Τα Χαμένα Μυστικά του Νίκολα Τέσλα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα μυστήριο περιβάλλει τον Νίκολας Τέσλα (Nicolas Tesla). Η προσφορά του, η οποία ήταν μεγάλη και σε πολλούς τομείς, έχει παραπέσει στην αφάνεια. Γιατί;


Ο Νίκολα Τέσλα, Σέρβος επιστήμονας γεννημένος στην Κροατία, ήταν ένας ανθρωπιστής, πατριώτης των ΗΠΑ και ναι, μια αχαλίνωτη ιδιοφυΐα, αν και συχνά προσωποποιείται ως η πεμπτουσία του τρελού επιστήμονα. Ίσως το μόνο πραγματικό του αδίκημα ήταν ότι γεννήθηκε πολύ μπροστά από την εποχή του. Πολλές από τις εφευρέσεις του μας φαίνονται ακόμα και σήμερα παράξενες και εξώκοσμες.

Η ιδέα του Τέσλα ήταν να είναι σε θέση να παρέχει ενέργεια εξίσου σε όλους τους ανθρώπους στη Γη. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 2 με 3.000.000.000 άνθρωποι σε αυτόν τον πλανήτη που δεν μπορούν να πάνε στο σπίτι το βράδυ και να ανάψουν τα φώτα. Οι άνθρωποι που δεν μπορούν να έχουν ηλεκτρισμό, είναι επίσης οι καταδικασμένοι να ζουν σε συνθήκες φτώχειας.

Ο Tesla είδε ότι υπήρχε ένας διαχωρισμός μεταξύ των εχόντων και των μη εχόντων. Και ήταν αποφασισμένος να κάνει ηλεκτρική ενέργεια εξίσου διαθέσιμη σε όλους τους ανθρώπους σε αυτόν τον πλανήτη...ως δώρο.

Αυτή είναι η ιστορία του ανθρώπου που ο χρόνος ξέχασε και της κυβέρνησης των ΗΠΑ η οποία δεν τον δικαίωσε.

Δείτε το παρακάτω Ντοκιμαντέρ στα Αγγλικά



Έρευνα-Επομέλεια φωτογραφιών-Απόδοση κειμένων ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Άδεια Creative Commons
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται με ενεργό σύνδεσμο ο δημιουργός.

Το έργο με τίτλο Τα Χαμένα Μυστικά του Νίκολα Τέσλα (ΒΙΝΤΕΟ)  από τον δημιουργό ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'