Nabta Playa το μυστηριώδες Στόουνχεντζ της Σαχάρα

Nabta Playa: Ένα όνομα άγνωστο στους περισσότερους. Αλλά σε αυτό το μέρος που χάνεσαι σε μια θάλασσα από άμμο, σχεδόν πριν από 40 χρόνια έγινε κατά τύχη μία σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη, που δεν έχει γίνει ακόμη πλήρως κατανοητή, μας λέει ο ερευνητής Bauval.

Η Nabta Playa βρίσκεται δυτικά του Νείλου στο μακρινό νότο της Αιγύπτου. Στην περιοχή αυτή υπάρχει και ο περίφημος ναός του Αμπού Σιμπέλ, κοντά στα σύνορα με το Σουδάν.
Είναι το πιο μυστηριώδες μέρος που μπορείτε να φανταστείτε, όχι τόσο από την άποψη του τουρισμού, αλλά και από την άποψη της επιστήμης είναι πραγματικά αξιοσημείωτη. Ανακαλύφθηκε το 1974 από ορισμένους αμερικανούς ανθρωπολόγους, και αρχηγός της εκστρατείας ήταν ο Fred Wendorf
Μπορείτε να βρείτε πολλά στη Σαχάρα, αλλά αυτό είναι κάτι το διαφορετικό. Στην πραγματικότητα, φαινόταν σαν ένα μέρος όπου οι άνθρωποι είχαν ζήσει.
Τώρα γνωρίζουμε ότι ήταν ένα συγκρότημα που χρησιμοποιούνταν για τελετές όπως και στο Stonehenge στην Αγγλία. Οι άνθρωποι που ζούσαν εκεί συγκεντρώνονταν και εκτελούσαν τις τελετές τους κοιτάζοντας τον ουρανό. Ακόμη και στην Nabta Playa υπήρχε μια πολύπλοκη δομή, που σχηματίζεται από διάφορους κύκλους με μεγάλες πέτρες.
Επιπλέον, υπάρχουν κάποια αναχώματα που μοιάζουν όπως τα ιγκλού των Εσκιμώων και υπάρχουν 12 από αυτά. Αυτό που είναι πολύ περίεργο είναι ότι έχουν σκάψει 2 από αυτά και βρήκαν κάτι αναπάντεχο. Σε ένα βρήκαν μια αγελάδα με το σύνολο του σκελετού ανέπαφο που δηλώνη με σαφήνεια το θύμα της τελετής στην δεδομένη θέση.
Στην άλλη, οι ανθρωπολόγοι περίμεναν να βρουν ένα ανθρώπινο σώμα ή ίσως ακόμη και μια αγελάδα. Αντ 'αυτού βρήκαν μια τεράστια βαριά πέτρα 3 τόνους ... Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτοί οι πρωτόγονοι άνθρωποι έχουν σκαλισμένη αυτή τη μεγάλη πέτρα και στη συνέχεια την είχαν θάψει στο έδαφος. Αλλά αυτό που είναι το πιο εκπληκτικό είναι ότι υπήρχε μια φυσική προεξοχή την οποία έχουν καλύψει.
Δεν έχουμε ιδέα ποιος είναι ο σκοπός τους και δεν ξέρω πώς θα μπορούσαν να βοηθούν όλα αυτά. Μιλάμε για ηλικίες πολύ, πολύ, πολύ μακρινές χρονολογίες ίσως 10.000, ή και 15.000 χιλιάδες χρόνια πριν ... Είναι όλα πολύ μυστηριώδεις, ακόμα και τα αναχώματα και πραγματικά δεν μπορείς να καταλάβείς πολλά πράγματα.
Το κυκλικό ημερολόγιο του Nabta Playa
Στη Nabta Playa κάποιος, αρκετές χιλιάδες χρόνια πριν, ήταν σαν να είχε κάνει σάρωση του ουρανού και να διάβασε τη φαινομενική κίνηση των άστρων, και κάποιος ήταν ήδη σε θέση να προβλέψει τη θέση του Ήλιου κατά τη διάρκεια του έτους. Κάποιος, εν ολίγοις, ήταν ήδη εξοικειωμένος με τις βασικές έννοιες της αστρονομίας ...
Χρειάστηκαν 10 χρόνια πριν οι ανθρωπολόγοι ξύπνησουν και κατανοήσουν ότι σε εκείνο το μέρος υπήρχαν πέτρες ευθυγραμμισμένες προς τα ανατολικά και βόρεια. Αμέσως σκέφτηκα ότι ήταν αστρονομικές ενδείξεις και ο λόγος που της παρατήρησα είναι η παροχή ορισμένων από αυτές σε έναν κύκλο. Στην πραγματικότητα, οι αστρονόμοι έχουν συνειδητοποιήσει από νωρίς ότι η "καρδιά" του Nabta Playa, η οποία γνωρίζουμε ως "κύκλος του ημερολογίου" δείχνει μεγάλες ευθυγραμμίσεις με διαφορετικές θέσεις του Ήλιου - το ηλιοστάσιο, την ισημερία ...
Η ανακοίνωση στο περιοδικό Nature ήταν συγκλονιστική, όχι μόνο επειδή είχε δηλώσει ότι ήταν ένα αστρονομικό συγκρότημα, αλλά γιατί χρονολογείται πολλές χιλιάδες χρόνια νωρίτερα από ότι Stonehenge και οι πυραμίδες.
Είναι κυριολεκτικά το αρχαιότερο αστρονομικό συγκρότημα στον κόσμο. Ακόμη πιο περίεργο, είναι ότι ο αστρονόμος Kim Melville από το Πανεπιστήμιο του Boulder στο Κολοράντο, όταν προσπάθησε να εντοπίσει την ευθυγράμμιση των λίθων που τοποθετούνται αρκετά χιλιόμετρα, μια γραμμή που δείχνει βόρεια, και μία ανατολικά και να τις ερμηνεύσει, συνειδητοποίησε ότι η γραμμή προς τα ανατολικά αναφέρεται στη ζώνη του Ωρίωνα - όπως τις πυραμίδες ... ενώ η γραμμή βόρεια αναφέρετε στοBig Dipper της Μεγάλης Άρκτου: ακριβώς όπως οι Πυραμίδες!
Στην πραγματικότητα με μία ματιά σε αυτούς τους δύο αστερισμούς αυτό που καταλαβένεις είναι ότι χρησιμοποιήθηκε σαν μία ουράνια μηχανική για να εξηγήσει φυσικά φαινόμενα, όπως οι πλημμύρες του Νείλου. Όπως γνωρίζουμε ο Νείλος ήταν κάθε χρόνο το κέντρο της αιγυπτιακής σκέψης και όλοι οι Αρχαίοι Αίγυπτοι εξαρτώνταν από αυτό. Σε αυτή την περίπτωση, οι άνθρωποι της ερήμου μπορούμε να τους αποκαλέσουμε και "Άνθρωποι των άστρων".
Είναι σαφές ότι «υπήρχε ένας λαός που κατοικούσε στην περιοχή αυτή για χιλιάδες χρόνια και κυριάρχησε στην έρημο. Η κλιματική αλλαγή όμως τους ανάγκασε να μετακινηθούν σε μεγάλες αποστάσεις για αναζήτηση νερού. Έτσι, αυτή η πρωτόγονοι άνθρωποι μετακινούνται από μια λεκάνη απορροής σε άλλη. Αλλά πριν από την αναχώρηση, θα έπρεπε να γνωρίζουν καλά όχι μόνο προς την κατεύθυνση, αλλά και πότε να πάνε.
Πιστέψτε με, το ξέρω, γιατί όταν διασχίζουν την έρημο είναι πολύ, πολύ σημαντικό να οργανώσουν τα αποθέματα του νερού με ένα συγκεκριμένο τρόπο, δεν μπορείς να κάνεις λάθη, ακόμα και το παραμικρό λάθος μπορεί να σας κοστίσει τη ζωή. Έτσι, προκειμένου να προγραμματίσουν την πλοήγηση τους στην έρημο, αναγκάστηκαν να υπολογίσουν το χρόνο και να παρακολουθούν τα αστέρια για αυτό.
Γι 'αυτό θα έπρεπε να δημιουργήσουν τα ημερολόγια και τις ευθυγραμμίσεις.
Έτσι, τώρα είναι σχεδόν σίγουρο, δεν είναι πλέον απλά μια θεωρία ... Υπάρχουν αιγυπτιολόγοι, συμπεριλαμβανομένων μερικών από τους πιο σημαντικούς, οι οποίοι συμφωνούν με την παρούσα υπόθεση. Υπήρξαν προϊστορικοί άνθρωποι στην Αφρική, οι οποίοι έζησαν στην περιοχή της Σαχάρας χιλιάδες χρόνια πριν και κυριολεκτικά αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις περιοχές τους εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, όταν η έρημος ήταν εντελώς στεγνή. Πήγαν στο Νείλο περίπου το 4000 χιλ., έως το 3500 π.Χ..
Χάρη σ 'αυτούς, ανακαλύψαμε την αστρονομία, δομικούς λίθους, εξημέρωση των ζώων, ίσως ακόμη και τη γεωργία. Μέσω αυτών όπου δημιούργησαν στη συνέχεια τις Πυραμίδες. Τα κομμάτια του παζλ αρχίζουν να ταιριάζουν τώρα μεταξύ τους με την ιστορία ...

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'