Χθες, ο λαός στήριξε τη μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου


images (1)Ναι δεν διαβάσατε λάθος. Ο τίτλος είναι απόλυτα ορθός. Χθες κατά την ψήφιση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο λαός στήριξε απόλυτα τη μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Πριν όμως βιαστείτε να οργιστείτε ή να σπάσετε την οθόνη, διαβάστε και τα πιο κάτω.

Τι πολιτικό σύστημα έχουμε; Κοινοβουλευτικό πολιτικό σύστημα, δηλαδή αντιπροσωπευτική δημοκρατία. Ποιοι λοιπόν, με βάση αυτό το πολιτικό σύστημα εκπροσωπούν το λαό; Ποιοι είναι οι αντιπρόσωποί μας που εκπροσωπούν  τη βούλησή μας; Προφανώς οι βουλευτές. Μήπως ισχύει κάτι άλλο και δεν το βλέπουμε; Τι έγινε επομένως χθες το βράδυ; Η απόλυτη πλειοψηφία των αντιπροσώπων του λαού, δηλαδή 153 λαϊκοί αντιπρόσωποι ψήφισαν υπέρ της παραμονής στην εξουσία της μνημονιακής κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου. Υπάρχει μήπως κάποια αντίρρηση περί αυτού; 
Ίσως υπάρξει η αντίρρηση ότι τώρα όμως έχει αλλάξει η λαϊκή βούληση και όπως προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις, η μνημονιακή κυβέρνηση είναι μειοψηφία. Λάθος. Την κυβέρνηση δεν την ορίζουν οι δημοσκοπήσεις και οι φωνές διαμαρτυρίας. Με βάση το κοινοβουλευτικό πολιτικό σύστημα, ψηφίσαμε στις 12-6-2012 και δώσαμε στη μεν ΝΔ περίπου 30%, στο δε ΠΑΣΟΚ περίπου 13%, σύνολο 43%. Αυτό το ποσοστό αναγνωρίζει το πολίτευμα στην κυβέρνηση και κανένα άλλο. Εκλογές θα ξαναγίνουν νόμιμα στις 12-6-2016. Μέχρι τότε, τα δύο κόμματα θα έχουν 43%. Κανείς απολύτως δεν μπορεί να ρίξει αυτή την κυβέρνηση, πέρα από τους ίδιους τους δικούς μας αντιπροσώπους. Και εφόσον οι αντιπρόσωποί μας δεν την ρίχνουν, η κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να συνεχίσει το όποιο έργο της. Υπάρχει μήπως κάποια αντίρρηση περί αυτού;
Εμείς οι πολίτες, δεν έχουμε κανένα δικαίωμα ούτε να παρέμβουμε με ένα δημοψήφισμα με λαϊκή πρωτοβουλία, ούτε να ανακαλέσουμε τους αντιπροσώπους μας.
Αυτό είναι το πολιτικό μας σύστημα, που ορίζεται από το Σύνταγμά μας. Μήπως μπορεί να γίνει κάτι άλλο χωρίς να αλλάξει το ίδιο το Σύνταγμα; Τίποτε απολύτως. Μερικοί πάλι λένε ότι έχουμε το καλύτερο Σύνταγμα αλλά δεν εφαρμόζεται σωστά. Ορίστε λοιπόν, χθες εφαρμόστηκε πλήρως. 
Ίσως σε κάποιους να μην αρέσει η πιο πάνω άποψη. Αλλά, ας μην κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας. Αυτή είναι η αλήθεια.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'