Στο ποινικό κάδρο ο Γιάννος Παπαντωνίου;

Η ΕΝΤΟΛΗ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΧΕ ΔΟΘΕΙ ΤΟ 2010

Στα χέρια των εισαγγελέων διαφθοράς που είχαν παραγγείλει άλλωστε τη διενέργειά του από το 2010, βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες πόρισμα του ΣΔΟΕ που αφορά σε οικονομικό έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων του πρώην υπουργού Άμυνας Γιάννου Παπαντωνίου. 



Η εντολή φέρεται να είχε δοθεί το 2010 όταν προέκυψε μέσω των γερμανικών δικογραφιών, εμπλοκή...

Eλλήνων αξιωματούχων σε υποθέσεις που σχετίζονται με τα εξοπλιστικά προγράμματα. Από τέτοιο έλεγχο, προέκυψαν οικονομικές ανορθογραφίες για τον Άκη Τσοχατζόπουλο με αποτέλεσμα στη συνέχεια να φτάσει η υπόθεση (με διογκωμένη βέβαια μορφή και πρόσωπα) στο ακροατήριο.

Η εντολή ελέγχου βέβαια δεν σημαίνει ουσιαστικά τίποτα αφού πρώτα θα πρέπει να αξιολογηθούν τα ευρήματα, αν φυσικά υπάρχουν. Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, ολοκληρώθηκε ο γενικευμένος οικονομικός και φορολογικός έλεγχος, που είχε ξεκινήσει με εντολή της εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου και είναι ήδη έτοιμο το πρώτο μέρος του πορίσματος με τα αποτελέσματα των ερευνών.

Η εισαγγελική λειτουργός είναι εκείνη που καλείται τώρα να αξιολογήσει και να αποτιμήσει τα οικονομικά στοιχεία της προανακριτικής έρευνας, προκειμένου να διαπιστώσει αν από αυτά προκύπτει ή όχι η τέλεση αξιοποίνων πράξεων.

Πάντως ήδη για την υπόθεση ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες και συγκεκριμένα για ποσό σε λογαριασμό της συζύγου του ελέγχεται ήδη ο πρώην υπουργός ο οποίος έχει παραπεμφθεί σε δίκη.


Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'