ΗΠΑ: Δέσμευση της περιουσίας των Ματβιένκο, Σουρκόφ, Ρογκόζιν και Μιζούλινα

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα υπέγραψε την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων ενός αριθμού Ρώσων αξιωματούχων, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το Διάταγμα κατάσχονται τα περιουσιακά στοιχεία της ομιλήτριας του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Βαλεντίνα Ματβιένκο, του αναπληρωτή πρωθυπουργού Ντμίτρι Ρογκόζιν, του συμβούλου του Ρώσου προέδρου Βλαντισλάβ Σουρκόφ και της πρόεδρο της Δούμας Έλενα Μιζούλινα.


Όπως εξηγείται στη διοίκηση των κυρώσεων που αποσκοπούν στους εν λόγω υπαλλήλους ότι "οι ενέργειές τους υπονομεύουν τις δημοκρατικές διαδικασίες στην Ουκρανία, απειλούν την ασφάλεια και τη σταθερότητα της, καθώς και την υπεξαίρεση των  περιουσιακών της στοιχείων".

Το πρακτορείο αναφέρει ότι σε όλα τα πρόσωπα που εμπλέκονται στον κατάλογο θα απαγορεύεται η είσοδος στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με το διάταγμα απαγορεύεται στους πολίτες των ΗΠΑ να συνάψουν επιχειρηματικές σχέσεις με αυτούς από τη μαύρη λίστα.

Επίσης, εμπίπτουν στις κυρώσεις  ο αναπληρωτής Λέονιντ Σλάτσκυ, ο προεδρικός σύμβουλος Σεργκέι Γκλάζιεβ, ένας εξέχων γερουσιαστής ο Κλίσας και μια σειρά ανώτερων αξιωματούχων της Ουκρανίας.

Εν τω μεταξύ, σημειώνεται ότι η απόφαση επηρεάζει επίσης τους εκπροσώπους της αμυντικής βιομηχανίας της Ρωσίας. Καθόρισε η ακριβή λίστα του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.

Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση στα Ελληνικά ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Πηγή:
Газета.Ru

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'