Τώρα Boeing: Δορυφόρος της Ταϊλάνδης εντόπισε "300 επιπλέοντα αντικείμενα", στο νότιο Ινδικό Ωκεανό - Κυνήγι για συντρίμμια από τη πτήση MH370

  
Αντικείμενα μεγέθους από 2 έως 15 μέτρα διασκορπισμένα σε έκταση 2.700 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά του Περθ, εντοπίσθηκαν από δορυφόρο της Ταϊλάνδης.
    Η αναζήτηση ματαιώθηκε σήμερα, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.  
    Οι εικόνες αυτού του δορυφόρου είναι το πέμπτο στοιχείο που να αποδεικνύει τα συντρίμμια σε απομακρυσμένο μέρος του ωκεανού.

     Οι δορυφορικές εικόνες αποκάλυψαν χθές 122 αντικείμενα στο νότιο Ινδικό Ωκεανό.  
Οι εικόνες ελήφθησαν στις 23 Μαρτίου και δείχνουν τα συντρίμμια 1.550 μίλια από το Περθ.  
Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι ζωτικής σημασίας στοιχεία στο μαύρο κουτί μπορεί να έχουν καταγραφεί.  
Ο γιος του πιλότου Zaharie Ahmad Shah είπε ότι δεν πιστεύει ο πατέρας του είναι υπεύθυνος για την εξαφάνιση αεροσκάφους.

Ένας δορυφόρος της Ταϊλάνδης εντόπισε περισσότερα από 300 αντικείμενα που επιπλέουν στο νότιο Ινδικό Ωκεανό.

Τα αντικείμενα κυμαίνονται από 2 έως 15 μέτρα σε μήκος και είναι διάσπαρτα σε μια έκταση περίπου 2.700 χιλιόμετρα νοτιο- δυτικά του Περθ.

Πιστεύεται ότι τα αντικείμενα , που ανακαλύφθηκε από τον Οργανισμό Γεωπληροφορίας και Ανάπτυξης  Τεχνολογίας Διαστήματος της Ταϊλάνδης, θα μπορούσαν να σχετίζονται με τη χαμένη πτήση ΜΗ370 των Malaysia Airlines πτήση.

Οι εικόνες από την Ταϊλάνδη είναι το πέμπτο σετ φωτογραφιών από τους δορυφόρους που δείχνουν πιθανά συντρίμμια από τη πτήση MH370 στο απομακρυσμένο τμήμα του Ινδικού Ωκεανού.

Τα ευρήματα έρχονται μερικές ώρες μετά την ματαίωση της αναζήτησης από τις Αυστραλιανές Αρχές ακτοφυλακής, σήμερα λόγω κακών καιρικών συνθηκών και κακής ορατότητας.

Τα πλοία βρίσκονται ακόμα σε περιοχή αναζήτησης 78.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, αλλά θα μπορούσε να βρουν κάτι σύντομα, αν πιεστούν να γίνουν πιο επιθετικά, όπως αναμένεται.

Ο πιλότος της Βασιλικής Καναδικής Πολεμικής Αεροπορίας Mike MacSween, ο οποίος προσγειώθηκε το πρώτο P3 Orion πίσω στη βάση Pearce της RAAF, λίγο μετά τις 16:00 τοπική ώρα, δήλωσε ότι πέταξε σε περίπου 500 πόδια ύψος, αλλά έπρεπε να πετάξει πολύ χαμηλά όπως τα 200 πόδια σε ορισμένες περιοχές να αυξήσει την ορατότητα.

"Πραγματοποιήσαμε έρευνα 2,5-3 ωρών, αλλά ο καιρός ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα", είπε.

"Σίγουρα δεν ήταν οι ιδανικές συνθήκες, με ορατότητα παντού μεταξύ μηδέν και πέντε μιλίων. Τα κύματα καθώς και η κατάσταση της θάλασσας ήταν αρκετά υψηλά στην περιοχή.

"Απαιτείται συγκέντρωση για να εντοπίσει κάτι κανείς οπτικά και είναι πολύ δύσκολο για το πλήρωμα.

Ο πιλότος MacSween είπε ότι παρότι δεν είναι σε θέση να εντοπίσουν οτιδήποτε οπτικά, το πλήρωμα ήταν ακόμη αισιόδοξο για την εξεύρεση συντριμμιών σύντομα.

"Το πλήρωμα έχει ακόμα κίνητρα και είναι αισιόδοξο πως πρόκειται να μπορέσουμε να βρούμε κάτι σύντομα".

Η δεύτερη αποστολή P3 Orion γύρισε πίσω στο Περθ στις 5 το απόγευμα, δεν τα κατάφερε να ψάξει την περιοχή αναζήτησης πριν η AMSA διακόψει τη δραστηριότητά της σήμερα.

Εν τω μεταξύ, οι εμπειρογνώμονες έχουν προειδοποιήσει ότι ακόμη και αν βρεθεί το μαύρο κουτί, σημαντικές στιγμές όπου το αεροσκάφος έχασε επαφή με τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας, μπορεί να έχουν αντικατασταθεί.

Ο David Barry, ένας ειδικός της αεροπορίας στο Πανεπιστήμιο του Cranfield, δήλωσε στην Telegraph ότι θα μπορούσε να πάρει χρόνια για να βρεθεί το μαύρο κουτί.

Είπε ότι αν βρεθεί, παρόλο που τα δεδομένα πτήσης πρέπει να επιβίωσαν, "Το σημείο που μας ενδιαφέρει εκεί όπου έχασαν την επαφή με τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας, θα μπορούσαν να έχουν παρακαμφθεί εάν δεν έχει χαθεί η ηλεκτρική παροχή της συσκευής εγγραφής".

Οι δορυφορικές εικόνες αποκάλυψαν χθές 122 αντικείμενα στο νότιο Ινδικό Ωκεανό, που θα μπορούσαν να είναι τα συντρίμμια από το Μαλαισιανό αεριωθούμενο που αγνοείται από τις 8 Μαρτίου με 239 επιβάτες, το εν λόγω αποκάλυψε ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας.

Το εύρημα στένεψε δραματικά τη ζώνη αναζήτησης, με τα συντρίμμια να εντοπίζονται σε μια περιοχή με διαστάσεις μόλις 155 τετραγωνικά μίλια (400 τετραγωνικά χιλιόμετρα).

Τις τελευταίες ημέρες η περιοχή αναζήτησης έχει υπολογισθεί περίπου σε 622.000 τετραγωνικά μίλια -έξι φορές το μέγεθος του Ηνωμένου Βασιλείου. Την Τετάρτη ερευνήθηκαν περίπου 31.000 τετραγωνικά μίλια.

Ένας κορυφαίος αξιωματούχος της Μαλαισίας δήλωσε την Τετάρτη ότι οι εικόνες ήταν "η πιο αξιόπιστη ένδειξη που έχουμε".

Ο Χισαμπουντίν Χουσεΐν δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ότι οι εικόνες ελήφθησαν από τη Γαλλία από   το Άμυνα και Διάστήμα της Airbus στις 23 Μαρτίου.

Τα αντικείμενα που πιστεύεται ότι είναι στερεά και κυμαίνονται από το ένα μέτρο έως 23 μέτρα (3 έως 75 πόδια).

Τα αεροπλάνα και πλοία που ψάχνουν για το χαμένο αεριωθούμενο της Malaysia Airlines απέτυχαν την Πέμπτη για να βρουν κάποιο από τα 122 αντικείμενα που εντοπίστηκαν μέσω δορυφόρου, πριν αναγκαστούν από σφοδρές βροχοπτώσεις, τους ανέμους και τα χαμηλά σύννεφα να επιστρέψουν στη βάση μετά από λίγες μόνο ώρες.

Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση στα Ελληνικά ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Πηγή:
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2590532/Now-Thailand-says-satellites-spotted-300-floating-objects-South-Indian-Ocean-hunt-wreckage-flight-MH370.html#ixzz2xA7V3Au6

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'