Ομάδα Αντρών επιτίθεται σε Γυναίκα στην Αίγυπτο (ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ)

Στο Πανεπιστήμιο του Καΐρου μαθητές φέρονται να προσπάθησαν να σχίσουν τα ρούχα από μια ξανθιά γυναίκα καθώς περπατούσε στην πανεπιστημιούπολη, προκαλώντας οργή ​​σε όλη την Αίγυπτο.


Η ανώνυμη γυναίκα, που φορούσε μια μακρυμάνικη ροζ μπλούζα και εφαρμοστό μαύρο τζιν, πρόσφατα καταγράφηκε σε βίντεο ενώ την κακοποιούσε μια μεγάλη ομάδα των ανδρών φοιτητών, καθώς περνούσε μέσα από το πανεπιστήμιο, ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας.

Οι άνδρες, ορισμένοι από τους οποίους ήταν σύμφωνα με πληροφορίες φοιτητές της Νομικής, πήγαν άγρια ​, σαν λύκοι, με σφυρίγματα και προπηλακίζοντας, καθώς η κοπέλα έτρεξε να τους ξεφύγει.

Ο Fathi Farid, ένα μέλος του  "Είδα την παρενόχληση" (I saw harassment), ομάδα ενάντια στην σεξουαλική παρενόχληση, είπε ότι άντρες φοιτητές είχαν επιτεθεί φραστικά στη γυναίκα και προσπάθησαν να την γδύσουν, σύμφωνα με το AFP.

Όπως έγραψε η Daily Mail του Ηνωμένου Βασιλείου, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Gaber Nassar, είπε ότι η περιβολή της φοιτήτριας, την οποία περιέγραψε ως "ένα κομμάτι αντισυμβατικό", οδήγησε στην παρενόχληση, γρήγορα προσθέτοντας ότι δεν  δικαιολογεί το συμβάν.

«Αυτό το κορίτσι μπήκε στο πανεπιστήμιο φορώντας ένα (χαλαρά μανδύα) και στη συνέχεια τον έβγαλε στη σχολή και εμφανίστηκε με αυτά τα ρούχα, που προκάλεσε, στην πραγματικότητα...το περιστατικό», είπε ο Nassar στο ιδιωτικό αιγυπτιακή κανάλι ONTV. Είπε ότι οι φύλακες του πανεπιστημίου διώχνουν τους φοιτητές οι οποίοι εμφανίζονται στη πανεπιστημιούπολη ντυμένοι ανάρμοστα.

«Το λάθος της φοιτήτριας δεν μπορεί να δικαιολογήσει το τι έκαναν οι (άλλοι) μαθητές», πρόσθεσε.

Οι περισσότερες από τις φοιτήτριες του Πανεπιστήμιο του Καΐρου φορούν τζιν και κάποιο πανοφώρι και αποφεύγουν τα αποκαλυπτικά ρούχα, πολλές φορούν τις παραδοσιακές ισλαμικές μαντίλες, όπως και η πλειοψηφία των γυναικών της Αιγύπτου.

Ο Nassar αργότερα έγραψε στο Twitter ότι είχε παρεξηγηθεί και ότι δεν κατηγορεί την φοιτήτρια για το περιστατικό.

«Σας διαβεβαιώνω ότι αυτό δεν είναι αλήθεια και ζητώ συγνώμη για την παρεξήγηση και επαναλαμβάνω ότι αυτοί (που παρενόχλησαν την κοπέλα) θα τιμωρηθούν αυστηρά», έγραψε.

Ο κ.Farid πρόσθεσε: "Το χειρότερο είναι ότι οι άνθρωποι βρίσκουν πάντα δικαιολογία για την παρενόχληση και την κατηγορούν για το θύμα".


Ο Nassar "θα πρέπει να ανακριθεί και να διωχτεί, οι έρευνες για το περιστατικό θα πρέπει να ξεκινήσουν αμέσως", έγραψε στο λογαριασμό της στο Twitter η ακτιβίστρια των δικαιωμάτων των γυναικών Mariam Kirollos.

Αρκετά δημοφιλή talk-shows κάλυψαν το περιστατικό.

"Ένα κορίτσι είναι γυμνό, αυτό σημαίνει κάποιος πρέπει να πηδήξει πάνω της;" Ο τηλεοπτικός οικοδεσπότης Amr Adib ρώτησε με δυσπιστία, κατά τη διάρκεια του show του στο ιδιωτικό κανάλι Orbit .

Πάνω από το 99% των γυναικών στην Αίγυπτο έχουν υποβληθεί σε μια μορφή παρενόχλησης, σύμφωνα με μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2013 από τις γυναίκες του ΟΗΕ.

Οι γυναίκες αναφέρουν ότι παρενοχλούνται, ανεξάρτητα από το αν είναι ντυμένες σε συντηρητικά ισλαμικά πέπλα ή ρούχα δυτικού τύπου.

Το 2013 υπήρξαν αναφορές για τις προμελετημένες και υποστηριζόμενες από το καθεστώς σεξουαλικές επιθέσεις στις διαδηλώτριες στην πλατεία Ταχρίρ της Αιγύπτου.

Ο οργανισμός  Anti-Sexual Harassment/Assault (OpAntiSh), που έχει συσταθεί για τη διάσωση των θυμάτων από την πλατεία, έλαβε 19 αναφορές ομαδικών σεξουαλικών επιθέσεων, έξι εκ των οποίων κατέληξαν σε νοσοκομείο, ενώ η χειρότερη υπόθεση αφορούσε τον ακρωτηριασμό των γεννητικών οργάνων της γυναίκας με ένα μαχαίρι.



Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση κειμένου στα Ελληνικά ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Πηγή:
  1. http://www.dailymail.co.uk/news/article-2589105/Shocking-reaction-blonde-woman-caught-video-crowds-men-swarm-walks-Cairo-university-campus.html
  Άδεια Creative Commons
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται με ενεργό σύνδεσμο ο δημιουργός.

Το έργο με τίτλο Ομάδα Αντρών επιτίθεται σε Γυναίκα στην Αίγυπτο (ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ) από τον δημιουργό ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'