Κατηγορίες για Τρομοκρατία κατά του Ουκρανού Ναζί ηγέτη Γιαρος από τη Ρωσία

ΜΟΣΧΑ, 3 Μαρτίου -РИА Новости

Ρώσοι  ερευνητές έχουν καταθέσει μια υπόθεση κατηγορίας για τρομοκρατία κατά του ηγέτη του "Δεξιού Τομέα" " Nτμίτρο Γίαρος, δήλωσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος της ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Μάρκιν.
Διώξεις κατά του ουκρανικού ακροδεξιού κινήματος «Δεξιός Τομέας» και του ηγέτη του, Ντμίτρο Γιάρος, άσκησαν οι ρωσικές αρχές, με κατηγορίες για εξτρεμισμό.


 Ο Γιάρος φέρεται να ζήτησε το Σάββατο τη βοήθεια του Τσετσένου ηγέτη Ντόκου Ουμάροφ, ώστε να συνεργαστούν κατά της ρωσικής κατοχής της Ουκρανίας. «Η Ρωσία δεν είναι τόσο δυνατή όσο δείχνει. Τώρα έχεις μία μοναδική ευκαιρία να νικήσεις», αναφέρεται σε ανάρτηση που φέρεται να έχει κάνει ο Γιάρος σε κοινωνικό δίκτυο.

Ο Ουμάροφ θεωρείται από τους πλέον επικίνδυνους εξτρεμιστές από τη ρωσική κυβέρνηση, και έχει αναλάβει την ευθύνη για σειρά τρομοκρατικών χτυπημάτων, ενώ είχε απειλήσει και με τρομοκρατικές επιθέσεις κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι.

Ο «Δεξιός Τομέας», που έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανατροπή του Γιανουκόβιτς και το σχηματισμό της προσωρινής κυβέρνησης, αρνείται την αυθεντικότητα της επίμαχης ανάρτησης, με εκπρόσωπο του κινήματος να υποστηρίζει ότι κάποιος χάκερ ευθύνεται για αυτήν.

"Σύμφωνα με την έρευνα, στις ομιλίες του, ο επικεφαλής της υπερεθνικιστικής Ουκρανικής Οργάνωσης "Δεξιός Τομέας", Ντμίτρο Γιάρος καλεί δημοσίως σε εξτρεμιστικές αντιρωσικές κινήσεις και τρομοκρατικές ενέργειες στο έδαφος της Ρωσίας ", - δήλωσε ο Μάρκιν.
Οι ρωσικές αρχές δηλώνουν πάντως έτοιμες να ζητήσουν την έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης για τον Γιάρος.

Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση στα Ελληνικά ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
РИА Новости

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'