Φινλανδική εταιρεία πωλούσε όπλα στους «Πυρήνες της Φωτιάς»

Στο φως έρχεται άγνωστη δικογραφία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, η οποία αποκαλύπτει πως η φινλανδική εταιρεία Laatuase Oy, με έδρα την πόλη Πόρβο κοντά στο Ελσίνκι, τροφοδοτούσε με όπλα την τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Στη δικογραφία επισημαίνεται, πως η εν λόγω εταιρεία ενδεχομένως να μην εξόπλιζε μόνο τους «Πυρήνες», αλλά και αρκετές άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις, αναφέρει το Βήμα το οποίο παράλληλα υπογραμμίζει πως υπάρχουν στη δικογραφία ονόματα 6 Ελλήνων που δρούσαν ως μεσάζοντες στην εισαγωγή των όπλων από την Φινλανδία.
Η σχέση των «Πυρήνων» με την εν λόγω εταιρεία, αναδείχθηκε την 1η Νοεμβρίου 2010, όταν δύο κατηγορούμενοι για συμμετοχή στους «Πυρήνες» συνελήφθησαν ενώ προσπάθησαν να αποστείλουν μέσω κούριερ δέματα βόμβες. Οι συλληφθέντες, κατείχαν ενεργά πιστόλια Glock, τα οποία όπως διαπιστώθηκε πουλήθηκαν σε πρώτη φάση από την κατασκευάστρια αυστριακή εταιρεία στη φινλανδική εταιρεία εμπορίας όπλων Asetalo Oy, στην πόλη Μπιράτ της Φινλανδίας, ενώ στη συνέχεια μεταπωλήθηκαν στην εταιρεία Laatuase Oy που εμφανίζεται ως εταιρεία πώλησης και διανομής «απενεργοποιημένων» όπλων.
Για το θέμα μάλιστα κατέθεσε τον Σεπτέμβριο του 2012 ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, ο οποίος δήλωσε πως «είχε την εντύπωση ότι πουλά απενεργοποιημένα όπλα σε συλλέκτες».

iefimerida

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'