Νέο είδος: Προϊστορικό τέρας των βάλτων βρέθηκε στο Τέξας

Αν και αρχικά ήρθε στο φως στο Τέξας το 2001, οι επιστήμονες μόνο πρόσφατα κατάφεραν να ταυτοποιήσουν το περίεργο κρανίο που βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία, το οποίο και ερμηνεύουν οτι πρόκειται για ένα άγνωστο προϊστορικό τέρας των βάλτων.
Οι μετρήσεις δείχνουν ότι έχει μήκος 5.5 μέτρα, το πλάσμα κυριάρχησε στη Γη πριν από 200 εκατ. χρόνια και μοιάζει πολύ με τον σύγχρονο κροκόδειλο ή αλιγάτορα.

Όπως αναφέρεται από το κανάλι Fox News, δεν είναι ασυνήθιστο κρανία που ανήκουν στο εξαφανισμένο πλάσμα του βάλτου ανακαλύπτονται στο Φαράγγι Κούπερ (Cooper Canyon) στη Κομητεία Γκάρζα του Τέξας, όπου το συγκεκριμένο ανακαλύφθηκε πριν από 10 χρόνια. Η περιοχή ήταν ένας κυνηγότοπος για τα υδρόβια πλάσματα κατά την Τριάσια περίοδο και όλα εξολοθρεύτηκαν κατά το γεγονός του αφανισμού της Τριασίου-Ιουράσιου περιόδου.

Όχι μακριά από αυτό το κρανίο βρέθηκε επίσης ένα όμοιο κρανίο, το οποίο ανήκει σε νέο είδος που οι επιστήμονες έχουν βαφτίσει Μαχαιροπρόσωπο Λότορουμ (Machaeroprosopus lottorum). Αυτό που είναι περισσότερο ενδιαφέρον γι' αυτά τα επονομαζόμενα τέρατα είναι ότι ρουθούνια τους είναι ψηλά πάνω κοντά στα μάτια και όχι στο τέλος του ρύγχους τους, όπως στους κροκόδειλους, κρατώντας τα περισσότερο στο νερό ώστε να τρώνε τα ζώα που μπαίνουν στη περιοχή τους.

Μετάφραση-Απόδοση στα Ελληνικά ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Πηγή:
http://www.fearnet.com/news/news-article/new-species-prehistoric-swamp-monster-found-texas?utm_source=Facebook&utm_medium=Newsfeed&utm_content=swamp%20monster&utm_campaign=Reality%20story

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'