Εντυπωσιακό ΒΙΝΤΕΟ! Χταπόδι εναντίον Βάζου (με βιδωμένο το καπάκι)

Υπάρχουν περίπου 300 γνωστά είδη χταποδιού και είναι πολύ πιθανόν το πιο έξυπνο ασπόνδυλο. Μερικά είδη είναι σε θέση να αλλάξουν χρώμα κατά βούληση για να εναρμονιστούν με το περιβάλλον τους, όταν απειλούνται και κάποια θα αλλάξουν ακόμη και το σχήμα τους ώστε να μιμηθούν άλλα ζώα για να σώσουν τους εαυτούς τους. Άλλα χταπόδια έχουν δείξει στοιχειώδη χρήση εργαλείων, χρησιμοποιώντας παρατημένα κελύφη ως καταφύγια.


Επειδή τα χταπόδια στερούνται σκελετό, είναι σε θέση να περάσουν μέσα από στενούς χώρους. Αλλά τι συμβαίνει όταν δεν υπάρχει μια τρύπα για να περάσει; Προφανώς, το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να φτιάξει μία. Αυτό το βίντεο δείχνει ένα χταπόδι που χρησιμοποιεί με αξιοσημείωτη ευελιξία τα πλοκάμια του και χρησιμοποιεί την αναρρόφηση των βεντουζών προς όφελός του, όταν περιορίζεται μέσα σε μια κλειστή γυάλα.


Αλλά τι γίνεται όταν η κατάσταση αντιστρέφεται και το χταπόδι θέλει να πάρει κάτι μέσα από τη γυάλα; Το κλειστού βάζου μπορεί να είναι δύσκολο ακόμη και για τους ανθρώπους, αλλά με ένα γεύμα, ως κίνητρο, αυτό το χταπόδι αποφάσισε να κάνει μια προσπάθεια:


Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση στα Ελληνικά ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Πηγή:

  1. http://www.iflscience.com/plants-and-animals/octopus-vs-jar

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'