Το Μυστήριο Λύθηκε- Δείτε τι Έφαγε τον 3 Μέτρων Μεγάλο Λευκό Καρχαρία (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν ήταν το γιγάντιο χταπόδι το Κράκεν ή Kraken. Δεν ήταν ο Γκοτζίλα -Godzilla. Και δεν ήταν καν μια λυσσαλέα φάλαινα δολοφόνος. Το μυστηριώδες ζώο που σκότωσε και έφαγε το 3 μέτρων μήκους μεγάλο λευκό καρχαρία και άφησε τους άναυδους επιστήμονες να πιστεύουν ότι είναι ένας σούπερ θηρευτής κυνηγός που φοβούνται ακόμη και τα κορυφαία αρπακτικά της τροφικής αλυσίδας, όπως ο μεγάλος λευκός καρχαρίας. Λοιπόν, τι ήταν τελικά;


Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι οποίοι ερεύνησαν την αινιγματική υπόθεση, ήταν ένας "κολοσσιαίου μεγέθους  κανίβαλος μεγάλος λευκός καρχαρίας."

Βρήκαμε ότι το αρχικό βίντεο από το YouTube που δημοσιεύτηκε το πρωί στις 6/6/2014 ανήκει στο ντοκιμαντέρ Η αναζήτηση του Σούπερ Θηρευτή των Ωκεανών -The Search for the Ocean's Super Predator (1), που παράγεται από το αυστραλιανό Broadcasting Corporation. Φαίνεται ότι το κανάλι Smithsonian το ανασκεύασε σε άλλο ντοκιμαντέρ που ονομάζεται Το κυνήγι για τον Super Predator (2).

Το ντοκιμαντέρ αφηγείται την επιστημονική προσπάθεια να καταγραφούν οι μεγάλοι λευκοί της Αυστραλίας και η αναζήτηση για το δολοφόνο ενός μεγάλου λευκού 3 μέτρων, του έβαλαν ετικέτα μόλις τέσσερις μήνες νωρίτερα με μια συσκευή εντοπισμού κατέγραφε τη θέση, το βάθος και τη θερμοκρασία. Όταν βρήκαν το "μαύρο κουτί" του καρχαρία σε μια παραλία, τα δεδομένα που περιέχονταν μέσα έφεραν σε αμηχανία τους επιστήμονες. Όλα έδειχναν ότι κάτι τεράστιο έφαγε τον μεγάλο λευκό των 3 μέτρων. Αλλά τι θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο;

Μόνο μετά από περαιτέρω μελέτη των μεγαλύτερων μεταναστεύσεων των μεγάλων λευκών που ήρθαν στην περιοχή όπου ο 3 μέτρων σκοτώθηκε όταν τελικά μπόρεσαν να μαντέψουν την ταυτότητα του μυστηριώδους δολοφόνου.



Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι τα νέα ερευνητικά δεδομένα τους ταιριάζουν με όλα τα στοιχεία παρακολούθησης του εξαφανισμένου καρχαρία:
Η θερμοκρασία του σώματος αυτών των μεγάλων λευκών που μεταναστεύουν ήταν η ίδια και το μέγεθος του κανίβαλου μεγάλου λευκού καρχαρία, εκτιμάται ότι θα είναι μήκους 5 μέτρων και ζυγίζει πάνω από 2 τόνους, θα μπορούσε να τα βγάλει εύκολα πέρα ​​με την ίδια ταχύτητα και την ίδια τροχιά που συνελήφθει στη συσκευή ανίχνευσης.

Είναι λογικό: Το μόνο πράγμα που θα μπορούσε εύκολα να φάει έναν καρχαρία είναι κάτι που μοιάζει με καρχαρία, μόνο απλώς μεγαλύτερο. Όσο μεγαλύτερος είναι ο καρχαρίας, τόσο πιο μάγκας είναι. Το ντοκιμαντέρ συνεχίζει να δείχνει πώς οι μικρότεροι καρχαρίες εκκενώνουν αμέσως τα νερά όταν αισθάνονται έναν τεράστιο να είναι σε κοντινή απόσταση. Λοιπόν, αυτοί είναι τα κράκεν και τα kaijus και οι μυστικοί εξωγήινοι μεγαλόδοντες που έχουν μετατραπεί σε όπλα.

Όσο για το γιατί ένας μεγαλύτερος καρχαρίας να φάει έναν μικρότερο καρχαρία, το ντοκιμαντέρ δείχνει τις προτεινόμενες θεωρίες για το πώς ο μικρότερος θα μπορούσε να δεχτεί επίθεση. Ίσως ήταν μια εδαφική διαφωνία. Ίσως ακόμη και μια πείνα που προκάλεσε την επίθεση. Τέλος, κατέληξαν σε μια υπόθεση η οποία έχει περισσότερο νόημα για μένα: Οι μεγάλοι καρχαρίες τρώνε τους μικρους καρχαρίες.

Έρευνα-Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση στα Ελληνικά ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Αναφορές:

  1. http://www.abc.net.au/tv/programs/search-for-the-oceans-super-predator/
  2. http://www.abc.net.au/tv/programs/search-for-the-oceans-super-predator/


Άδεια Creative Commons
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται με ενεργό σύνδεσμο ο δημιουργός.

Το έργο με τίτλο Το Μυστήριο Λύθηκε- Δείτε τι Έφαγε τον 3 Μέτρων Μεγάλο Λευκό Καρχαρία (ΒΙΝΤΕΟ) από τον δημιουργό ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'