ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ο μετεωρίτης του Τσέλιαμπινσκ αδυνάτισε κατά 20 κιλά

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι υπήρξε εξάτμιση νερού, το οποίο νερό απορροφήθηκε από τη λίμνη  Τσεμπαρκούλ που έπεσε ο μετεωρίτης.


Σύμφωνα με τον Νίκολας Αντίπιν, ο μετεωρίτης του Τσέλιαμπινσκ τώρα ζυγίζει 20 κιλά λιγότερο. Ο μετεωρίτης ζυγίζει 654 κιλά, ανέφερε στη συνέντευξη τύπου για την επερχόμενη επέτειο της πτώσης του μετεωρίτη. Ο Νίκολας Αντίπιν είναι ο υπεύθυνος επιστημονικός διευθυντής του ЧГКМ.

Ο Αντίπιν ανέφερε ότι συνέβη εξάτμιση του νερού, το οποίο νερό ο μετεωρίτης είχε απορροφήσει στο βυθό της λίμνης Τσερμπακούλ. "Τη πρώτη φορά, φτιάξαμε ένα θόλο για να τον προστατεύσουμε από τη ξηρότητα. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας, εξατμίστηκαν 20 λίτρα υγρού από τον μετεωρίτη" είπε ο Αντίπιν. "Για τον ίδιο λόγο, ο μετεωρίτης άλλαξε εμφάνιση, είναι καλυμμένος με σκουριά. Εξαιτίας αυτού πολλοί επισκέπτες αμφιβάλλουν ότι είναι ο ίδιος μετεωρίτης που έδειξε η τηλεόραση."

Ο Αντίπιν σημείωσε ότι το έκθεμα στο μουσείο έχει προσελκύσει πολλούς νέους επισκέπτες.
"Το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο σχηματίστηκαν μεγάλες ουρές από επισκέπτες, ειδικά τα Σαββατοκύριακα. Αυτό δεν το 'χω ξαναδεί. Μερικοί άνθρωποι δεν ξέρουν για την ύπαρξη του μουσείου. Εξαιτίας του μετεωρίτη επισκέφτηκαν και τα άλλα εκθέματα" αυτός πρόσθεσε.

Σήμερα στο ЧГКМ ξεκινάει Ρωσική επιστημονική σύνοδος πρακτικών αφιερωμένη στις αιτίες και τις συνέπειες της σύγκρουσης ενός 17 μέτρων ουρανίου σώματος στην ατμόσφαιρα της Γης στις 15 Φεβρουαρίου του 2013. Η σύνοδος περιλαμβάνει περίπου 50 δουλειές από 180 συγγραφείς από όλο το κόσμο. Το Σάββατο οι παριστάμενοι θα ταξιδέψουν στο Τσεμπαρκούλ όπου την ίδια μέρα θα ξεκινήσει και θα διαρκέσει ένα φεστιβάλ πυροτεχνημάτων δίπλα στην αναμνηστική στήλη στις όχθες της λίμνης, "Χαρούμενα Γενέθλια Μετεωρίτη".

Σύμφωνα με τον Υπουργό Πολιτισμού της επαρχίας του Τσέλιαμπινσκ, Αλεξέη Μπετέκχιν, η Ημέρα Μετεωρίτη ως εορτασμός δεν είναι επίσημη, αλλά "έχει το δικαίωμα να υπάρχει".
"Απλώς φανταστείτε 20 Χιροσίμες εξερράγησαν από πάνω μας, τα θραύσματα σκορπίστηκαν στο έδαφος  8 δήμων, αλλά δεν συνδέθηκαν με κανένα άνθρωπο ή ζώο", είπε ο Υπουργός.
"Αυτή η ευτυχής σύμπτωση μπορεί να είναι αιτία να αξίζει τη γιορτή του...Αξίζει να γιορτάσουμε και να απολαύσουμε τη ζωή."

Μετάφραση-Απόδοση στα Ελληνικά ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Πηγή:
ИТАР-ТАСС





Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'