Πικρό χιούμορ για την ΕΡΤ-3


Γράφει για Ta Xalia ο Δημοσιογράφος Χρήστος Νικολαίδης

Το πρωί έλεγα σε φίλο μου, που με ρωτούσε για το "ντου" της αστυνομιας στην ΕΡΤ: "από αυτό να καταλάβεις πόσο μας εκτιμούν οι Αθηναίοι! Στην Αγία Παρασκευή έστειλαν...
οκτώ διμοιρίες ΜΑΤ και στην ΕΡΤ-3 απαξίωσαν να στείλουν έστω και έναν... τροχονόμο"!

Πέρα από την πλάκα, η εικόνα αυτή, καθώς περιγράφει όντως την αίσθηση που έχουν για τα μεγέθη οι κυβερνώντες, ίσως αποδειχθεί εντελώς καθοριστική για το μέλλον της ΕΡΤ-3 και της πιθανότητας να επαναλειτουργήσει στο κοντινό μέλλον ως ανεξάρτητο δημόσιο περιφερειακό κανάλι! Ή, εάν θα την φάει η μαρμάγκα του Αθηνοκεντρισμού, της αδιαφορίας και του καταστροφικού μηδενισμού ορισμένων "επαναστατών"!
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή:
από την πρώτη στιγμή διαφώνησα με τον τρόπο (μαύρο) με τον οποίο η κυβέρνηση αποφάσισε να αναδιαρθρώσει την κρατική ραιδοτηλεόραση. Στραβή, κουτσή και ανάποδη η απόφαση, αλλά δυστυχώς δημιούργησε ένα τετελεσμένο.
Η ΕΡΤ, η ΝΕΤ και η ΕΡΤ-3 όπως άλλωστε και η ΕΡΑ κλείσανε. Πολύ κακώς αλλά κλείσανε.
Το ζήτημα είναι τώρα πώς θα ξαναφτιαχτεί η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση!
Και όποιος εμποδίζει αυτό το... "χτίσιμο", το "ξαναφτιάξιμο" κατά την άποψή μου σφάλει. 
Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν πολλοί που θα ήθελαν να μην είχε ληφθεί αυτή η απόφαση. Και το μαύρο να μην είχε πέσει ποτέ στις οθόνες μας. Όπως και κάποιοι που αγωνίζονται ώστε να ξανανοίξουν τα κρατικά κανάλια με τη μορφή και τη διάρθρωση που είχαν την 11η Ιουνίου, όταν δηλαδή έκλεισαν...
Αλλά η προοπτική αυτή φαντάζει μάλλον άπιαστη.
Μπροστά σε αυτό το φάσμα... τί πρέπει να γίνει;
Να κυνηγάμε όλοι μαζί ανεμόμυλους;
Να ματώνουμε για το ανέφικτο;
Όχι, φυσικά. Θα πρέπει ο καθένας από εμάς να εργαστεί, στο πεδίο στο οποίο βρίσκεται, ώστε η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση να ξαναφτιαχτεί και να γίνει πολύ καλύτερη από αυτήν που είχαμε.
Τόσο οι απολυμένοι της ΕΡΤ όσο και όλοι όσοι έχουν παρεμφερές εργασιακό αντικείμενο και το επιθυμούν θα πρέπει να συμβάλουν στη δημιουργία της Νέας Ελληνικής Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης! Ώστε αυτή να γίνει πιο πλουραλιστική, πιο σύγχρονη, πιο ανοιχτή, πιο Δημοκρατική και Φιλελεύθερη από την παλιά ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΡΤ-3 και ΕΡΑ. Πιο αξιοκρατική και πιο δυνατή ως εργαλείο για την ενημέρωση, την πληροφόρηση και την ψυχαγωγία του ελληνικού λαού. 
Η προσπάθεια αυτή δε θα πρέπει να υπονομευτεί από κανέναν.
Είναι σαφές ότι η Κυβέρνηση έκλεισε (πολύ κακώς, επαναλαμβάνω), την ΕΡΤ.
Και για το λόγο αυτό υπέστη όποια φθορά έπρεπε να υποστεί και ανέλαβε όποιο κόστος συνεπαγόταν η απόφαση της.
Ωστόσο, δεν είναι η κυβέρνηση η οποία σήμερα εμποδίζει την επαναλειτουργία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Άλλοι το κάνουν...
Και κάπου εδώ θα πρέπει να σκεφτούμε και την ΕΡΤ-3.
Επειδή είναι σαφές ότι κανένας Αθηναίος δεν δίνει δεκάρα τσακιστή για το δικό μας, το περιφερειακό κανάλι, θα πρέπει να το φροντίσουμε εμείς. Οι εκτός Αττικής παράγοντες θα πρέπει να εργαστούμε για να ξαναβγεί στον αέρα, γιατί εάν αυτό το αφήσουμε στη διάθεση των πρωτευουσιάνων, τότε... ζήτω που καήκαμε!
Έχω επισημάνει και σε παλαιότερο άρθρο μου ότι, επειδή οι Αθηναίοι θα μπουν από το Νοέμβριο σε έναν οργασμό δουλειάς, λόγω της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ, δεν πρόκειται να ενδιαφερθούν για το Περιφερειακό Κανάλι.
Για το λόγο αυτό θα έπρεπε η επαναλειτουργία του να γίνει εντός του Νοεμβρίου.
Δυστυχώς δεν εισακούστηκα.
Η κατάσταση έμεινε στα χέρια κάποιων "Επαναστατών" οι οποίοι, επειδή έχουν εξασφαλίσει το δικό τους, προσωπικό μέλλον (στα αριστερά έδρανα του εθνικού κοινοβουλίου), επιμένουν να παίζουν κομματικά παιχνίδια στη ράχη της ΕΡΤ-3.
Και στα χέρια όσων νομίζουν ότι η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση είναι τσιφλίκι τους, προσωπικό τους μαγαζί και θα πρέπει να συνεχίσει να υφίσταται για να τους υπηρετεί.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'