Ζητήθηκε η δίωξη του Γκορμπατσόφ για τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης

Μια ομάδα Ρώσων βουλευτών ζήτησε να αρχίσει δικαστική έρευνα σε βάρος του πρώην σοβιετικού προέδρου Μιχαήλ Γκορμπατσόφ για τη διάλυση, το 1991, της ΕΣΣΔ και την ευθύνη του, που απορρέει απ' αυτή, για τη σημερινή κρίση στην Ουκρανία.


"Όλοι οι νεκροί του Κιέβου βαραίνουν τη συνείδηση αυτών που ήταν στο Κρεμλίνο το 1991 και έκαναν αυτή τη μεγάλη χώρα να διαλυθεί", δήλωσε στο ραδιοσταθμό Ηχώ της Μόσχας ο εθνικιστής βουλευτής Μιχαήλ Ντεγκτιάροφ, εννοώντας τους περίπου 100 ανθρώπους που σκοτώθηκαν από σφαίρες κατά την καταστολή της αμφισβήτησης που οδήγησε τον Φεβρουάριο στην πτώση του φιλορώσου προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς, σύμφωνα με δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Ο Ντεγκτιάροφ υπέγραψε αυτό το κοινοβουλευτικό αίτημα προς τη δικαιοσύνη μαζί με δύο βουλευτές του κόμματος Ενωμένη Ρωσία, που υποστηρίζει το Κρεμλίνο, και δύο του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Ο 84χρονος Μιχαήλ Γκορμπατσόφ "είναι ένας γέρος, ουδείς θα τον βάλει πίσω από τα κάγκελα, αλλά χωρίς αυτή την ετυμηγορία, δεν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε ούτε ως χώρα ούτε ως έθνος", πρόσθεσε ο βουλευτής.

Ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ αντέδρασε ρίχνοντας την ευθύνη για την κατάρρευση της ΕΣΣΔ στους βουλευτές του σοβιετικού κοινοβουλίου οι οποίοι είχαν επικυρώσει τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης που είχε ανακοινώσει, κόντρα στη δική του άποψη, ο Μπόρις Γιέλτσιν, ο ρώσος πρόεδρος, και οι τότε ομόλογοί του της Ουκρανίας και της Λευκορωσίας.

"Δεν υπάρχει ανάγκη για έρευνα: η Δούμα (η κάτω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου) η οποία είχε ψηφίσει (υπέρ αυτής της απόφασης) πρέπει να ανέβει στα βαγόνια με κατεύθυνση το Μαγκαντάν", περιφέρεια της Άπω Ανατολής γνωστή για τα στρατόπεδα του σοβιετικού γκουλάγκ, ειρωνεύτηκε ο πρώην σοβιετικός ηγέτης σε δηλώσεις στο ραδιοσταθμό Ηχώ της Μόσχας.

Αναδημοσίευση από το ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
Σύντομα θα ξεκλειδώσουμε τα σχόλια και θα επιτρέψουμε το τρολάρισμα.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ¨Η ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Να επιτραπεί η καύση των νεκρών στην Ελλάδα;

Τι θεματολογία και event θα προτιμούσατε;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις