TΖΩΡΤΖ ΣΩΡΟΣ: Η Ευρωπαϊκή Ένωση βαδίζει προς την Καταδίκη της

Φωτογραφία: EPA/STEFAN ZAKLIN      
Κατά τη γνώμη του George Soros, η καλύτερη επιλογή για την επίλυση της κρίσης είναι η Γερμανία να εξέλθει από τη ζώνη του ευρώ


ΛΟΝΔΙΝΟ, 12 Μαρτίου.
Όπως αναφέρει στο Ρωσικό Πρακτορείο ειδήσεων ИТАР-ТАСС το ρεπορτάζ του Vitaly Makarchev ο Τζωρτζ Σώρος ήταν ιδιαίτερα καυστικός και απαισιόδοξος για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης δημιουργούνται και ενισχύονται τέτοιες ισχυρές οικονομικές και οικονομικές ανισορροπίες που η ΕΕ δεν μπορεί να αντισταθεί στους κινδύνους που την φέρνουν σε πλήρη αποσύνθεση  Προειδοποίησε για αυτό ο διάσημος Αμερικανός χρηματιστής Τζωρτζ Σόρος.

Ο Σώρος παρουσίασε στο Λονδίνο το νέο του βιβλίο: "Η τραγωδία της Ευρωπαϊκής Ένωσης".
Το έργο είναι μια συλλογή από συνεντεύξεις και άρθρα που έχουν γραφτεί από τον Σώρος τα τελευταία χρόνια.

"Το κύριο πρόβλημα της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ότι το χάσμα μεταξύ των πιστωτριών χωρών της ΕΕ και των χωρών οφειλέτης συνεχίζει να επεκτείνεται"-είπε ο Σώρος.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε μια παρατεταμένη στασιμότητα, η οποία θα ενισχύσει τις ανισορροπίες. Δυστυχώς, η ΕΕ δεν μπορεί να επιβιώσει σε αυτήν την πίεση της κρίσης".

"Κατά τη γνώμη του, η καλύτερη επιλογή για την επίλυση αυτής της κατάστασης είναι, να βγει από τη ζώνη του ευρώ η Γερμανία. Ωστόσο, το θέμα δεν αξίζει τον κόπο", -είπε ο χρηματιστής.

"Ως αποτέλεσμα, η Γερμανία κάνει πλέον τα πάντα που μπορεί να φανταστεί να μην φανταστεί κανείς για να σώσει το ευρώ νόμισμα και να σταθεί".-Είπε ο Σώρος.
"Το πρόβλημα της Ευρωζώνης είναι τώρα ότι η Γερμανία εφαρμόζει μόνο τα ελάχιστα αναγκαία μέτρα για τη στήριξη του ευρώ στη ζωή. Εν τω μεταξύ, το χάσμα μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης σε τέτοιους βασικούς δείκτες όπως το πλεόνασμα και το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, συνεχίζει να αυξάνεται".

"Η οξεία φάση της οικονομικής κρίσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση πέρασε. Τώρα που η Ευρωπαϊκή κρίση περιλαμβάνει την πολιτική κρίση της ΕΕ"- λέει ο Σώρος.
"Εκφράζεται κυρίως σε δύο επίπεδα: Οι δυσκολίες με το ευρώ  και το πρόβλημα των σχέσεων μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ. Ως αποτέλεσμα, τα ακροδεξιά κόμματα είναι σε θέση να πάρουν μέχρι και το ένα τρίτο των ψήφων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό θα έχει τεράστιο αντίκτυπο στην όλη κατάσταση στην Ένωση, η οποία εμπνέει μεγάλο φόβο".

Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση στα Ελληνικά ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Πηγή:
ИТАР-ТАСС

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'