Αθώος ο Μπάμπης Τσιλιανίδης

Αθώος, λόγω αμφιβολιών, κρίθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης ο 25χρονος φοιτητής, Μπάμπης Τσιλιανίδης, ο οποίος κατηγορούνταν για ένοπλη ληστεία, τον Ιούλιο του 2010, σε λογιστήριο του πανεπιστημιακού νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, αποσπώντας 8.000 ευρώ.


Σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί για την υπόθεση σε κάθειρξη 10 ετών και τεσσάρων μηνών. Μετά την αθωωτική απόφαση, ο 25χρονος αποφυλακίζεται άμεσα από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατείτο επί 3,5 χρόνια.

Ο νεαρός φοιτητής κατέστη κατηγορούμενος για την υπόθεση με βάση γενετικό υλικό που -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- βρέθηκε σε μαντίλι κοντά στο σημείο που διαπράχθηκε η ληστεία. Ο 25χρονος από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε τη ληστεία, αμφισβητώντας το επίμαχο DNA, που κατά τον υπερασπιστικό ισχυρισμό του, ήταν αναμεμειγμένο με άλλο DNA.

Κανείς εκ των μαρτύρων που κατέθεσαν στη δίκη δεν τον αναγνώρισε, ενώ αθωωτική, λόγω αμφιβολιών, ήταν η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας. Ο 25χρονος φοιτητής δεν παρέστη στο δικαστήριο και δικάστηκε διά πληρεξούσιου δικηγόρου.

Ο ίδιος είχε συλληφθεί και κατηγορηθεί μαζί με τέσσερα ακόμη άτομα για την επίθεση με γκαζάκια, τον Οκτώβριο του 2010, σε σταθμευμένο όχημα της ΔΕΗ κοντά σε εργοτάξιο της επιχείρησης στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση καταδικάστηκε από το Κακουργιοδικείο -κατά μετατροπή του δικαστηρίου- για πλημμεληματικού χαρακτήρα πράξεις, ενώ στη συνέχεια ξαναβρέθηκε στο εδώλιο για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, κατηγορία όμως που μετατράπηκε σε συμμορία, για την οποία καταδικάστηκε σε φυλάκιση τεσσάρων ετών με αναστολή.

Αναδημοσίευση από το thebest
ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'