New York Times: Δικαστική έρευνα για τον Γιώργο Προβόπουλο

ΠΙΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ 
Επιμέλεια: Αναστασία Γαλάνη
Στην δικαστική έρευνα που διενεργείται εις βάρος του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργου Προβόπουλου, αναφέρεται ενδελεχώς σε δημοσίευμά της η εφημερίδα New York Times. 


Στo δημοσίευμα γίνεται λόγος για μεγάλο τραπεζικό deal που είχε πραγματοποιηθεί και προκάλεσε την περεταίρω έρευνα της συμφωνίας καθώς εντοπίστηκε προσωπική εμπλοκή του κ. Προβόπουλου.
«Σε μια εποχή, όπου οι κεντρικοί τραπεζίτες, όπως ο Ben S. Bernanke κυριαρχούν στην παγκόσμια οικονομική σκηνή, στο εσωτερικό της Ελλάδας ο Γεώργιος Α. Προβόπουλος, Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, ο οποίος έχει κατα τα άλλα διαδραματίσει καίριο ρόλο στην αποφυγή της πτώχευσης της χώρας αλλά και της ελληνικής οικονομίας στην Ευρωζώνη, τώρα βρίσκεται υπό έρευνα» γράφει ο δημοσιογράφος συνεχίζοντας ότι «Ο κ. Προβόπουλος αντιμετωπίζει πλέον ίσως την μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του με μια έρευνα εις βάρος του σχετικά με το αν καταχράστηκε τη θέση του για τον καθορισμό μιας τραπεζικής συμφωνίας με τη συμμετοχή πρώην μεγιστάνα των επιχειρήσεων».
Στο δημοσίευμα αναφέρεται ωστόσο ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο κ. Προβόπουλος επωφελήθηκε προσωπικά από την εν λόγω τραπεζική συναλλαγή, η οποία τελικά εγκρίθηκε. Ο ρόλος όμως που διαδραμάτισε είναι που διερευνάται, ενώ ο δημοσιογράφος απορρίπτει σενάρια κατά την εκτίμησή του ότι θα μπορούσε ο κ. Προβόπουλος να βρεθεί αντιμέτωπος με ποινικές διώξεις εντός Ελλάδας όχι όμως και εκτός καθώς  άλλες χώρες της Ευρωζώνης έχουν επενδύσει περισσότερα από 40 δισ. ευρώ για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Συνεπώς, δεν είναι λίγες οι πιέσεις που δέχεται η Αθήνα για να πατάξει τη διαφθορά σε όλα τα επίπεδα και στο τραπεζικό σύστημα.
Η εφημερίδα New York Times καταλήγουν ότι οι υποστηρικτές του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κάνουν λόγο για πολιτικά κίνητρα πίσω από την δικαστική έρευνα και για πιέσεις που θέλουν τον κ. Προβόπουλο «εκτός παιχνιδιου». 

newpost

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'