ΤΡΑΓΙΚΟ: Ισραηλινοί Στρατιώτες Πολεμούν στο πλευρό των Ουκρανών Ναζί Παραστρατιωτικών

ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ: Όταν έχεις υπηρετήσει στο στρατοκρατικό και εθνικιστικό κράτος του Ισραήλ, όταν ήσουν υπό τις διαταγές του Φασίστα Σαρόν, τότε είναι φυσιολογικό να πολεμάς στο πλευρό των Ουκρανών Ναζί.

Διαβάστε τη συνέντευξη του Αρχηγού των Ισραηλινών Ναζί.


Αποκαλεί τα στρατεύματά του «τα μπλε κράνη της Μαϊντάν», όμως είναι καφέ το χρώμα του καλύμματος κεφαλής που φορά ο Delta – το ψευδώνυμο του διοικητή της εβραϊκής δύναμης της πολιτοφυλακής που συμμετείχε στην ουκρανική επανάσταση. Κάτω από το κράνος του φοράει το εβραϊκό κάλυμμα κεφαλής kippah.

Ο Delta, ένας γεννημένος στην Ουκρανία πρώην στρατιώτης των Αμυντικών Δυνάμεων του Ισραήλ, μίλησε στο Jewish Telegraphic Agency υπό τον όρο της ανωνυμίας. Εξήγησε πώς αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τις δεξιότητες που απέκτησε στο Shu’alei Shimshon τάγμα αναγνώρισης της ταξιαρχίας πεζικού Givati για να αναδειχθεί μέσα από τις τάξεις των αγωνιστών του δρόμου του Κίεβου. Είναι επικεφαλής μιας ομάδας 40 ανδρών και γυναικών – μεταξύ των οποίων και πολλών βετεράνων του στρατού – οι οποίοι συμμετείχαν σε βίαιες συγκρούσεις με τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Αρκετοί Εβραίοι της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένου και του ραβίνου Moshe Azman, ένας από τους διεκδικητές του τίτλου του επικεφαλής ραβίνου της χώρας, επιβεβαίωσαν τον ρόλο και την ταυτότητα του Delta στην επανάσταση.

Το ψευδώνυμο των «μπλε κρανών» είναι μια αναφορά στην ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ, προήλθε όταν η ομάδα του Delta τον περασμένο μήνα εμπόδισε τον όχλο να προχωρήσει στον εμπρησμό ενός κτιρίου που είχε καταληφθεί από την Ουκρανική αστυνομία, είπε χαρακτηριστικά. «Υπήρχαν δεκάδες αξιωματικοί στο εσωτερικό και ήταν περικυκλωμένοι από 1.200 διαδηλωτές που ήθελαν να τους κάψουν ζωντανούς», θυμάται και συνεχίζει: «Εκεί κάναμε παρέμβαση και διαπραγματευτήκαμε την ασφαλή διέλευσή τους».

Το πρόβλημα, είπε, ήταν ότι οι αξιωματικοί δεν έφευγαν χωρίς τα όπλα τους. Όπως είπε ο Delta, η μονάδα του διαπραγματεύθηκε με τον όχλο για να επιτρέψει στους αξιωματικούς να φύγουν με τα όπλα τους. «Θα ήταν μια σφαγή και αυτό δεν αποτελούσε επιλογή» είπε χαρακτηριστικά.

Τα «μπλε κράνη» περιλαμβάνουν 35 άνδρες και γυναίκες που δεν είναι Εβραίοι και οι οποίοι οδηγούνται από πέντε πρώην Ισραηλινούς στρατιώτες, λέει ο Delta, ένας ορθόδοξος Εβραίος ο οποίος είναι 30 και κάτι χρόνων, και ο οποίος συχνά προσεύχεται στη Συναγωγή. Αποφάσισε να μιλήσει για την προσωπική του ζωή.

Ο Delta, ο οποίος μετανάστευσε στο Ισραήλ το 1990, επέστρεψε στην Ουκρανία πριν από αρκετά χρόνια για να εργαστεί ως επιχειρηματίας. Λέει πως εντάχθηκε στο κίνημα διαμαρτυρίας στις 30 Νοεμβρίου, όταν έγινε μάρτυρας της βίας των κυβερνητικών δυνάμεων σε διαμαρτυρόμενους φοιτητές.

«Είδα άοπλους πολίτες με κανένα στρατιωτικό υπόβαθρο να τιμωρούνται από μια καλολαδωμένη στρατιωτική μηχανή και αυτό έκανε το αίμα μου να βράζει» θυμήθηκε ο Delta και συνέχισε: «Πήγα μαζί τους εκείνη τη στιγμή, και άρχισα να αγωνίζομαι με τον τρόπο που ήξερα, μέσω ελιγμών αστικού πολέμου. Οι άνθρωποι ακολούθησαν και βρήκα τον εαυτό μου να ηγείται μίας διμοιρίας νέων ανθρώπων. Στην πραγματικότητα ήταν παιδιά».

Οι υπόλοιποι πρώην Ισραηλινοί στρατιώτες εντάχθηκαν στα «μπλε κράνη» αργότερα όταν έμαθαν ότι ηγέτης είναι ένας συνάδελφός τους είπε χαρακτηριστικά.

Ως ηγέτης διμοιρίας, ο Delta λέει ότι παίρνει εντολές από ακτιβιστές που συνδέονται με το Svoboda, ένα υπερ-εθνικιστικό κόμμα που συχνά έχει κατηγορηθεί για αντισιμητισμό και που τα μέλη του λέγεται πως κατέχουν στρατηγικές θέσεις στο να οργανώσουν τις διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης.

«Δεν ανήκω (στο Svoboda), αλλά παίρνω εντολές από την ομάδα τους. Ξέρουν πως είμαι Ισραηλινός, Εβραίος και πρώην στρατιώτης του Ισραηλινού στρατό. Με αποκαλούν αδελφό» λέει χαρακτηριστικά και συνεχίζει: «Αυτά που λένε για το Svoboda είναι υπερβολές, ξέρω ότι αυτό είναι γεγονός. Δεν μου αρέσουν γιατί είναι ασυνεπής και όχι επειδή είναι αντισημιτιστές».

Την Τετάρτη, ο Sergey Naryshkin δήλωσε πως η Μόσχα ανησυχεί για τις αντισημιτικές δηλώσεις που έγιναν από ριζοσπαστικές ομάδες στην Ουκρανία. Όμως ο Delta λέει πως το Κρεμλίνο ψεύδεται χρησιμοποιώντας την κάρτα του αντισημιτισμού για να απονομιμοποιήσουν την ουκρανική επανάσταση, η οποία αποστασιοποιεί την Ουκρανία από την επιρροή της Ρωσίας.

«Είναι μαλακίες. Ποτέ δεν είδα καμία έκφραση αντισημιτισμού κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων και οι ισχυρισμοί περί του αντιθέτου ήταν ένας από τους λόγους που συντάχθηκα με το κίνημα. Προσπαθούμε να δείξουμε ότι οι Εβραίοι νοιάζονται» λέει ο Delta.

Παρόλα αυτά, οι λόγοι του Delta για να μην αποκαλύψει το όνομά του προσδίδει την αίσθησή του ότι νιώθει λίγο σαν αουτσάιντερ. «Αν ήμουν Ουκρανός, θα ήμουν ήρωας. Όμως για εμένα είναι καλύτερα να μην αποκαλύψω το όνομά μου αν θέλω να ζω εδώ όμορφα και ειρηνικά» ανέφερε.

Αλλοι Εβραίοι τον επέκριναν για τη συνεργασία του με το Svoboda: «Κάποιοι με ρώτησαν αν αντί για Shalom θα έπρεπε να με χαιρετούν λέγοντας Sieg heil. Απλά το βρίσκω αστείο» σημειώνει. Όμως έχει άγχος για το γεγονός ότι είναι ένας ξένος: «Μερικές φορές λέω στον εαυτό μου: Τι κάνεις; Αυτός δεν είναι ο στρατός σου. Αυτή δεν είναι καν η χώρα σου».

Το είδαμε εδώ

1 Σχόλια

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'