ΕΚΤΑΚΤΟ: ΙΣΧΥΡΗ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΚΤΗΡΙΟ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘΥΜΑΤΑ

Κατάρρευση των κτιρίων στο κέντρο της Νέας Υόρκης
(ενημέρωση: 18:12 12.03.2014)
Η έκρηξη έπληξε δύο κτίρια, τα συντρίμμια τους έχουν μπλοκάρει τη γραμμή του μετρό. Μία από τις βασικές εκδοχές είναι η έκρηξη από φυσικό αέρίο.


Τα κτίρια στην τοποθεσία της έκρηξης στη Νέα Υόρκη https://twitter.com/orangeadnan

Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων РИА Новости, η έκρηξη έλαβε χώρα σήμερα Τετάρτη, στην καρδιά της Νέας Υόρκης και οδήγησε σε μερική κατάρρευση των δύο 5όροφων κτιρίων, λέει το τηλεοπτικό κανάλι NY1. Κατέρρευσαν δωμάτια σε διαμερίσματα, μία εκκλησία και ένα κατάστημα πιάνων.

Υπάρχουν ενδείξεις ότι 17 άνθρωποι έπαθαν μικροτραυματισμούς. Νωρίτερα είχε αναφερθεί ότι 11 άνθρωποι ήταν τραυματίες. Το Associated Press, επικαλείται μια δήλωση αστυνομικού που ανέφερε ένα από τα θύματα.

Οι διασώστες στη σκηνή ενός κτιρίου στη Νέα Υόρκη REUTERS / Shannon Stapleton 

Αρκετοί άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού, διασώθηκαν από τα συντρίμμια. Ένα οικοδομικό τετράγωνο γέμισε καπνό.

Σύμφωνα με το κανάλι NY1, το Τμήμα της Νέας Υόρκης είχει καταχωρήσει 60 παραβάσεις στα κατεστραμμένα κτίρια. Είχαν ειδοποιηθεί οι αρμόδιοι, αλλά οι παραβιάσεις αυτές αγνοήθηκαν.

Μια εκδοχή είναι πολύ πιθανή-η έκρηξη αερίου, αλλά την ίδια στιγμή μάρτυρες ανέφεραν ότι δεν έγινε αισθητή η μυρωδιά του φυσικού αερίου πριν από το περιστατικό.

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας φυσικού αερίου "Konedison" είπε στο κανάλι ΝΥ1 ότι η κλήση μιας πιθανής διαρροής αερίου έγινε στην αρμόδια υπηρεσία πριν από την έκρηξη.


Οι πυροσβέστες προσπαθούν να σβήσουν μια πυρκαγιά στο χώρο έκρηξη στη Νέα Υόρκη REUTERS/Shannon Stapleton

Ωστόσο, η τηλεόραση μεταδίδει σκηνές από την κατάρρευση, μέσα στο καπνό τα ερείπια των κτιρίων που κατέρρευσαν, και αντιπροσωπεύουν έναν αριθμό τμημάτων σε ένα ενιαίο οικοδομικό τετράγωνο.

Η σταθερότητά ελέγχεται στα παρακείμενα κτίρια. Επίσης κατεστραμμένα είναι τα αυτοκίνητα που είχαν σταθμέυσει κοντά. Οι Πυροσβεστικές υπηρεσίες αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν τις φλόγες στο σημείο της έκρηξης, τα αίτια της οποίας παραμένουν άγνωστα.

Τα συντρίμμια των δύο τμημάτων του κτιρίου που καταστράφηκε από την έκρηξη στη Νέα Υόρκη μπλοκάρουν τη Βόρεια γραμμή του Μετρό, το οποίο καταλίγει στον κεντρικό σταθμό βορείων προαστίων της πόλης.

Η έκρηξη σημειώθηκε στην περιοχή του Χάρλεμ στη διασταύρωση της 116 οδού και της Λεωφόρου Park..

Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση στα Ελληνικά ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Πηγές:
ΝΥ1
ΑSSOSIATED PRESS
РИА Новости

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'