Μια παλιά ιστορία, περί χαφιέδων στην ηγεσία του ΚΚΕ ξαναέρχεται στην επιφάνειαΔεν ξέρουμε αν είναι τυχαίο το γεγονός ότι δυο Κυριακάτικες εφημερίδες –«Βήμα» και «Εθνος»- κυκλοφορούν με πρωτοσέλιδα «καριδάκια» που αναφέρονται στο τελευταίο βιβλίο του Μίμη Ανδρουλάκη, στο οποίο ο τυχάρπαστος αυτός πολιτικάντης κάνει λόγο ότι υπήρξαν χαφιέδες στην ηγεσία του ΚΚΕ. Χωρίς να έχουμε διαβάσει τα δημοσιεύματα υποθέτουμε ότι πρόκειται για μια παλιά ιστορία που συνέβη το 1985, καθόλου άγνωστη και εμείς στο μπλοκ μας είχαμε αναφερθεί απ’ το 2009.

Θυμηθείτε την ανάρτηση στην οποία αναφέραμε: «ένα διδακτικό γεγονός: στα 1985, όταν ο M. Kουτσόγιωργας έγινε υπουργός εσωτερικών στην τότε πασοκική κυβέρνηση, οπότε έγινε και προϊστάμενος της ΚΥΠ, έκανε "δώρο" στο ΚΚΕ το όνομα ενός στελέχους των μυστικών υπηρεσιών που βρισκόταν στα "όργανά" του. Tο χτύπημα πρέπει να ήταν πολύ άσχημο: ο κυπατζής δεν ήταν καν ένα απλό μεσαίο στέλεχος· ήταν μέλος της κεντρικής επιτροπής!».

Τώρα στο ερώτημα γιατί...
ξανάρχεται στην επιφάνεια αυτή η «ξινισμένη» ιστορία και μάλιστα με τέτοια προβολή, δεν έχουμε να δώσουμε απάντηση.

Υ.Γ, Γ' αυτό το θέμα έχουν ακουστεί πάρα πολλά, με αναρχικό έντυπο της εποχής να προβάλει την εκδοχή ότι "έγινε ανταλλαγή πρακτόρων". Δηλαδή ότι το ΚΚΕ "κάρφωσε" ένα μέλος του -τότε ήταν ανώτατος αξιωματικός του στρατού εν ενεργεία- που είχε πρόσβαση σου στα απόρρητα σχέδια του ΓΕΣ και σαν "αντάλλαγμα" του "έδωσαν" τον πράκτορα της ΚΥΠ, που ήταν μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ. ( Αλλες πληροφορίες μιλάνε για ένα υψηλόβαθμο μπάτσο)  Οι "παλιοί" στο χώρο γνωρίζουν ονόματα και καταστάσεις, αλλά είναι προβληματικό να αναφέρουμε τι φήμες κυκλοφορούσαν τότε. Ελπίζουμε να μην κάνουμε λάθος και ο Ανδρουλάκης να αναφέρεται στο περιστατικό που περιγράψαμε. Θα διαβάσουμε τα δημοσιεύματα και θα επανέλθουμε.Υ.Γ, 2  Απ’ ότι γράφει το «Βήμα» το βιβλίο του Μ. Ανδρουλάκη είναι ένα μυθιστόρημα που βασίζεται σε μια αληθινή ιστορία «γραμμένη σαν παραμύθι». Εκτός απ’ το μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ που ήταν πράκτορας της ΚΥΠ, ο Ανδρουλάκης αναφέρει, στο βιβλίο του, ότι υπήρχαν άλλα 17 στελέχη (μεσαία και κατώτερα) που «δούλευαν» ως το 1982 μέσα στο ΚΚΕ για τις μυστικές υπηρεσίες. Μάλλον «λογοτεχνική αδεία» γράφει ότι, θέλει. Παίρνει ένα πραγματικό περιστατικό, το κάνει μυθιστόρημα, αλλά όμως δίνει την ευκαιρία στα αστικά έντυπα να μιλούν για χαφιέδες στην ηγεσία του ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
Σύντομα θα ξεκλειδώσουμε τα σχόλια και θα επιτρέψουμε το τρολάρισμα.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ¨Η ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Να επιτραπεί η καύση των νεκρών στην Ελλάδα;

Τι θεματολογία και event θα προτιμούσατε;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις