Η Σαουδική Αραβία εκδιώκει 4 εκατομμύρια μετανάστες


Δίκτυο Βολταίρος  (Γαλλία)     (μτφ. Κριστιάν)

Μετά την προειδοποίηση έξι μηνών που δόθηκε στους 8 εκατομμύρια εργαζόμενους μετανάστες να τακτοποιήσουν την κατάστασή τους, το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας αποφάσισε να απομακρύνει όλους εκείνους που δεν είχαν το χρόνο να ολοκληρώσουν τη διοικητική διαδικασία, ήτοι 4 εκατομμύρια άτομα, ως επί το πλείστον μαύροι Αφρικανοί, Ινδοί και πολίτες της Υεμένης.

Μέσα σε μια εβδομάδα, εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένων μεταναστών έχουν εγκαταλείψει τη χώρα. Ταραχές ξέσπασαν σε φτωχό προάστιο του Ριάντ με τουλάχιστον δύο νεκρούς και 68 σοβαρά τραυματίες. Η αστυνομία συνέλαβε 561 αλλοδαπούς, ενώ Σαουδάραβες  οπλισμένοι με ρόπαλα του μπέιζμπολ κατακρεούργησαν Αιθίοπες. Το πρωί της Κυριακής, εκατοντάδες μετανάστες εργαζομένων προτίμησαν να πάνε στην αστυνομία παρά του κίνδυνου να σκοτωθούν.

Εκτός από βαρύ πρόστιμο, οι αδήλωτοι εργαζόμενοι επιβαρύνονται με φυλάκιση δύο ετών.

Για να μειωθεί η ένταση, ο υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή του θα δεχθεί καθυστερημένες αιτήσεις, αλλά είναι αδύνατο για τους περισσότερους μετανάστες να συγκεντρώνουν τα απαραίτητα έγγραφα.

Η οικονομία της Σαουδικής Αραβίας έμεινε τελείως παράλυτη λόγω αυτής της μαζικής εκδίωξης. Ωστόσο, η κυβέρνηση πιστεύει ότι τελικά αυτό το μέτρο θα ελευθερώσει θέσεις εργασίας για τους Σαουδάραβες, αν και είναι απίθανο ότι οι υποκείμενοι του βασιλιά Αμπντάλα θα συμφωνήσουν να περισυλλέξουν σκουπίδια ή να κατασκευάσουν δρόμους.

Ανησυχώντας για την ασφάλεια τους, η Αιθιοπία έχει ανακοινώσει την πρόθεσή της να διευκολύνει την επιστροφή 200.000 γυναικών υπηρετριών.

Η Υεμένη, ήδη πολύ ασταθής, δεν θα μπορέσει να απορροφήσει την επιστροφή 400.000 ατόμων, δήλωσαν τα Ηνωμένα Έθνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
Σύντομα θα ξεκλειδώσουμε τα σχόλια και θα επιτρέψουμε το τρολάρισμα.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ¨Η ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Να επιτραπεί η καύση των νεκρών στην Ελλάδα;

Τι θεματολογία και event θα προτιμούσατε;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις