Βρέθηκε Μεγαθήριο θραύσμα του Μετεωρίτη στο Τσέλιαμπινσκ - Μετά από 13 μήνες

Στις 15 Φεβρουαρίου του 2013 πέταξε πάνω από το Chelyabinsk ο μετεωρίτης που έφερε στην πόλη διεθνή φήμη. Όλα τα κομμάτια του μετεωρίτη συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον των επιστημόνων  από διάφορες χώρες και το Chelyabinsk, στο οποίο έπεσε "αυτό", προσέλκυσε επισκέπτες από το διάστημα και έχουν συνθέσει ποιήματα γι 'αυτόν τον μετεωρίτη.


Τα θραύσματα του "ουράνιου επισκέπτη", γύρω από τη λίμνη και στο βυθό της λίμνης Chebarkul συλλέγονται προσεκτικά, αλλά μεγάλα κομμάτια μέχρι πρότινος με κάποιο τρόπο δεν είχαν βρεθεί. Και τώρα, μετά από ένα χρόνο και ένα μήνα (δηλαδή συνολικά για 13 μήνες) βρέθηκε επιτέλους ένα τεράστιο κομμάτι αυτού του μετεωρίτη βάρους αρκετών τόνων.

Σχετικά με την τρέχουσα συγκλονιστική ανακάλυψη ανέφερε στο πρακτορείο ειδήσεων ИТАР-ТАСС ο ερευνητής στο Ινστιτούτο Γεωφυσικής του Παραρτήματος των Ουραλίων Arkady Ovcharenko. Σύμφωνα με τον ίδιο, "η διάμετρος του σώματος, κατά πάσα πιθανότητα, δεν είναι μικρότερο από δύο μέτρα και το βάρος μερικούς τόνους ".

Ωστόσο, ενώ το χιόνι και οι ισχυροί άνεμοι στα νότια Ουράλια δυσκολεύουν την εύρεση του μεγαλύτερου κομματιού, δήλωσε ο Νικολάι Μούρζιν - Διευθυντής της υπηρεσίας ειδικών επιχειρήσεων "Aleut", η οποία κέρδισε το διαγωνισμό για την ανέλκυση του μετεωρίτη του Chelyabinsk. Σύμφωνα με τους δύτες, περιμένουν να βελτιωθεί ο καιρός από τις 21 Μαρτίου.

Σε σχόλια στη "Российской газете" ο Ovcharenko είπε: "Δύο μέθοδοι ανίχνευσης, ηλεκτρομαγνητικές και η χρήση σόναρ, επιβεβαίωσαν ότι στο βυθό της λίμνης μέσα στην αρχική τρύπα στον πάγο είναι ένα μεγάλο σώμα. Τώρα εργάζονται εκεί δύτες και υπάρχει η ελπίδα ότι στο εγγύς μέλλον θα βρεθεί το κομμάτι".

Είναι ενδιαφέρον ότι το μεγαλύτερο από τα παλαιότερα θραύσματα του μετεωρίτη του Chelyabinsk που βρέθηκαν μετά από αποθήκευση 4 μηνών στο περιφερειακό μουσείο έγινε ελαφρύτερο κατά περίπου 20 κιλά. Τώρα ζυγίζει 654 κιλά.

Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση στα Ελληνικά ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Πηγή:
ВЕСТИ.ru

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'