"ΦΩΤΙΑ" ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ - Με πιστόλι Zastava σκότωσαν τα δύο παλικάρια - Τους έδωσαν "χαριστικές" βολές

Tαυτοποιήθηκε το όπλο του στυγερού εγκλήματος που διεπράχθη χθες στην Λεωφόρο Ηρακλείου, ενάντια μελών του εθνικιστικού χώρου, πρόκειται για πιστόλι τύπου Zastava το οποίο δεν συνδέεται με προηγούμενη υπόθεση σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της ΕΛΑΣ. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι όλοι οι κάλυκες προέρχονται από το ίδιο όπλο.
Ο 29χρονος τραυματίας Αλέξανδρος Γέροντας, γιος δημοτικής συμβούλου στο Δήμο Κηφισιάς και πατέρας ενός παιδιού, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο "Γεώργιος Γεννηματάς". Η χειρουργική επέμβαση ολοκληρώθηκε ύστερα από τέσσερις ώρες, με τους γιατρούς να λένε ότι πήγε καλά, ωστόσο δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο και είναι διασωληνωμένος στην εντατική 
Σύμφωνα με το ιατρικό δελτίο που εκδόθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, ο τραυματίας υποβλήθηκε σε σπληνεκτομή και αποκαταστάθηκαν οι βλάβες, καθώς όπως διαπιστώθηκε ο νεαρός άντρας έφερε κάκωση σπλήνας, τραυματισμό στομάχου, ρήξη διαφράγματος και τρεις τραυματικές ρήξεις πνεύμονα και ενδοπνευμονική αιμορραγία.
Υπενθυμίζουμε το χρονικό της επίθεσης και των τραγικών γεγονότων που συνέβησαν χθες στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής (και όχι Νέου Ηρακλείου όπως κακώς αναφέρουν τα ΜΜΕ).
Λίγο μετά τις 19:30 μία μοτοσικλέτα με δύο άτομα που φορούσαν κράνη, σταμάτησαν τη μοτοσικλέτα λίγο πιο πάνω από τα γραφεία της ΧΑ στο αντίθετο ρεύμα, ενώ στο ισόγειο του κτιρίου υπάρχει καφετέρια, μπροστά στην οποία στέκονταν οι τρεις νεαροί.
Από τα πυρά έπεσαν νεκροί ο 26χρονος Γιώργος Φουντούλης και ο 22χρονος Μανώλης Καπελώνης ενώ ο 29 χρονος Αλέξανδρος Γέροντας, μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένος στο νοσοκομείο.
Οι κινήσεις των δύο δραστών διακατέχονταν από, προεργασία και αποφασιστικότητα. Είχαν σταματήσει με το σκούρο Χόντα Βαραντέρο στο άλλο ρεύμα κυκλοφορίας της Λ. Ηρακλείου, από αυτό των γραφείων της Χρυσής Αυγής. 
Με μαύρα ρούχα, μαύρο κράνος ο ένας και λευκό ο άλλος, διασχίζουν τη Λ. Ηρακλείου και φθάνουν απέναντι στη συμβολή της με την Μ. Κωνσταντίνου. Με εξαιρετική ψυχραιμία φθάνουν σε κοντινή απόσταση από τα θύματα. Πυροβολούν στο στήθος και όταν πέφτουν κάτω αιμόφυρτα, πυροβολούν ξανά στο κεφάλι δίνοντας «χαριστικές βολές».
Ο 29χρονος σοβαρά τραυματίας φαίνεται πως δεν αποτελούσε κύριο στόχο τους και για αυτό δεν δέχθηκε χαριστική βολή.
Αφού έχουν πυροβολήσει τουλάχιστον 12 φορές επιστρέφουν στη μοτοσυκλέτα και εξαφανίζονται αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα.
Τα συνεργεία αστυνομικών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας από την πρώτη στιγμή αναζητούν υλικό από δημόσιες και ιδιωτικές κάμερες στην ευρύτερη περιοχή. Στο ίδιο πεδίο αναζήτησης είναι και ο εντοπισμός της μοτοσυκλέτας που τα δύο τελευταία αριθμητικά στοιχεία της πινακίδας κυκλοφορίας ήταν «66». Οι αστυνομικοί έχουν απευθυνθεί στην Αττική Οδό προκειμένου να διερευνήσουν το ενδεχόμενο ύποπτης διέλευσης των δραστών πρίν ή και μετά τη διπλή δολοφονία. 
Πρόκειται για ένα έγκλημα ανάλογης τραγικότητας με της δολοφονίας του Π.Φύσσσα, αλλά όχι ίδιας αντιμετώπισης. Σε εμφανή αμηχανία τα ΜΜΕ χθες δεν ούρλιαζαν όπως στη δολοφονία Φύσσα, αλλά ούτε μέχρι τώρα είχαμε την απίστευτη κινητοποίηση που είχε ΄γινει εκείνες τις ημέρες.
Είναι εμφανές ότι από αυτό το περιστατικο το "Δημοκρατικό Τόξο" όπως τους αρέσει να αυτοαποκαλούνται, βρίσκεται σε δύσκολη θέση, αφού κάλλιστα μετά την πολιτική δίωξη εναντίον του Λαϊκού Συνδέσμου, και την προπαγάνδα των φιλικών τους ΜΜΕ σαφώς και έχουν μερίδιο ευθύνης για το χθεσινό λουτρό "αίματος".
Στη δολοφονία Φύσσα δημιούργησαν ένα νοσηρό κλίμα εναντίον ενός νόμιμου κόμματος, αλλά και το θεώρησαν με το "έτσι θέλω" ηθικό αυτουργό. Τώρα με το διπλό φονικό, τα ΜΜΕ προσπαθούν να το υποβαθμίσουν, και το πολιτκό σύστημα δεν έχει την ίδια "τρεμούλα" να βρει ηθικούς αυτουργούς γιατί απλούστατα είναι το ίδιο στο "κάδρο".
Τα επιτελεία τους θα περιμένουν με αγωνία τις πρώτες εκτιμήσεις για τα ποσοστά του Λαϊκού Συνδέσμου, που έτσι και αλλιώς δεν είχαν καταφέρει να θίξουν.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'