Η Ρωσία στρατολογεί τα πολεμικά δελφίνια της Κριμαίας

To Κρατικό Ενυδρείο της Σεβαστούπολης ετοιμάζεται να αρχίσει την εκπαίδευση κατάρτισης στα δελφίνια και τους θαλάσσιους λέοντες σε νέο πρόγραμμα του Ρωσικού Ναυτικού, μετέδωσε το πρακτορείο РИА «Новости».


"Οι μηχανικοί ανέπτυξαν νέες συσκευές ενυδρείου για τα νέα προγράμματα ώστε να κάνουν πιο αποτελεσματική την χρήση των δελφινιών κάτω από το νερό" - είπε ένας υπάλληλος του ενυδρείου.

Διευκρινίζει ότι τα ρινοδέλφινα και οι φώκιες θα χρησιμοποιηθούν για την αναζήτηση βυθισμένων αντικειμένων και στρατιωτικού εξοπλισμού, καθώς και ανίχνευση των βατραχανθρώπων.

"Οι ειδικοί μας οδήγησαν την ανάπτυξη των νέων συσκευών που μετατρέπουν το δελφίνι σε υποβρύχιο σόναρ ανίχνευσης στόχων με ένα σήμα στην οθόνη του χειριστή. Αλλά το Ουκρανικό Ναυτικό δεν διέθετε τα κεφάλαια για μια τέτοια τεχνογνωσία και ορισμένα έργα έπρεπε να κλείσουν", είπε ο ωκεανολόγος.

Οι ωκεανολόγοι ελπίζουν ότι το Ρωσικό Ναυτικό θα είναι μέσα για να συνεχίσει την εκπαίδευση της ειδικής κατάρτισης των ζώων.

Σήμερα στον κόσμο υπάρχουν μόνο δύο κέντρα κατάρτισης μάχης για δελφίνια: είναι η βάση του Σαν Ντιέγκο (ΗΠΑ) και η Σεβαστούπολη.

Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση στα Ελληνικά ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Πηγή:
Газета.Ru

1 Σχόλια

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'