ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Εξαφανίστηκε ο επικίνδυνος για τη Γη αστεροειδής- Υποτίθεται ότι θα περνούσε πολύ κοντά χθες βράδυ

Χθες το βράδυ, ένας γιγαντιαίος αστεροειδής έπρεπε να περάσει ξυστά από τη Γη, αρκετά κοντά για να πάρουμε μια ιδέα καθώς περνάει. Εκτός του ότι ποτέ δεν φάνηκε, τώρα οι αστρονόμοι λένε ότι δεν έχουν καμία ιδέα για το πού έχει πάει ο 274 μέτρων αστεροειδής.


Λοιπόν πώς ακριβώς μπορεί κανείς να χάσει έναν αστεροειδή με το μέγεθος τριών ποδοσφαιρικών γηπέδων; Η πιο πιθανή εξήγηση είναι ότι η τροχιά του υπολογίστηκε λάθος. Ακόμη και με την τρέχουσα τύχη του άγνωστη, ο κοντινός στη Γη αστεροειδής δεν ενέχει άμεσο κίνδυνο για τη Γη- στην πραγματικότητα, αν μη τι άλλο, η απώλεια του υποδεικνύει ότι το 2000 EM26 είναι πιθανώς πιο μακριά στο διάστημα από ότι θεωρήθηκε αρχικά.

Παρόλα αυτά, το παρατηρητήριο Slooh προσπαθεί να εντοπίσει τον αστεροειδή χρησιμοποιώντας ρομποτικά τηλεσκόπια και ζήτησε επίσης ερασιτέχνες αστρονόμους να βοηθήσουν με την αναζήτηση. "Δεν έχουμε την εξουσία να ονομάσουμε τον αστεροειδή μετά [αυτούς που τον βρήκαν]", το παρατηρητήριο είπε, "αλλά θα το ονομάζαμε αν μπορούσαμε."

Φυσικά, αν το κίνητρο του να μην έχει ονομασθεί ένας αστεροειδής μετά από εσένα, αποτυγχάνει να παρακινήσει, υπάρχει επίσης η προστιθέμενη γνώση ο γιγαντιαίος διαστημικός βράχος που ορίστηκε να συγκρούεται με την ατμόσφαιρα μας, ακριβώς που μπορεί να έχει πάει μακριά. Ξέρω ότι μάλλον θα κοιμηθώ καλύτερα.

Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση στα Ελληνικά ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Πηγή:
http://io9.com/the-mammoth-asteroid-set-to-fly-by-earth-last-night-jus-1525397161




Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'