαγιές και κορυφές και εδώ, για 3.2 χιλιόμετρα, παρατηρούμε ένα τέλειο οβάλ σχήμα με μαύρο περίγραμμα χωρισμού ή σαν εξωτερική γραμμή.
"Στέκεται ακριβώς όπως κάποιο είδος οροφής. Δεν είναι πολύ διαφορετικό με ένα καλυμμένο δια θόλου στάδιο ή ένα σκεπαστό γήπεδο αγώνων ή ένα στάδιο Ολυμπιακών Αγώνων. Σου δίνει αυτή την αίσθηση. Μοιάζει με μια τέλεια οβάλ ανθρωπογενής δομή που κάθεται πάνω σε ένα εργοτάξιο."

Χρησιμοποιώντας τις συντεταγμένες του Google Earth - οι οποίες, παρεμπιπτόντως είναι , 34 ° 1'23 .31 "N 118 ° 59'45 .64" W - ο Church και Romero κατέληξαν με μια σειρά από εικόνες, αρχής γενομένης από το νότο, κοιτάζοντας βόρεια, όλα τριγύρω και καταλήγει στο βορρά, κοιτάζοντας προς το νότο.
Δείτε το slideshow από το Google Earth για την εικαζόμενη ανωμαλία του Malibu.



Τόσο ασυνήθιστη εξήγηση όσο ασυνήθιστη φαίνεται και η "ανωμαλία", είναι η εξήγηση ότι πρόκειται για βάση εξωγήινων UFO. Είναι η μόνη ρεαλιστική εξήγηση γι αυτό;

«Δεν είδα κάτι το ιδιαίτερο σ' αυτό. Νομίζω ότι είναι επειδή φαίνεται σαν να υπάρχει μια επίπεδη επιφάνεια και στη συνέχεια, κάτω από αυτή, φαίνεται πως υπάρχουν αυτές οι κάθετες στήλες σαν αρχαίες ελληνικές κολώνες, έτσι ώστε κάποιος μπορεί να πει, "Ω, ναι αυτή είναι η είσοδος σε κάτι το ιδιαίτερο," είπε ο σεισμολόγος και γεωλόγος David Schwartz της Γεωλογικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ.

"Νομίζω ότι είναι φυσικό και είναι ένα μέρος της υφαλοκρηπίδας," είπε ο Schwartz στη HuffPost. "Είναι απλώς ένα περίπλοκο μέρος της υφαλοκρηπίδας που έχει δει κάποια διάβρωση και ίσως, γκρεμίστηκε κατρακυλώντας όταν ίσως ήταν εν μέρει ήταν εκτεθειμένο εκτός θάλασσας όταν το επίπεδο της θάλασσας ήταν χαμηλότερο. Αυτή είναι μια πραγματικά υψηλής σεισμικότητας περιοχή και ίσως κάποια από αυτά τα χαρακτηριστικά είναι αποτέλεσμα της κατάρρευσης της πλαγιάς, λόγω ανακινήσεων.

"Δεν υπάρχει καμία σημαία κάτω από το νερό που να λέει: «Είμαι η είσοδος σε μια βάση εξωγήινων». Δεν υπάρχει τίποτα αφύσικο στην εμφάνιση του- δείχνει ακριβώς κάποια μεταβολή στην υπεράκτια μορφολογία των ακτών", δήλωσε ο Schwartz.

Ο Schwartz από κοινού με τη HuffPost με μια ερευνητική εργασία που δημοσιεύθηκε το 2009 από το Τμήμα Γεωλογικής Εταιρείας της Αμερικής, δείχνει διατομές της περιοχής της ανωμαλίας - που ορίζεται ως Sycamore Knoll - από εκείνους που πραγματικά έχουν μελετήσει αυτήν την υποβρύχια περιοχή.

Η παρακάτω εικόνα είναι από αυτό το έγγραφο. Αν κοιτάξετε προς τα αριστερά του μέσου της εικόνας, μπορείτε να δείτε καθαρά την οβάλ σχήματος "ανωμαλία" που μερικοί αναφέρουν ως μια υποβρύχια βάση UFO:

"Αυτό ερμηνεύεται ως σφάλμα ώσης," είπε ο Schwartz, "που σημαίνει ότι μία πλευρά του φλοιού κινείται πάνω από την άλλη -και αυτό που ψάχνουμε ερμηνεύεται ως η επιφανειακή έκφραση αυτής της ώθησης Dume, η οποία αποτελεί μέρος από ένα μεγάλο σύστημα ρηγμάτων στη Νότια Καλιφόρνια." 

Η κατώτατη γραμμή, πρόσθεσε, "είναι ότι οι άνθρωποι το αναγνωρίζουν αυτό."

Θα μπορούσε αυτή να είναι η τελική αλήθεια για το τι είναι αυτό το αντικείμενο;

Η HuffPost ήλθε σε επαφή με τον John Anthony West, ένα ανεξάρτητο αιγυπτιολόγο, ο οποίος κέρδισε ένα βραβείο Emmy για την έρευνά του για το ντοκιμαντέρ του NBC το 1993, "Το Μυστήριο της Σφίγγας", στο οποία ο ίδιος και ο γεωλόγος Robert Schoch παρουσίασαν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η Μεγάλη Σφίγγα της Γκίζας μπορεί να είναι χιλιάδες χρόνια παλαιότερη από ότι εθεωρείτο μέχρι σήμερα.

Ο West εξέτασε τις εικόνες του υποβρύχιου αντικειμένου του Malibu.

"Οι εικόνες είναι λίγο παραπλανητικές σ' αυτό που φαίνεται σαν να βρίσκεται στην ακτή," ο West είπε στη HuffPost. «Η πρώτη μου αντίδραση - γνωρίζοντας ότι ήταν 610 μέτρα κάτω από το νερό - ήταν ότι, σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε, στην πραγματικότητα, να είναι τεχνητό, ανθρωπογενές και έχω αρκετή εμπειρία, κοιτάζοντας τη γεωλογία και τη διακρίνοντας τι θα μπορούσε ίσως να είναι τεχνητό και στη συνέχεια υπάρχει το είδος της μια γκρίζα ζώνη κάπου ανάμεσα. Όσον αφορά εμένα, δεν υπάρχει καμία γκρίζα ζώνη».

Ο West λέει ότι έχει την τάση να συνεχίσει περισσότερο με την γεωλογική εξήγηση.

"Δεν μοιάζει καθόλου ανθρωπογενές. Έχει ότι μοιάζουν κολώνες εκεί, αλλά είναι άνισα κατανεμημένες και στη συνέχεια, προς τα δεξιά, θα δείτε άλλες φαινομενικά κολώνες συνημμένες ακόμα, στην πραγματικότητα, στο φυσικό βράχο, στη διαδικασία διαμόρφωσης." 

Και όμως, ο West αναγνωρίζει τα Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα.

"Είμαι πεπεισμένος ότι τα UFO είναι μια πραγματικότητα -υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία εκεί έξω εκεί και πέρα, δεν ξέρουμε τίποτα. Δεν ξέρουμε ποιοι είναι, γιατί είναι εδώ, ή για πόσα από αυτά τα πράγματα είναι της δικής μας κυβέρνησης. Ένα σημείο πέρα ​​από αυτό είναι ότι οτιδήποτε δεν εξηγείται ή ότι δεν μπορεί να εξηγηθεί από τις τρέχουσες επιστημονικές μεθόδους, αυτόματα είναι εξωγήινοι. Είναι η εξήγηση της έσχατης ανάγκης, και εγώ απλά δεν το πιστεύω." 

Επίσης με το μυστήριο του Malibu ασχολήθηκε ο πρώην ειδικός πράκτορας του FBI Ben Hansen, ο οποίος έχει κάνει ένα εκτενές υπόβαθρο διερεύνησης και ανάλυσης στις αμφισβητήσιμες φωτογραφίες και βίντεο.

Ο Hansen παρείχε στη HuffPost την ακόλουθη εικόνα του Google Earth του υποβρύχιου εν λόγω αντικειμένου:

"Αυτή τραβήχτηκε από μια διαφορετική οπτική γωνία της 'μυστηριώδους βάσης'," είπε ο Hansen στη HuffPost σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. "Οι σκοτεινές περιοχές που οι άνθρωποι λένε ότι μοιάζουν με το εσωτερικό της βάσης αρχίζουν πραγματικά να μοιάζουν ακριβώς όπως οι σκιασμένες εγκοπές στο ράφι και οι « κολώνες» πλέον αντιπροσωπεύουν οδοντωτές κορυφογραμμές." 

Ο Hansen προειδοποιεί σχετικά με το πώς ερμηνεύουμε τα πράγματα που βλέπουμε στο Google Earth. 

"Το Google αποκτά τα υποβρύχια δεδομένα του από πολλές διαφορετικές πηγές, συμπεριλαμβανομένων των δορυφορικών ραντάρ και τα ηχητικά σόναρ από το Πολεμικό Ναυτικό, τη NOAA, τη NASA και άλλους οργανισμούς. Επειδή χρησιμοποιούν συχνά πολύ διαφορετικές τεχνολογίες, οι πληροφορίες που προκύπτουν δεν μπορούν να συμφωνούν πάντα. Όταν δεν συμφωνούν, η Google βασίζεται σε αυτόματα προγράμματα 3D ώστε να βγάλει νόημα από αυτό.

"Έχουμε να κάνουμε με περιορισμένη πληροφόρηση για την κατασκευή του του γραφικού, επειδή μπορούμε να δούμε ότι αποδεικνύεται στην διαφορά της ποιότητας της εικόνας μεταξύ της ανωμαλίας και των περιοχών που άμεσα την περιβάλλουν", πρόσθεσε ο Hansen πρόσθεσε. "Τα θολά τμήματα και οδοντωτές άκρες δείχνουν προφανώς ότι έχει λάβει χώρα ένα συνονθύλευμα επεξεργασίας εικόνας." 

Στο τέλος, μας απομένει μια ποικιλία από θεωρίες για να εξηγήσουν την ανωμαλία του Malibu, γνωστή και ως Sycamore Knoll. Θα αποδειχθούν σωστοί οι υποστηρικτές της υποβρύχιας βάσης των εξωγήινων UFO, αφήνοντας τους γεωλόγους σε βαθιά μπλε σκόνη, να ξύνουν τα κεφάλια τους και να αναρωτιούνται πώς έκαναν λάθος;

O West παραδέχεται την πιθανότητα ότι αυτό το αντικείμενο θα μπορούσε να είναι ένα είδος εισόδου, με τον ίδιο τρόπο που η δράση της κίνησης του νερού μπορεί να σχηματίσει σπήλαια κάτω από την επιφάνεια.

"Δεν υπάρχει μεγάλο μυστήριο σε αυτό το πράγμα 600 μέτρα κάτω από τη θάλασσα από την άποψη του να είναι μια είσοδος," είπε ο West. "Φυσικά, μέχρι να πάτε με μια φωτογραφική μηχανή εκεί, δεν θα ξέρετε που η είσοδος οδηγεί. Θα τολμούσα να πω ότι δεν πάει πολύ μακριά, και αν το κάνετε και φτάσετε εκεί, πιστεύω ότι οι πιθανότητες είναι ότι δεν πρόκειται να βρείτε το χαμένο θησαυρός της Ατλαντίδας."

Έρευνα-Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση κειμένου ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Αναφορές:

  1. http://www.jimmychurchradio.com/
  2. http://www.google.com/earth/
  3. http://big.assets.huffingtonpost.com/offshore.pdf
  4. http://www.huffingtonpost.com/2014/06/19/malibu-underwater-alien-base_n_5493186.html?ncid=fcbklnkushpmg00000022
  5. http://earthquake.usgs.gov/
  6. http://www.benhansen.com/

Άδεια Creative CommonsΟι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται με ενεργό σύνδεσμο ο δημιουργός.

Το έργο με τίτλο Υποβρύχια "Εξωγήινη Βάση" στο Μαλιμπού ή Αρχαίος Ελληνικός Ναός; Νέο Μυστήριο (ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟ) από τον δημιουργό ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'