Το Σχέδιο του πενταγώνου για την αντιμετώπιση των Ζόμπι

Μπορεί να διαβάσατε τον τίτλο σωστά, "Το Σχέδιο του πενταγώνου για την αντιμετώπιση των Ζόμπι". Τώρα υπόκειται σε σας, αν μπορείτε να αισθάνεστε πιο ασφαλείς, ή πολύ λιγότερο ασφαλείς.


Δεν αποτελεί έκπληξη, αυτό δεν είναι κάτι για το οποίο το στρατιωτικό κατεστημένο των ΗΠΑ είναι πρόθυμο να μιλήσε, αλλά το περιοδικό Foreign Policy ξέθαψε το έγγραφο, που πρόθυμα μας λέει, "Επειδή τα ζόμπι αποτελούν απειλή για όλους τους μη-ζόμπι ανθρώπινους οργανισμούς, (Η Στρατηγική Διοίκηση) θα είναι έτοιμη να διατηρήσει την ιερότητα της ζωής και τις ανθρώπινες εργασίες για την υποστήριξη οποιουδήποτε ανθρώπινου πληθυσμού, συμπεριλαμβανομένων των παραδοσιακών αντιπάλων".

Το CONOP 8888, όπως το έγγραφο είναι γνωστό, στις 30 Απριλίου, 2011, και όχι 29 ημέρες νωρίτερα (ή 28 ημέρες μετά για εκείνο το θέμα). Οι συγγραφείς είναι πρόθυμοι να μας διαβεβαιώσουν ότι το έγγραφο δεν είναι ένα αστείο, αλλά ούτε είναι απολύτως σοβαρό, λέγοντας: "Η υπερβολή που εμπλέκεται στην σύνταξη ενός «σχέδιο επιβίωσης σε επίθεση ζόμπι» στην πραγματικότητα είναι ένα πολύ χρήσιμο και αποτελεσματικό εργαλείο κατάρτισης".

"Οι διοργανωτές...συνειδητοποίησαν ότι τα παραδείγματα εκπαίδευσης για τα σχέδια πρέπει να φιλοξενήσουν το πολιτικό νέφος που προκύπτει εάν το ευρύ κοινό πιστεύει λανθασμένα ότι ένα φανταστικό σενάριο κατάρτισης είναι στην πραγματικότητα ένα πραγματικό σχέδιο", οι συντάκτες της μελέτης, προσθέτουν: "Αντί να διακινδυνεύσει ένα τέτοιο αποτέλεσμα από τη διδασκαλία των στρατιωτών μας χρησιμοποιώντας την πλασματική «Τυνησία» ή τα σενάρια «Νιγηρία» που χρησιμοποιούνται στη Σχολή Συνδυασμένων Πολεμικών Επιχειρήσεων, επέλεξε να χρησιμοποιήσει ένα εντελώς αδύνατο σενάριο, που ποτέ δεν θα μπορούσε να εκληφθεί για ένα πραγματικό σχέδιο".

Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι οι άνθρωποι που μπορούν να δημιουργήσουν μια πραγματική αποκάλυψη δεν έχουν κάνει το μεγάλο λάθος να κινηθούν από την πίστη σε όπλα μαζικής καταστροφής για να αντιμετωπίσουν ένα Αποκαλυπτικό σενάριο με Ζόμπι. Δυστυχώς, πιστεύουμε ότι μπορεί να πέφτουμε έξω στους υπολογισμούς σχετικά με αυτό που οι άνθρωποι θα πιστεύουν.

Το σχέδιο περιλαμβάνει διάφορα επίπεδα της απειλής, συμπεριλαμβανομένης της περίπτωσης ζόμπι επιδημίας που εν προκειμένω αποδεικνύεται ότι είναι εξαιρετικά μεταδοτική, με χαμηλή ανθρώπινη ανοσία. Απογοητευτικά, δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε προτάσεις για το πώς να αντιμετωπίσουν τα Οικονομικά Ζόμπι, η οποία φαίνεται κάπως πιο ρεαλιστική απειλή. Αναφέρεται, ωστόσο, προειδοποίηση για "Κότες Ζόμπι", οι οποίες περιγράφονται ως "η μόνη αποδεδειγμένη κατηγορία των ζόμπι που πραγματικά υπάρχει" είναι όταν ηλικιωμένες κότες με ελλιπή ευθανασία σκάβουν και βγαίνουν έξω από τους τάφους τους.

Οι σχεδιαστές του Πενταγώνου είναι μάλλον πιο δημιουργικοί από τους σεναριογράφους του Χόλιγουντ, όπως φαίνεται, να είναι προετοιμασμένοι για τους διάφορους τύπους των ζόμπι συμπεριλαμβανομένων των χορτοφάγων, "τις μορφές ζωής ζόμπι που προέρχονται από οποιαδήποτε αιτία, αλλά δεν αποτελούν άμεση απειλή για τους ανθρώπους, επειδή τρώνε μόνο τη ζωή των φυτών". Επίσης στη λίστα βρίσκονται τα συμβιωτικά ζόμπι, όπως και τα κακά μαγικά ζόμπι, σε αντίθεση προφανώς με τα ζόμπι που παράγονται μέσω της καλής μαγεία και των ζόμπι από το διάστημα.

Το Foreign Policy αναφέρει έναν υπάλληλο του Υπουργείου Αμύνης να αστειεύεται, "Ελπίζω ότι έχουμε επενδύσει ένα παρόμοιο επίπεδο αυστηρότητας εναντίον των απρόβλεπτων συνεπειών της επώασης των αυγών δράκων".

Δυστυχώς , ενώ ο πιο ισχυρός στρατός του κόσμου είναι ελεύθερος να παράγει σχέδια με βάση τα βαμπίρ, τους λυκάνθρωπους ή εναντίον του Κθούλου, υπάρχει ένα πράγμα στο οποίο είμαστε πολύ μόνοι μας. Μόλις την περασμένη εβδομάδα η Αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε μια τροπολογία που απαγορεύονται ρητά στο Υπουργείο Άμυνας, τυχόν δράσεις για την προετοιμασία για τις επιπτώσεις της ανθρωπογενούς υπερθέρμανσης του πλανήτη, για τις συγκρούσει για τους όλο και πιο σπάνιους υδάτινους πόρους ή πλημμύρες στις στρατιωτικές βάσεις που βρίσκονται σε χαμηλό επίπεδο σε σχέση με τη θάλασσα.

Έρευνα-Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση κειμένου στα Ελληνικά ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Ανάφορες:

  1. http://www.foreignpolicy.com/articles/2014/05/13/exclusive_the_pentagon_has_a_plan_to_stop_the_zombie_apocalypse
  2. http://http//www.scribd.com/doc/223872345/CONPLAN-8888
  3. http://www.imdb.com/title/tt0289043/
  4. http://www.imdb.com/title/tt1275956/?ref_=fn_al_tt_1
  5. http://www.imdb.com/title/tt1300583/?ref_=fn_al_tt_1
  6. http://www.imdb.com/title/tt1134674/?ref_=fn_al_tt_1
  7. http://http//www.snopes.com/photos/supernatural/bedghost.asp
  8. http://www.thewire.com/national/2013/04/12-million-americans-believe-lizard-people-run-our-country/63799/
  9. http://nccam.nih.gov/health/homeopathy
  10. http://www.amazon.com/Zombie-Economics-Ideas-Still-among/dp/0691154546
  11. http://thinkprogress.org/climate/2014/05/22/3440827/mckinley-climate-pentagon-climate-change/
  12. http://www.theguardian.com/environment/2012/mar/22/water-wars-countries-davey-warns
  13. http://global-warning.org/main/installations/


Άδεια Creative Commons
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται με ενεργό σύνδεσμο ο δημιουργός.

Το έργο με τίτλο Το Σχέδιο του πενταγώνου για την αντιμετώπιση των Ζόμπι από τον δημιουργό ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'