ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΦΕΡΝΕΙ... Σκηνικό εκλογών Νοέμβριο ή Δεκέμβριο - Η τρόικα θέλει "κολοβό Κοινοβούλιο" αλλά...


Κάποιοι κυβερνητικοί κύκλοι θέλουν να ολοκληρώσουν το πολιτικό πραξικόπημα που βρίσκεται σε εξέλιξη (που ως συνήθως εκπορεύεται από το εξωτερικό...) και διαρρέουν (το είπε το πρωί και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λ.Γρηγοράκος) ότι "Δεν υπάρχει πρόβλημα αν παραιτηθούν οι χρυσαυγίτες βουλευτές. Θα συνεχίσουμε κανονικά να λειτουργούμε την Βουλή", αλλά αυτό είναι πρακτικά αδύνατον, κατ'αρχήν γιατί το απορρίπτει ο ΣΥΡΙΖΑ (και οι ΑΝΕΛ που πιστεύουν ότι θα κερδίσουν από την φθορά των εθνικιστών!).

Οι κυβερνητικές διαρροές (που εκπορεύονται από τα think tank η τρόικας" υποστηρίζουν τα εξής πραγματικά επικίνδυνα για την (όποια...) δημοκρτική ομαλότητα.:
  • Η Βουλή μπορεί να λειτουργήσει ακόμη κι αν παραιτηθούν οι συλληφθέντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Βάσει του Συντάγματος η Βουλή μπορεί να λειτουργήσει και με λιγότερους από 300 βουλευτές (το Σύνταγμα κάνει λόγο για 200 – 300 έδρες). Άρα θα μπορούσαν οι έδρες της Χρυσής Αυγής να μείνουν κενές. Κολοβό κοινοβούλιο δηλαδή...
  • Δεν προβλέπει το Σύνταγμα εθνικές εκλογές σε περίπτωση παραίτησης βουλευτών.
  • Αν κριθεί ότι η Χρυσή Αυγή καταφεύγει σε καταχρηστικές παραιτήσεις βουλευτών (όπως απείλησε ο Νίκος Μιχαλολιάκος λέγοντας «θα τους πηγαίνουμε σε εκλογές κάθε μήνα) μπορεί να ψηφιστεί νόμος που θα απαγορεύει ακόμα και τις τοπικές αναπληρωματικές εκλογές, όπως ανέφερε ο κ. Αλιβιζάτος.
Είναι τόσο επικίνδυνη αυτή η άποψη (κατ'αρχήν την απορρίπτει ο ΣΥΡΙΖΑ...) που πραγματικά δεν αντέχει σε κριτική. Αυτά που υποστηρίζουν ούτε οι χουντικοί δεν τα υποστήριζαν.
Το ερώτημα είναι "Έχουν τρελαθεί στην κυβέρνηση;" Δεν βλέπουν που οδηγούν την χώρα; Ή νομίζουν ότι θα καθίσουν οι άλλοι "με σταυρωμένα τα χέρια" για να τους σφάξει η τρόικα;
Φυσικά από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ διαρρέεται ως απάντηση ότι "Ήδη βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο με πιθανότερη ημερομηνία εκλογών την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου ή την πρώτη του Νοεμβρίου αν έχουμε παραιτήσεις την Δευτέρα των χρυσαυγιτών. Αλλά και πως θα λειτουργήσει η Βουλή χωρίς 6 βουλευτές της Χρυσής Αυγής που είναι προφυλακισμένοι;"
Αν οι πολιτικές εξελίξεις ξεφύγουν από κάθε έλεγχο και ο Αντώνης Σαμαράς αναγκαστεί να καταφύγει σε πρόωρες εθνικές εκλογές τότε η πιθανότερη ημερομηνία είναι η Κυριακή 3 Νοεμβρίου ή την 1η Δεκεμβρίου και οι εκλογές θα γίνουν με λίστα.
Το 18μηνο μετράει από τις εκλογές του Μαϊου ή από τις εκλογές του Ιουνίου;
Στην πρώτη περίπτωση που είναι και η επικρατέστερη έχουμε εκλογές μέχρι την Κυριακή 3 Νοεμβρίου.
Στην δεύτερη περίπτωση οι εκλογές πρέπει να γίνουν μέχρι την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'