Νεκρονομικόν -Το απαγορευμένο και επικίνδυνο βιβλίο

Τι μπορεί να περιμένει κανείς από ένα βιβλίο που ξεκινάει κάπως έτσι....
''Κρατήστε όλα τα αντίγραφα κλειδωμένα,κανείς απ'όσους το διαβάσουν να μην αποκαλύψει την ύπαρξη του στους αδαείς,που είναι ακατάλληλοι να σηκώσουν τόσο βαρύ φορτίο,καλύτερα να βγουν τα μάτια τους με κάρβουνα πυρωμένα και να σφραγιστούν τα χείλη τους με κερί,παρά να προφέρουν τα λόγια αυτού του βιβλίου..''

Μόλις διαβάσατε την εισαγωγή του πιο γνωστού επικίνδυνου βιβλίου όλων των αιώνων, το Νεκρονομικόν,που έγινε γνωστό από τον συγγραφέα ιστοριών τρόμου H.P Lovecraft. Το νεκρονομικόν γράφτηκε τον 7ο αιώνα μ.Χ από τον άραβα Αμπντούλ Αλχραζέντ,ο τίλος του μπορεί να αναλυθεί και ως το βιβλίο των νεκρών νόμων ή το βιβλίο των νεκρών ονομάτων,αν και το πιο πιθανό είναι να μιλάει για τους μεγάλους Παλαιούς Θεούς και τους νεκρούς τους νόμους και όχι για ανθρώπους. Ο Αλχραζέντ μιλάει για τον Κθούλου που κοιμάται στα ερείπια της πόλης RLyeh την οποία βύθισαν βαθιά μέσα στη θάλασσα οι πρεσβύτεροι. Μιλάει επίσης και για το ότι βρέθηκε στη πόλη των Στηλών και ανακάλυψε μια φυλή αρχαιότερη από τον άνθρωπο που κατείχε τρομερά χρονικά μυστικά. 
Πολλά αντιφατικά πράγματα λέγονται για τον θάνατο του Αλχραζέντ,από ότι τον καταβρόχθισε ένα αόρατο τέρας μπροστά στα έκπληκτα μάτια των περαστικών,αλλά και για τον βαθμό της παράνοιας του που τον οδήγησε στην αυτοκτονία. 
Το 950 μ.Χ το μεταφράζει στα ελληνικά ο Θεόδωρος Φιλέτας στην Κωνσταντινούπολη.                                                                                                                                                                                           Για έναν αιώνα τα μυστικά του βιβλίου χρησιμοποιήθηκαν, ώσπου με διαταγή του πατριάρχη Μιχαήλ απαγορεύτηκε μαζί με άλλα ''μαγικά'' βιβλία.
Κατά την άποψη του Lovecraft το βιβλίο είναι πραγματικό,όμως οι περισσότεροι πιστεύουν ότι είναι δημιούργημα της φαντασίας του που δημιούργησε ένα κόσμο με τέρατα και βιβλία.

Την δεκαετία του 70 πολλοί καπηλεύτηκαν τον τίτλο Νεκρονομικόν,καθώς το βιβλίο έκανε απίστευτες πωλήσεις και έτσι οι αναγνώστες μπερδεύτηκαν και δεν μπορούσαν να ξεχωρίσουν το πραγματικό βιβλίο από τα υπόλοιπα.

Το 1990 εκδόθηκε και στην Ελλάδα αλλά αποσύρθηκε ύστερα από σωρεία μηνύσεων. Αυτό όμως δεν παύει να κάνει το Νεκρονομικόν ένα από τα ισχυρότερα βιβλία μαγείας,καθώς το περιεχόμενο του είναι εφικτό,αλλά και πολύ επικίνδυνο λόγο της έλλειψης προστασίας,την οποία δεν διαθέτει. Ακόμα και η απλή ανάγνωση του βιβλίου το καθιστά επικίνδυνο.



Δημιούργημα της φαντασίας του Lovecraft ή αλήθεια; Πίσω από κάθε μύθο δεν κρύβεται μια αλήθεια;   Άλλωστε... ''Δεν είναι νεκρό αυτό που αιώνια μπορεί να περιμένει, μα με το πέρασμα παράξενων αιώνων,ακόμα και ο θάνατος μπορεί να πεθάνει''


Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'