Αρχαίοι Εξωγήινοι: Είναι ο χαμένος κρίκος της ανθρώπινης εξέλιξης; (BINTEO, ΦΩΤΟ)

Του Tom Retterbush
Η ιδέα γύρω από τους αρχαίους εξωγήινους είναι ότι οι άνθρωποι επηρεάστηκαν από μια ομάδα εξωγήινων που επισκέφτηκαν τη Γη στο παρελθόν και εμπλέκονται άμεσα στην εξέλιξη των πρωτευόντων θηλαστικών, ιδιαίτερα τους ανθρώπους. Πολλοί πιστεύουν ότι αυτό επιτεύχθηκε μέσω της γενετικής μηχανικής, των διασταυρώσεων ή ένα συνδυασμό και των δύο, τελικά, βοηθώντας στην ανάπτυξη των ανθρώπινων πολιτισμών, των τεχνολογιών και φυσικά της θρησκείας.



Αυτή η ιδέα δεν είναι καινούρια. Η έννοια υπήρχε γύρω στα μέσα του 19ου αιώνα, αλλά κέρδισε την πρώτη εκτεταμένη δημοσιότητα με τη δημοσίευση του Τα Άρματα των Θεών (Chariots of the Gods) του Erich von Däniken το 1968. Μια δημοφιλής παραλλαγή της ιδέας προτείνει ότι οι θεότητες, συμπεριλαμβανομένων των θεών, των αγγέλων και δαιμόνων, είναι στην πραγματικότητα εξωγήινοι των οποίων οι προηγμένες τεχνολογίες έχουν ληφθεί από τους ανθρώπους ως απόδειξη της θεϊκής κατάστασης.

Το παράδοξο του Fermi είναι η προφανής αντίφαση μεταξύ των υψηλών εκτιμήσεων της πιθανότητας της ύπαρξης εξωγήινων πολιτισμών και η έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων ή η επαφή με τέτοιους πολιτισμούς. Με άλλα λόγια, με την τρέχουσα ηλικία του σύμπαντος και το τεράστιο αριθμό των αστεριών, αν η Γη ήταν τυπική, η εξωγήινη ζωή θα πρέπει να είναι κοινή.

Σε απάντηση σε αυτό το παράδοξο, έχει προταθεί η υπόθεση ζωολογικός κήπος. Αναφέρει ότι οι εξωγήινοι γενικά αποφεύγουν να κάνουν γνωστή την παρουσία τους στην ανθρωπότητα ή να μην ασκείται επίδραση στην ανάπτυξη της, όπως παρόμοια οι φύλακες του ζωολογικού κήπου παρατηρούν τα ζώα στο ζωολογικό κήπο ή πειραματικοί επιστήμονες παρατηρούν μια μελέτη για τη ζωή.

Πολλοί πιστεύουν ότι η Γη και οι άνθρωποι ερευνούνται κρυφά χρησιμοποιώντας τον εξοπλισμό που βρίσκεται στη Γη ή αλλού στο ηλιακό σύστημα. Αδημοσίευτο χειρόγραφο του Charles Fort από το 1915, η νουβέλα X, περιγράφει πώς όντα από τον Άρη ή γεγονότα του Άρη ελέγχουν τη ζωή στη Γη. Tο χειρόγραφο του Fort τελικά κάηκε, αλλά ένα απόσπασμα που διασώθηκε από αυτό, είναι το: "Η Γη είναι ένα αγρόκτημα. Είμαστε ιδιοκτησία κάποιου άλλου".

Ο πίνακας πάνω έχει τίτλο "Η Μαντόνα με τον Άγιο Τζιοβανίνο" ζωγραφισμένο από τον Domenico Ghirlandaio τον 15ο αιώνα και κρέμεται στο Palazzo Vecchio ως μέρος της συλλογής Loeser. Ο πίνακας απεικονίζει την Παναγία στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο αυτό που φαίνεται είναι ένας άνθρωπος να κοιτάει με δέος ένα αντικείμενο που είναι εντυπωσιακά παρόμοιο με τη σύγχρονη αντίληψή μας για ένα ΑΤΙΑ* (UFO).
















Οι παραπάνω φωτογραφίες δείχνουν ένα μικρό δείγμα από κυριολεκτικά εκατοντάδες παραδείγματα από παράξενα όντα που μοιάζουν με εξωγήινους ή αστροναύτες και διαστημόπλοια ή αντικείμενα στον ουρανό σε πολλά αρχαία έργα ζωγραφικής και έργα τέχνης που εκτείνονται σε πολλούς διαφορετικούς πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο. Παραδόξως, η πλειοψηφία των πινάκων απεικονίζουν ΑΤΙΑ (UFO) σε σχέση με μια πνευματική μορφή ή εμπειρία. Αυτό θα μπορούσε να είναι το πώς οι άνθρωποι της περιόδου ερμήνευαν τα πράγματα που είχαν δει ή ίσως υπάρχει μια κυριολεκτική σχέση ανάμεσα στην πνευματικότητα και τα ΑΤΙΑ.

Μερικές παραλλαγές της θεωρίας των αρχαίων εξωγήινων αναφέρουν ότι οι εξωγήινοι εσκεμμένα εξαπάτησαν τον ανθρώπινο πληθυσμό να πιστέψει ότι ήταν Θεοί, δημιουργώντας θρησκείες για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να εξελιχθούν πιο αποτελεσματικά.



Η ιδέα των αρχαίων εξωγήινων αστροναυτών έχει γεννήσει μια θρησκεία που ονομάζεται Ραελισμός (Raëlism). Το Ραελιανό Κίνημα διδάσκει ότι η ζωή στη Γη επιστημονικά δημιουργήθηκε από ένα είδος εξωγήινων, οι οποίοι καλούνται Ελοχίμ. Οι εξωγήινοι εμφανίστηκαν ανθρώπινοι και ήταν τους μπέρδεψαν για τους αγγέλους, τα εξαπτέρυγα ή τους θεούς. Η Βίβλος είναι γεμάτη από αναφορές αγγέλων και δαιμόνων, που αναφέρουν εκατομμύρια αγγέλους και τις εμπειρίες τους στη Γη και στον παράδεισο. Το απόκρυφο βιβλίο του Ενώχ διηγείται ότι μια ομάδα 200 εξεγερθέντες άγγελοι ή Παρατηρητές θα μπορούσαμε να πούμε, άφησε τον ουρανό και κατέβηκε στη Γη για να παντρευτεί τις γυναίκες των ανθρώπων και να κάνουν παιδιά μαζί τους.

Η ιδέα της εξωγήινης παρέμβασης στη Γη μπορεί επίσης να βρεθεί στη σύγχρονη θρησκευτική φιλοσοφία του Θελήματος, το οποίο αναπτύχθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα από τον Βρετανό συγγραφέα, Aleister Crowley. Το σύστημα του Crowley στο Thelema ξεκινά με το βιβλίο του νόμου, το οποίο ισχυρίζεται ότι ήταν μια άμεση υπαγόρευση από μια οντότητα που ονομάζεται Aiwass.

Ο George Bernard Shaw κάποτε περίφημα χαριτολογώντας είπε, «Μαθαίνουμε από την ιστορία ότι δεν μαθαίνουμε τίποτα από την ιστορία». Αυτό το απόσπασμα ταιριάζει σε αυτό το κομμάτι των αποδεικτικών στοιχείων που προτείνουν ότι το φαινόμενο των ΑΤΙΑ υπήρχε από όταν ο ανθρώπινος πολιτισμός ξεκίνησε να υπάρχει και όμως ακόμα σταθερά απορρόπτεται. Σήμερα πολλές θεάσεις UFO συχνά εξηγούνται με τη δικαιολογία ότι ο στρατός των ΗΠΑ δοκιμάζει κάποιο νέο τεχνολογικό όπλο ή αεροπλάνο, αλλά αυτή η εξήγηση δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια εποχή που η ανθρώπινη πτήση ήταν αδύνατη.

*ΑΤΙΑ: Άγνωστης Ταυτότητας Υπτάμενο Αντικείμενο

Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση στα Ελληνικά ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Πηγές:

  1. http://www.amazon.com/gp/product/0425166805/ref=as_li_tl?ie=UTF8&camp=1789&creative=390957&creativeASIN=0425166805&linkCode=as2&tag=s0bb25-20
  2. http://en.wikipedia.org/wiki/Fermi_paradox
  3. http://en.wikipedia.org/wiki/Ra%C3%ABlism
  4. http://en.wikipedia.org/wiki/Zoo_hypothesis
  5. http://www.amazon.com/The-Books-Enoch-Extensive-Commentary/dp/1936533073/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1399561621&sr=8-1&keywords=Book+of+Enoch
  6. http://en.wikipedia.org/wiki/Thelema
  7. http://en.wikipedia.org/wiki/Aleister_Crowley
  8. http://www.amazon.com/gp/product/0877283346/ref=as_li_tl?ie=UTF8&camp=1789&creative=390957&creativeASIN=0877283346&linkCode=as2&tag=s0bb25-20

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'