Σφήκα Μετατρέπει τις Κατσαρίδες σε Ζόμπι με Ειδική Τοξίνη (ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟ)

Σε περίπτωση που η ιστορία μας για το περίπου 1,5 εκατ.κατσαρίδες που διέφυγαν δεν σας έπεισε ότι ο κόσμος των εντόμων είναι ένα 24ωρος τρομακτικός εφιάλτης, σήμερα σας παρουσιάζουμε αυτή τη μικρή ιστορία για τον πιο σαδιστή τρελό επιστήμονα στον κόσμο των εντόμων: Το Ampulex compressa ή αλλιώς τη Σφήκα Kόσμημα. Ω ναι, και επίσης πρόκειται να μιλήσουμε για κατσαρίδες και πάλι. Καλώς ήρθατε.


Το BoingBoing δημοσίευσε πρόσφατα ένα απόσπασμα από το πραγματικά τρομακτικό (και εντελώς αληθινό) βιβλίο το Parasite Rex του Carl Zimmer, στο οποίο ο συγγραφέας περιγράφει τα εφιαλτικά χαρακτηριστικά πολλών παρασιτικών οργανισμών, όπως είναι η ικανότητα να μετατρέπουν σε ζόμπι τους ξενιστές, όπως το συγκεκριμένο δείγμα. Το Ampulex έχει εξελίξει ένα πολύ ιδιαίτερο είδος κεντριού που το χρησιμοποιεί για να κάνει τις κατσαρίδες Ζόμπι με την έγχυση μιας ειδικής τοξίνης στους εγκεφάλους τους, απενεργοποιώντας τη βούλησή τους να διαφύγουν. Αισθητήρες στο κεντρί προσδίδουν σχεδόν χειρουργική ακρίβεια. Το δηλητήριο δεν παραλύει την κατσαρίδα, καθώς μπορεί ακόμα να περπατάει... έτσι την μετατρέπει κυριολεκτικά σε ένα όχημα, πιάνοντας τις κεραίες της και την οδηγεί σε ένα λαγούμι που έχει ετοιμάσει εκ των προτέρων ...και αυτό είναι όπου τα πραγματικά
πορνό βασανιστήρια συμβαίνουν.


  Μόλις η κατσαρίδα είναι σφραγισμένη στην τρύπα, το Ampulex βάζει ένα αυγό στο σώμα της και μετά την εκκόλαψη, η προνύμφη θα μασήσει το δρόμο της ακριβώς μέσα στον ξενιστή της, καταβροχθίζοντας όλα τα εσωτερικά όργανά της κατσαρίδας και ουσιαστικά μετατρέποντάς την σε ένα μικρό σπίτι ...ενώ η κατσαρίδα είναι ακόμα ζωντανή. Όταν η προνύμφη είναι έτοιμη να αναδυθεί, μια πλήρως ανεπτυγμένη σφήκα πετάγεται έξω από τον κούφιο πλέον ξενιστή, στο στυλ της Ξενομορφής.

Σας θυμίζει μήπως το Άλιεν;

Δείτε το ανατριχιαστικό βίντεο παρακάτω




Έρευνα-Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση στα Ελληνικά ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Αναφορές:

  1. http://boingboing.net/2006/02/03/wasp-performs-roachb.html
  2. http://www.amazon.com/gp/product/074320011X/ref=s9_psimh_gw_p14_d0_i1?pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_s=center-2&pf_rd_r=058CBEZGYJDJQX0CJ8RB&pf_rd_t=101&pf_rd_p=1389517282&pf_rd_i=507846


Άδεια Creative Commons
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται με ενεργό σύνδεσμο ο δημιουργός.

Το έργο με τίτλο Σφήκα Μετατρέπει τις Κατσαρίδες σε Ζόμπι με Ειδική Τοξίνη (ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟ) από τον δημιουργό ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 .

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'