Τεράστια άνοδος της τιμής Φυσικού Αερίου στην Ευρώπη- Παγώνει την Ευρώπη η Ρωσία;

- Προβλήματα στη διανομή του Φυσικού Αερίου μέσω Ουκρανίας
- Καταρρέει το Ρούβλι έναντι του Δολαρίου και του Ευρώ

ΜΟΣΧΑ , Μάρτιος 3 -Прайм.

Η επιδείνωση της κατάστασης στην Ουκρανία, η οποία ενέτεινε τις ανησυχίες για πιθανές διαταραχές του εφοδιασμού "μπλε καυσίμων" στην Ευρώπη, τη Δευτέρα ανέβηκε η τιμή του φυσικού αερίου σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η αύξηση των τιμών για αυτό το είδος της ενέργειας ήταν η κορυφαία για τα τελευταία 2,5 χρόνια, σύμφωνα με τις ανταλλαγές δεδομένων.


Όλες οι οικονομικές και επιχειρηματικές ειδήσεις στο πρακτορείο Прайм

Σύμφωνα με το ICE Futures Europe, κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης στο Ηνωμένο Βασίλειο στα συμβόλαια του Απριλίου η τιμή του φυσικού αερίου αυξήθηκε κατά 10%, η οποία είναι και η μεγαλύτερη αύξηση από τον Σεπτέμβριο του 2011 -μέχρι και £ 0,6195 στερλίνες ανά θερμική μονάδα (100.000 Btu). Στις 16.05 MSK έκλεισε η διαπραγμάτευση των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης σε περίπου £ 0.601 στερλίνες ανά θερμική μονάδα.

Η ανατίμηση των "μπλε καυσίμων" παρατηρείται και σε άλλες χώρες της περιοχής. Έτσι , στην Ολλανδία και τη Γερμανία παρόμοια οι τιμές των μελλοντικών συμβολαίων αυξήθηκαν κατά 10% και 8,1% αντίστοιχα.

H Verkhovna Rada (Ανώτατο Συμβούλιο) της Ουκρανίας, στις 22 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε ότι αναστείλει τον πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς από την εξουσία, άλλαξε το Σύνταγμα, προκύρηξε πρόωρες προεδρικές εκλογές και να κατάργησε το νόμο, σύμφωνα με τον οποίο η ρωσική γλώσσα σε 13 από τις 27 περιφέρειες ήταν σε θέση να έχει περιφερειακή θέση. Η Μόσχα αμφιβάλει για τη νομιμότητα των ενεργειών του Κοινοβουλίου και ο Γιανούκοβιτς δήλωσε ότι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Ουκρανία υπό την απειλή σωματικής βίας και ότι παραμένει ο νόμιμα εκλεγμένος αρχηγός του κράτους.

Το περασμένο Σάββατο, το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας ψήφισε ομόφωνα να δώσει στο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν τη σύμφωνη γνώμη για τη χρήση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην Ουκρανία για την εξομάλυνση της πολιτικής κατάστασης στη χώρα αυτή. Ο Λευκός Οίκος με τη σειρά του, ανακοίνωσε την παύση των χωρών G7 (Καναδάς, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ) μέχρι τη σύνοδο κορυφής των οκτώ στο Σότσι.

"Υπάρχει μια πιθανότητα στρατιωτικής αντιπαράθεσης που οδηγεί πάντα σε αβεβαιότητα την αγορά. Σε αυτό ακριβώς ανταποκρίνεται σήμερα η τιμή. Δεν περίμενα ένα τέτοιο άλμα, ειδικά σε βραχυπρόθεσμα επιτόκια της αγοράς, διότι η κατάσταση της προσφοράς εξακολουθεί να είναι αρκετά σταθερή. Εάν η πολιτική κατάσταση στη χώρα επανέλθει σε κανονικά επίπεδα, οι τιμές θα μπορούσαν να πέσουν αρκετά γρήγορα"- λέει στο Bloomberg ο Τομπίας Μάγιερ φυσικού αερίου του Union GmbH (Tobias Meyer).

Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση στα Ελληνικά ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Πηγή:
Прайм
РИА Новости

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'