Διώκουν πειθαρχικά τη διευθύντρια, τις δύο εισαγγελείς και όσους έδωσαν άδειες στον Ξηρό

Πειθαρχική δίωξη σε βάρος της πρώην διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού, Μαρίας Στέφη, δυο τμηματαρχών που την αναπλήρωναν καθώς και των κοινωνικών λειτουργών που συμμετείχαν στα συμβούλια τα οποία έδωσαν τις 7 άδεις στον Χριστόδουλο Ξηρό κατόπιν εντολής του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου.
Με διώξεις επίσης βαρύνονται δύο αναπληρωτές Τμηματάρχες και δύο κοινωνικοί λειτουργοί. Η εντολή του υπουργού στηρίχθηκε στο πόρισμα που έχει διεξάγει ο εισαγγελέας Εφετών Πειραιά, Ευάγγελος Ζάχαρης.

Τα ζητήματα πάνω στα οποία βασίζονται οι διώξεις είναι η χορήγηση αδειών στον Χριστόδουλο Ξηρό αλλά και οι μετακινήσεις του από την Ε' στην Α' πτέρυγα, στην οποία βρίσκονται τα μέλη των "Πυρήνων της Φωτιάς".

Η πειθαρχική δίωξη αφορά στο αδίκημα του σφάλματος από βαριά αμέλεια σχετικά με την θετική κρίση που εξέφρασαν ώστε να δοθούν οι άδειες στον καταδικασμένο για τρομοκρατία Ξηρό.

Ήδη η διευθύντρια των φυλακών έχει μετακινηθεί από την θέση της ενώ για το ίδιο αδίκημα θα διωχθούν και οι δυο εισαγγελείς που προήδρευαν του συμβουλίου των φυλακών.

Πειθαρχική δίωξη σε βάρος των δύο εισαγγελέων που χειρίστηκαν τις επτά άδειες του Χριστόδουλου Ξηρού, άσκησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Γκουτζαμάνη.

Η κα Γκουτζαμάνη έκρινε ότι οι δύο εισαγγελείς δεν έλαβαν υπόψη την επικινδυνότητα του, τη βαρύτητα των αδικημάτων για τα οποία είχε καταδικαστεί και την εν γένει συμπεριφορά του μέσα στη φυλακή. Μάλιστα στο έγγραφο της αναφέρει χαρακτηριστικά ότι με τις ενέργειές τους έβλαψαν το κύρος της Δικαιοσύνης.

Την ίδια ώρα οι έρευνες για τον εντοπισμό του Χριστόδουλου Ξηρού συνεχίζονται. Η αντιτρομοκρατική διεξάγει έρευνες σε Κυψέλη, Εξάρχεια και Βύρωνα.

Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'