Kριμαία: Ένας νεκρός από πυρά ελεύθερου σκοπευτή -Επετράπη στον Oυκρανικό Στρατό στην Κριμαία να χρησιμοποιεί τα όπλα του

Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, ένας μαχητής των δυνάμεων αυτοάμυνας (πολιτοφυλακή) και δύο ακόμα άνθρωποι τραυματίσθηκαν μετά από πυροβολισμούς στους δρόμους του Κουμπάν στην Συμφερούπολη. Το υπουργείο Εσωτερικών δεν αποκλείει ότι αυτή η πρόκληση είχε προγραμματιστεί δηλαδή να πρόκειται για οργανωμένη προβοκάτσια, με στόχο να προκαλεί νευρικότητα και να περιπλέξουν την κατάσταση της ημέρας της υπογραφής της συμφωνίας για την επανένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία.


Όπως πληροφορεί το πρακτορείο ειδήσεων "Interfax", το "Kryminform" (Крыминформ) και το "МВД Крыма", υπήρξαν πυροβολισμοί από ένα μόνο σημείο σε δύο κατευθύνσεις: από μαχητές των δυνάμεων αυτοάμυνας (πολιτοφυλακή), οι οποίοι πολιορκούν ένοπλους άνδρες σε ένα ημιτελές κτίριο, καθώς και προς την ουκρανική στρατιωτική μονάδα που σταθμεύει γύρω από το ξενοδοχείο.

Από την Τρίτη, οι ένοπλες δυνάμεις έχουν λάβει ένα σήμα για την ανίχνευση του μερικώς κατειλημμένου κτιρίου στην οδό Κουμπάν από ομάδα ενόπλων ανδρών. Κατά τον έλεγχο αυτό οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ άμυνας.

Προηγουμένως, το "Kryminform" ανέφερε πυροβολισμό με τουφέκι ελεύθερου σκοπευτή στην Συμφερούπολη την Τρίτη, σκοτώνοντας έναν αμυνόμενο στρατιώτη και δύο τραυματίες.

Το Ουκρανικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε σε σχέση με το θάνατο ενός στρατιώτη στην Κριμαία ότι οι στρατιωτικές μονάδες που σταθμεύουν στη χερσόνησο επιτρέπεται να χρησιμοποιούν τα όπλα.

"Σύμφωνα με την απόφαση του Αναπληρωτή Ανώτατου Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και τον Αναπληρωτή Υπουργό Άμυνα της Ουκρανίας, βάσει της εντολής του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου-Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, οι στρατιωτικές μονάδες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων  που σταθμεύουν στην Κριμαία, επιτρέπεται να χρησιμοποιούν τα όπλα τους" -ανακοινώθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας την Τρίτη.

Προηγουμένως, το "Kryminform" επικαλούμενο πηγή στο Υπουργείο Εσωτερικών της Κριμαίας ανέφερε πυροβολισμούς από τουφέκι ελεύθερου σκοπευτή στην Συμφερούπολη την Τρίτη, με αποτέλεσμα το θάνατο ενός αμυνομένου στρατιώτη και δύο τραυματίες. Οι διωκτικές αρχές δεν αποκλείουν ότι ο πυροβολισμός ήταν μια προγραμματισμένη πρόκληση, μία οργανωμένη Προβοκάτσια.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι κρατείται ο Ελεύθερος Σκοπευτής, ο οποίος κατά τη σύγκρουση στη Συμφερόπολη πυροβόλησε τόσο εναντίον των Ουκρανών στρατιωτών όσο και εναντίον των Δυνάμεων Αυτοάμυνας (ρωσόφωνης πολιτοφυλακής)
Ρωσικές Πηγές:
Вести.Ru
РИА Новости
Газета.Ru

Εδώ τι μεταδίδουν τα Δυτικά μέσα για το ίδιο γεγονός

Ρωσική εισβολή σε ουκρανική στρατιωτική βάση στην πρωτεύουσα της Κριμαίας - νεκρός ένας Ουκρανός αξιωματικός
Ουκρανική στρατιωτική βάση στη Συμφερόπολη, πρωτεύουσα της Κριμαίας, δέχθηκε εισβολή ενόπλων στρατιωτών, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του από πυρά ένας Ουκρανός αξιωματικός, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters. Το γεγονός ανέφερε, μέσω τηλεφώνου από την Κριμαία, ο Ουκρανός στρατιωτικός Βλάντισλαβ Σελέζνιοφ, ο οποίος βρίσκεται μέσα στη βάση.

Σύμφωνα με το δίκτυο Sky News, οι άνδρες οι οποίοι έχουν εισβάλει στη βάση ανήκουν στον ρωσικό στρατό. Ο κ. Σελεζνιόφ ανέφερε επίσης ότι έχει συλληφθεί από τις επιτιθέμενες δυνάμεις και ένας Ουκρανός λοχαγός.

«Έχουμε ταμπουρωθεί στον δεύτερο όροφο. Το αρχηγείο έχει καταληφθεί και ο διοικητής μας έχει συλληφθεί. Θέλουν να καταθέσουμε τα όπλα μας, αλλά εμείς δεν σκοπεύουμε να παραδοθούμε», πρόσθεσε, ενώ σημείωσε ότι οι άνδρες οι οποίοι έχουν εισβάλει στη βάση δεν φέρουν διακριτικά και έχουν τα πρόσωπά τους καλυμμένα. «Σήμερα Ρώσοι στρατιώτες άνοιξαν πυρ κατά ένστολων Ουκρανών. Αυτό αποτελεί έγκλημα πολέμου», τόνισε σε δηλώσεις του ο μεταβατικός πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένιι Γιάτσενιουκ, ο οποίος σημείωσε ότι, με ευθύνη Ρώσων στρατιωτών, η κρίση στην Κριμαία από πολιτική λαμβάνει στρατιωτικό χαρακτήρα.

Ο κ. Γιάτσενιουκ κάλεσε τον υπουργό Άμυνας της χώρας του να συγκαλέσει συνάντηση με τους ομολόγους του της Μεγάλης Βρετανίας, της Γαλλίας και της Ρωσίας, χωρών οι οποίες είχαν εγγυηθεί, με βάση συνθήκη του 1994, το απαραβίαστο των συνόρων της Ουκρανίας.

Από το koutipandoras

Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση στα Ελληνικά ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ



Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'