Η στρατιωτική μετάβαση στις αρχές της Κριμαίας έγινε ειρηνικά

Μια πηγή από τις αρχές της Κριμαίας επεσήμανε ότι κάποιοι στρατιώτες απλά έφυγαν, κάποιοι έχουν γράψει επιστολές παραίτησης, αλλά οι περισσότεροι υπακούν στη νέα διοίκηση της Κριμαίας. Είπε επίσης, ότι στο εγγύς μέλλον θα ορκιστούν οι στρατιωτικές αρχές της αυτόνομης Κριμαίας.


ΣΥΜΦΕΡΟΥΠΟΛΗ, 2 Μαρτίου -РИА Новости
Οι Ουκρανοί στρατιώτες αυτομόλησαν στις Κριμαίας αρχές ειρηνικά και χωρίς να πέσει ούτε έναν πυροβολισμό , είπε στο RIA Novosti κυβερνητική πηγή της αυτόνομηςΚριμαίας.

"Κατά τη διάρκεια της ημέρας, τα περισσότερα μέλη των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, που σταθμεύουν στην Κριμαία, τάχθηκαν υπό τις διαταγές των αρχών της αυτόνομης Κριμαίας, ενώ η μετάβαση ήταν απολύτως ειρηνική, χωρίς να πέσει ούτε ένας πυροβολισμός, εντάχθηκαν ως μέρος του στρατού και των δυνάμεων αυτοάμυνας", - δήλωσε η πηγή.

Η πηγή ανέφερε επίσης ότι κάποιοι στρατιώτες απλά έφυγαν, κάποιοι έχουν γράψει επιστολή παραίτησης, αλλά η πλειοψηφία κινήθηκε υπέρ της πλευράς της Κριμαϊκής διοίκησης. Είπε επίσης, ότι στο εγγύς μέλλον θα ορκιστούν οι στρατιωτικές αρχές της αυτόνομης Κριμαίας. Σήμερα έγινε μια συνάντηση με τις αρχές της Αυτόνομης Κριμαίας και των στρατιωτικών που μεταπήδησαν στη πλευρά τους.

Το RIA Novosti έμαθε επίσης από τους αυτομολήσαντες στρατιωτικούς ότι για αρκετούς μήνες δεν καταβλήθηκαν οι μισθοί από τις ουκρανικές αρχές.

Το Δημοτικό συμβούλιο της Σεβαστούπολης της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας να αναγνωρίσει τη νομιμότητα της νέας κυβέρνησης στην Ουκρανία. Το Συμβούλιο των Υπουργών της αυτονομίας της Κριμαίας αποφάσισε να διοργανώσει δημοψήφισμα για το μέλλον της Κριμαίας στις 30 Μαρτίου. Το Ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών έχει επανειλημμένα αμφισβητήσει τη νομιμότητα της νέας κυβέρνησης στο Κίεβο και οι αποφάσεις που εκδίδονται από το Βερχόβνα Ράντα μετά την απομάκρυνση του Βίκτορ Γιανουκόβιτς από τη θέση του προεδρου, εγείρουν περισσότερα ερωτήματα. Επιπλέον, η Μόσχα δήλωσε ότι οποιεσδήποτε αλλαγές, συμπεριλαμβανομένης της συνταγματικής μεταρρύθμισης, η οποία έχει ως στόχο να ξεκινήσει η νέα Ουκρανική ηγεσία θα πρέπει να αποφασιστούν μέσω δημοψηφίσματος, και να λάβει υπόψη τις απόψεις όλων των περιφερειών της χώρας.

Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση στα Ελληνικά ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
РИА Новости

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'