Οι τρεις ταφές του Ιλία Καρέλι

«Ούτε μία εβδομάδα». Αυτή ήταν η εκτίμηση, ανθρώπων που έχουν κάνει φυλακή και ανθρώπων που έχουν ανθρώπους στη φυλακή, για το πόσο θα ζούσε ο Ιλία Καρέλι, μετά το φονικό της 25ης Μαρτίου, όταν με ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι σκότωσε τον αρχιφύλακα των φυλακών Μαλανδρίνου, Γιώργο Τσιρώνη.


Αυτή, εκείνη τη μέρα με τα αίματα του δεσμοφύλακα στα χέρια, ήταν η πρώτη ταφή του Ιλία Καρέλι. Την ίδια μέρα άρχισαν οι διαδικασίες για τη δεύτερη ταφή του σύμφωνα με τους άγραφους… νόμους του ελληνικού σωφρονιστικού συστήματος που προβλέπει και θανατικές ποινές. Σύμφωνα με την πρώτη ιατροδικαστική έκθεση, της Παρασκευής 28 Μαρτίου, ο θάνατος του Καρέλι προήλθε από ξυλοδαρμό με κλομπ και, το πιθανότερο, με σιδερόβεργα. Το ξύλο, όπως φάνηκε και από την αποκόλληση του ενός ματιού του Καρέλι, δεν ήταν… επαγγελματικό αλλά στόχο είχε ο φονιάς του δεσμοφύλακα να πεθαίνει από το ξύλο. Ο ιατροδικαστής εντόπισε και σημάδια από βασανισμό – πιθανά από κάποια αυτοσχέδια μηχανή ηλεκτροσόκ – αλλά αυτά δεν είχαν σχέση με το θάνατο του Καρέλι και είναι σχετικά πιθανό να προκλήθηκαν πριν… από τις 25 Μαρτίου. Η δεύτερη ταφή του Καρέλι έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης, ενώ ακόμα ήταν κατά ένα τρόπο ζωντανός, όταν μεταφέρθηκε στις φυλακές της Νιγρίτας σε ημιθανή κατάσταση. Ουσιαστικά ήταν μία… τελετή παραλαβής – παράδοσης ενός πτώματος, καθώς ο Καρέλι θα έπρεπε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο και όχι στο κελί ασφαλείας της απομόνωσης.

Η τρίτη ταφή του Καρέλι δεν θα γίνει όταν επιστρέψει στη Γη των Αετών, έχει ήδη γίνει καθώς μαζί με τον αλβανό βαρυποινίτη και φονιά θάφτηκε και ένα κομμάτι της Ελληνικής Δημοκρατίας, από τη στιγμή που τουλάχιστον δέκα άνθρωποι που ορίστηκαν να τηρούν το Σύνταγμα και τους Νόμους, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ο εισαγγελέας που ανέλαβε την υπόθεση, οι διευθυντές των φυλακών Μαλανδρίνου και Νιγρίτας και τουλάχιστον έξι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, εμπλέκονται σε αυτό το εξαιρετικά ειδεχθές έγκλημα. Η φωτογραφία του σακατεμένου κορμιού του Καρέλι, του φονιά που άφησε μικρά παιδιά ορφανά, του περιθωριακού που… ορίστηκε να ζήσει ενάντια στο Σύνταγμα και του Νόμους, είναι η φωτογραφία της Ελληνικής Δημοκρατίας.

alterthess

2 Σχόλια

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

  1. TI EGINE?
    ΚΑΤΕΒΑΣΕΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ .
    ΚΡΙΜΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ
    ΚΑΙ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΜΑ
    Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΑΝΤΑ ΘΑΒΕΤΑΙ
    ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. . "Η φωτογραφία του σακατεμένου κορμιού του Καρέλι, του φονιά που άφησε μικρά παιδιά ορφανά, του περιθωριακού που… ορίστηκε να ζήσει ενάντια στο Σύνταγμα και του Νόμους, είναι η φωτογραφία της Ελληνικής Δημοκρατίας΄............................. Εδω θα διααφωνισω.θα ελεγα οτι................Η φωτογραφία του σακατεμένου κορμιού του Καρέλι, του φονιά που άφησε μικρά παιδιά ορφανά, του περιθωριακού που… ορίστηκε να ζήσει ενάντια στο Σύνταγμα και του Νόμους, είναι η ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Νεότερη Παλαιότερη

'