ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ! Πρέπει να δείτε τη Ζημιά που κάνει το Τσιγάρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Λέγεται ότι το κάπνισμα μας κάνει κακό, δεν είναι νέα είδηση. Αλλά ένα πρόσφατο πείραμα δείχνει οπτικά το μέγεθος της ζημίας που οι καπνιστές πιθανόν κάνουν στους πνεύμονές τους.


Ο Ryan Au είναι καθηγητής στο Yan Chai Νοσοκομείο του Tung Ying Chi Memorial School στο Χονγκ Κονγκ. Αποφάσισε να δείξει στους μαθητές του την πιθανή ζημία που προκαλούν στους πνεύμονες τους, εάν έγιναν καπνιστές πρόσφατα. Έβαλε τον πνεύμονα ενός προηγουμένως υγιούς χοίρου σε ένα σφραγισμένο κουτί από πλέξιγκλας και γάντζωσε επάνω μία αντλία η οποία επέτρεψε στον ιστό να λάβει τεχνητά αέρα και κατόπιν αφαιρεί τον αέρα. Στη συνέχεια πρόσθεσαι ένα κανονικό τσιγάρο και το άναψε, επιτρέποντας στον καπνό να εισέλθει στους πνεύμονες. Το βίντεο δείχνει ότι αυτό επαναλήφθηκε με 60 τσιγάρα πριν γίνει η σύγκριση του ιστού των πνευμόνων με τους πνεύμονες από άλλο υγιεί χοίρο.

Συγκλονιστικό, μετά από μια τόσο σύντομη έστω και εντατική έκθεση στο χημικό κοκτέιλ των τσιγάρων, τα αποτελέσματα ήταν έντονα. Η τραχειοσωλήνα ήταν σε μεγάλο βαθμό ήδη επιστρωμένη με μαύρη πίσσα και υπολείμματα νικοτίνης. Και ο ίδιος ο ιστός του πραγματικού πνεύμονα δείχνει σημαντική αποχρωματισμό.

Διάφοροι θα το επικρίνουν ως ένα άσχετο πείραμα καθώς ο πνεύμονας δεν ήταν πλέον ένα ζωντανό όργανο σε αυτό το πείραμα, έτσι ως εκ τούτου στερείται της ικανότητας να καθαρίσει ή να αυτοεπισκευαστεί, ακόμη και στο παραμικρό ποσοστό. Επίσης, κάθε τσιγάρο "καπνίστηκε" σχετικά γρήγορα, και νομίζω πως ακόμη και οι πιο ανθεκτικοί των καπνιστών δεν μπορούν να το κάνουν, ούτε να καπνίσουν 60 τσιγάρα το ένα μετά το άλλο σε μια προσπάθεια συνεχόμενου καπνίσματος.

Ωστόσο, θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελεί μια πιο έντονη εκδοχή του της τοξικής ζημιάς που κάνουν οι καπνιστές στην υγεία των πνευμόνων τους. Αν σκεφτεί κανείς ότι ο μέσος καπνιστής στην Ελλάδα καπνίζει 20 τσιγάρα την ημέρα, περίπου 7 πακέτα την εβδομάδα, δεν χρειάζεται να είσαι μεγαλοφυία στα μαθηματικά για να καταλάβεις ότι ζημιά ξεκινήσει σύντομα μετά το πρώτο πακέτο.

Παρακολουθήστε το βίντεο και προσέξτε πώς θα σας κάνει να αισθάνεστε...Αν αυτό δεν κάνει τους καπνιστές να σταματήσουν το κάπνισμα, τότε δεν ξέρω τι θα μπορούσε.

Αν βρείτεί αυτό το άρθρο χρήσιμο, να το μοιραστείτε με την οικογένεια και τους φίλους σας πατώντας τα κουμπιά κοινοποίησης πάνω ή κάτω... Ευχαριστώ για την ανάγνωση! Ελπίζουμε να σας δούμε σύντομα.

Δική σας Μαρία

Έρευνα-Απόδοση-Επιμέλεια-Απόδοση κειμένου στα Ελληνικά ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Αναφορές:

  1. http://www.medicaldaily.com/effects-smoking-scientists-demonstrate-incredible-damage-just-60-cigarettes-can-do-your-lungs-284186


Άδεια Creative Commons
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται με ενεργό σύνδεσμο ο δημιουργός.

Το έργο με τίτλο ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ! Πρέπει να δείτε τη Ζημιά που κάνει το Τσιγάρο (ΒΙΝΤΕΟ) από τον δημιουργό ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
Σύντομα θα ξεκλειδώσουμε τα σχόλια και θα επιτρέψουμε το τρολάρισμα.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ¨Η ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Να επιτραπεί η καύση των νεκρών στην Ελλάδα;

Τι θεματολογία και event θα προτιμούσατε;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις