Φυτεύουμε Ανανά από την κομμένη κορυφή του καρπού (ΦΩΤΟ)

Μέχρι στιγμής, έχουμε δείξει πώς φυτεύουμε Μάνγκο από κουκούτσικαι διάφορα άλλα στην κατηγορία ΟΙΚΙΑ, αλλά και στις ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ. Λοιπόν, ταξιδεύοντας στο χαμό της πληροφορίας, τα δεδομένα μας έδειξαν ότι δεν χρειάζεται να ξεκινήσουμε με σπόρους σε όλες τις περιπτώσεις. Στο άρθρο αυτό θα σας δείξουμε ένα ακόμα παράδειγμα. Όταν αγοράζουμε έναν ανανά, το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να κόβουμε "τη κορυφή".


Αν κάνετε κομποστοποίηση και θα πρέπει πραγματικά να κάνετε, η κορυφή καταλήγει στον κάδο κομποστοποίησης, έτσι δεν είναι; Λοιπόν, γιατί να μην τη φυτέψουμε; Όταν κόψετε τη κορυφή και τη κοιτάξετε από κάτω, θα δείτε μικρά σημάδια ρίζας, όπως αυτά.
Μπορείτε να δείτε τα σημάδια ρίζας γύρω από την περίμετρο του μικρού αυτού ανανά μετά το κόψιμο της κορυφής.
Εάν κόψετε την κορυφή 2.5 εκατοστά κάτω από τα φύλλα, κοιτάξτε από κάτω για να δείτε αυτά τα σημάδια. Αν δεν τα βλέπετε, κόψτε λίγο περισσότερο από την κορυφή μέχρι να τα δείτε. Πάρτε τη φρεσκοκομμένη κορυφή και τοποθετήστε τη σε ένα πιάτο/πιατάκι/ρηχό μπολ με νερό και τοποθετήστε κοντά σε ένα παράθυρο. Μπορώ να σας πω εκ πείρας ότι θα πρέπει να αλλάζετε το νερό κάθε μέρα ή να είστε σίγουροι ότι θα το φυτέψετε κατά τις πρώτες ημέρες, ή το σπίτι σας θα αρχίσει να αποκτά άσχημη μυρωδιά (μυρωδιά σαπίλας). Όταν είστε έτοιμοι να το φυτέψετε σε 3-5 ημέρες, αφαιρέστε τα έξω φύλλα (πιθανώς όλα τα νεκρά ή ως επί το πλείστον νεκρά), και αφήστε τα φύλα στο κέντρο, μερικά από τα οποία θα έχουν φυτρώσει μέσα στο νερό. Φυτέψτε το στο έδαφος (εάν το χώμα σας είναι καλό- δλδ καλό φυτόχωμα) ή σε ένα μεγάλο δοχείο με το χώμα να φτάνει μέχρι τη βάση των φύλλων.
Μετά το κλάδεμα των εξωτερικών φύλλων, φυτέψτε την κορυφή του ανανά μέχρι τη βάση των υπόλοιπων φύλλων.

Είναι σημαντικό να μην αφήσετε το χώμα να πάει κάτω ανάμεσα στα φύλλα, καθώς μπορεί να βλάψει ή ακόμα και να σκοτώσει το φυτό. Η παραπάνω εικόνα είναι από ένα που φύτεψα στον κήπο μου.

Στον Ανανά αρέσει αρκετά το ξηρό κλίμα, οπότε να είστε προσεκτικοί να μην υπερποτίζετε. Εάν χρησιμοποιείτε αισθητήρα υγρασίας, κάπου μεταξύ 2 και 3 φαίνεται να είναι σχετικά σωστά, αλλά εγώ θα σας λέω μεγαλώνει ο δικός μου.

Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα λαχανικά στον κήπο σας, ο ανανάς δεν θα αποφέρει μια συγκομιδή σε ένα μήνα, δύο μήνες, ή ακόμα και ένα χρόνο, σε ορισμένες περιπτώσεις. Μπορεί πραγματικά να διαρκέσει έως και δύο χρόνια, πριν να μπορέσετε να πάτε στο κέντρο του φυτού του ανανά και αφαιρέστε το νέο ανανά σας.

Γιατί λοιπόν να ασχοληθεί κάποιος;

Λοιπόν, σίγουρα δεν είναι για τον καρπό και αν επρόκειτο να το κομποστοποιήσετε ούτως ή άλλως, δεν είναι η εξάλειψη των αποβλήτων σίγουρα. Αλλά μπορείτε να πάρετε ένα όμορφο φυτό και μια μεγάλη ιστορία να λέτε στις φίλες σας όταν ρωτούν "Είναι ανανάς αυτό;".

Άδεια Creative Commons
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται με ενεργό σύνδεσμο ο δημιουργός.

Το έργο με τίτλο Φυτέυουμε Ανανά από την κομμένη κορυφή του καρπού (ΦΩΤΟ) από τον δημιουργό ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'