Διώκεται ο Μ. Καρχιμάκης: Για ηθική αυτουργία σε παράβαση μυστικών πολιτείας

Η δίωξη σε βάρος του πρώην υπουργού Μιχάλη Καρχιμάκη ασκήθηκε μετά από αναφορά που κατατέθηκε στην ΕΥΠ τον Απρίλιο του 2013. 

Για ηθική αυτουργία σε παράβαση μυστικών πολιτείας διώκεται ο  πρώην υπουργός Μιχάλης Καρχιμάκης, με βάση στοιχεία που προέκυψαν από τη δικογραφία η οποία έχει σχηματιστεί για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών που αποκαλύφθηκε το 2006 και τη συνένωσή της με τις καταγγελίες περί σχεδίου δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.
Η δίωξη σε βάρος του πρώην υπουργού ασκήθηκε μετά από αναφορά που κατατέθηκε στην ΕΥΠ τον Απρίλιο του 2013.
Για την ίδια υπόθεση έχει ήδη απολογηθεί για το κακούργημα της παραβίασης μυστικών πολιτείας υπάλληλος της ΕΥΠ, η οποία φέρεται να τροφοδοτούσε με απόρρητα έγγραφα τον κ. Καρχιμάκη.
Μετά την απολογία της, η υπάλληλος αφέθηκε ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της  απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να αρνήθηκε το περιεχόμενο της συζήτησης αλλά και το γεγονός ότι διοχέτευσε τέτοιου είδους απόρρητα έγγραφα στον πρώην υπουργό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δικαστικός λειτουργός θα υποβάλλει και νέο αίτημα δικαστικής συνδρομής στις ΗΠΑ, καθώς εμφανίστηκε ενώπιον του  πρόσωπο το οποίο έδωσε στοιχεία για αλλοδαπό που βρισκόταν στην Ελλάδα από το 1997 έως το 2010 με άλλη ιδιότητα από την πραγματική του και όπως κατήγγειλε οργάνωσε το σύστημα υποκλοπών, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο. Μάλιστα, έχει αρθεί το απόρρητο υπόπτων και φέρεται να προκύπτουν στοιχεία ότι αναφέρονται σε υποκλοπές ακόμη και τον τελευταίο χρόνο.
newsroom naftemporiki.gr

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'