Η "Φούσκα" του Χρυσού -Χιλιάδες επενδυτές απώλεσαν το 40% του κεφαλαίου τους

Σε περιόδους ύφεσης, λένε ότι η επένδυση σε χρυσό είναι ιδανική. Βασισμένη εν πολλοίς στην άγνοια των επενδυτών, η Τράπεζα της Ελλάδος, προχώρησε τα προηγούμενα τρία χρόνια, στην πώληση τεραστίων ποσοτήτων χρυσών λιρών, η αξία των οποίων σήμερα, είναι όμως πολύ χαμηλότερη από εκείνη του φθινοπώρου του 2011, αφού η τιμή του χρυσού έχει μειωθεί από τα 1.924 δολάρια ανά ουγκιά στα 1.281 δολάρια, ενώ εκείνη της λίρας από τα περίπου 310 ευρώ στα 215.



Ειδικότερα τους τέσσερις τελευταίους μήνες του 2011, όπως αναφέρει η «Ημερησία», πουλήθηκαν συνολικά 79.162 λίρες και η συνολική τους αξίας διαμορφώθηκε στα 27,7 εκατ. ευρώ. Σήμερα ο ίδιος αριθμός λιρών αξίζει μόλις 16,6 εκατ. ευρώ λόγω της βουτιάς της τιμής του χρυσού και της απόκλισης που υπάρχει μεταξύ της τιμής πώλησης και αγοράς. Δηλαδή από το 2011 μέχρι σήμερα οι κάτοχοι λιρών έχασαν το 40% της αρχικής άξιας του κεφαλαίου και η συνολική ζημία ανέρχεται σε 11 εκατ. ευρώ.

Αναδημοσίευση από το Κουτί της Πανδώρας

Να σκεφτούμε ότι η τιμή του χρυσού ανεβαίνει σε περιόδους πολέμων και μεγάλων κρίσεων. Οπότε όλοι αυτοί οι χαμένοι επενδυτές μπορούν να ελπίζουν σε ένα παγκόσμιο πόλεμο για παράδειγμα ώστε να πάρουν τα λεφτά τους πίσω έστω.

ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'