François Hollande : άλλη μια αποτυχία της ευρωζώνης !


From HEIL GAP ( or mind the GAP)
Στα μέσα του περασμένου Μαΐου είχαμε ανεβάσει το άρθρο μας :
- Γνωρίστε το νέοαφεντικό: «ο νέος Γάλλος πρόεδρος Francois Hollande είναι άλλο ένα ανδρείκελοτων Πεφωτισμένων σαν τον Σαρκοζί » - , όπου θέταμε και το ερώτημα «ποια είναι άραγε η αποστολή που ανατέθηκε στον Hollande ; »
Μήπως θα επιβλέπει τη Γαλλία στη σχεδιαζόμενη διάλυση της Ευρωζώνης ;
Ή απλώς για να εξυπηρετήσει τους Γάλλους καπιταλιστές … παζαρεύοντας τις δυο μονάδες στη διάφορα επιτοκίων των κρατικών ομόλογων Γερμανίας - Γαλλίας ;
Βέβαια πέσαμε στην εποχή του …. Ελληνογαλλικού-ειδυλλίου , πριν ακόμα «το tsiprashow φάει την πόρτα » από τον Hollande …. και έτσι πέρα από μια φίλη μας και τα υπόλοιπα γνωστά 6-7 φιλαράκια του HEIL GAP …  κανείς άλλος δεν έθεσε το άρθρο μας υπ όψιν του κοινού στο διαδίκτυο .
Μετά ; ….  Τι μετά ;
Μετά ήρθαν και οι δεύτερες βουλευτικές εκλογές , όπου οι έλληνες με την βοήθεια και των 500.000 αλβανών λαθροψηφοφορων του @ντωνάκη Comaneci …. απλώς ….. «έβγαλαν τα μάτια τους» ! 
(ναι sorry το ξέχασα … βορειοηπειρώτες τους λένε τώρα) .

Όμως το παρελθόν του Hollande προδιαγράφει και το μέλλον του :
Ακόμα και η αριστερά είναι θυμωμένη μαζί του και ο Hollande τρώει … απανωτά χαστούκια.
Η Γαλλία βυθίζεται σε μια στάσιμη οικονομία.
Ο ιδιωτικός τομέας βρίσκεται υπό πίεση , η βιομηχανία κατασκευής των γαλλικών αυτοκινήτων οδεύει προς την ύφεση.
Η ανεργία χτύπησε ένα 10,2 % , αφήνοντας πάνω από 3 εκατομμύρια ανθρώπους χωρίς δουλειά.
Η ανεργία των νέων (;)  …  στο 22,7% .
Η "λύση" των 150.000 θέσεων εργασίας για τους νέους με έξοδα των  φορολογουμένων έχει δοκιμάσει και στο παρελθόν … «με μικρή επιτυχία».
Οι τιμές της βενζίνης και του ντίζελ σήμερα … αιωρούνται κοντά σε «επίπεδα ρεκόρ».
Έτσι, υπάρχουν πολλοί δυσαρεστημένοι …
Σε μια δημοσκόπηση του BVA το 55% των ερωτηθέντων ήταν δυσαρεστημένοι με τις προσπάθειες του Προέδρου François Hollande για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης .
Συγκριτικά … στο τέλος του μήνα του μέλιτος του … το 2007, μόνο το 31% ήταν δυσαρεστημένοι με τον Νικολά Σαρκοζί . Καταστροφικό για έναν «σοσιαλιστή» : το 57% πιστεύει ότι δεν έχει  διανείμει τα "βάρη" δίκαια - ίδια με τον πρόεδρο των πλουσίων - δηλαδή τον Σαρκοζί.  
Το πρόβλημα για τους ψηφοφόρους είναι η "αδράνεια", του Hollande μετά από κάποια αρχικά ημίμετρα, όπως η μερική αποκατάσταση της συνταξιοδότησης στα 60 και η αύξηση της υποστήριξης για την επάνοδο στην εκπαίδευση .
Τώρα οι άνθρωποι "αμφιβάλλουν σοβαρά για την ικανότητά του να αλλάξει τα πράγματα."
Πιστεύουν ότι στην κυβέρνηση ξοδεύουν το χρόνο τους … προσπαθώντας να « αποκαθηλώσουν την κληρονομιά του Σαρκοζί » και «απλώς συνεδριάζουν …. χωρίς την λήψη αποφάσεων ».
Σε μια δημοσκόπηση της OpinionWay , η ικανοποίηση σχετικά με τη δουλειά που έχει κάνει ο Hollande … συνετρίβει κατά 14 μονάδες … από το 60% τον Ιούλιο … στο 46% τον Σεπτέμβριο , σε σύγκριση προς το σκορ ικανοποίησης των ψηφοφόρων ... του 64 % για τον  Σαρκοζί το 2007.
Και το 58% ήδη πιστεύει ότι ο Hollande , μετά από τέσσερις μήνες στην εξουσία , πηγαίνει "προς τη λάθος κατεύθυνση."
Οι άνθρωποι έχουν την «περίεργη εντύπωση» ότι η κυβέρνηση «μόλις τώρα συνειδητοποίησε την κρίση», και από όποιο πολιτικό χώρο και αν προέρχονται ανησυχούν ότι η κυβέρνηση στερείται "σαφούς οράματος" και "σχεδίου πολέμου" για την καταπολέμησή της , δήλωσε ο Μπρούνο Jeanbart, αναπληρωτής γενικός διευθυντής της OpinionWay.
Το άγχος καταπίνει τη μεσαία τάξη που σφυροκόπησε τον Hollande … με μείωση του ποσοστού ικανοποίησης της από την πολιτική του … κατά ένα 19%.
Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του, είχε υποσχεθεί ότι θα απαιτούσε «προσπάθειες» από τους πλούσιους και από τις μεγάλες εταιρείες , αλλά πλέον η μεσαία τάξη φοβάται ότι θα κληθεί να επωμιστεί τα βάρη και να πληρώσει μάλιστα ακόμα περισσότερα σε φόρους.
Η κατάσταση χειροτερεύει .
Για να ανατρέψει την όλη κατάσταση , ο Hollande , το βράδυ της Κυριακής , απευθύνθηκε στο έθνος μέσω της τηλεόρασης (TF1) ... όπου και μείωσε τις προσδοκίες ανάπτυξης για το 2012 από το ...  ήδη μηδαμινό 1,2% … στο  0,8%.
Χα, χα, χα … μήπως τον θυμάστε τον τέκτονα ... τότε που θα πάντρευε την λιτότητα με την ανάπτυξη ;
Χα, χα, χα ….
Για να διατηρηθεί το έλλειμμα σε τάξη έπρεπε να καταλήξει σε νέα μέτρα περικοπών των 33 δισ. ευρώ.
Να  "περισώσει" 10 δισεκατομμύρια ευρώ στις δημόσιες υπηρεσίες - αν και είχε ήδη δεσμευτεί για την πρόσληψη περισσότερων υπαλλήλων για την εκπαίδευση, στην επιβολή του νόμου, καθώς και το σύστημα δικαιοσύνης.
Βαθιά απροσδιόριστες περικοπές θα πρέπει να γίνουν αλλού.
Που ;
Δεν μπορεί να σας απαντήσει ο HEIL GAP … 
Είναι μυστήριο …
Βεβαία είναι σίγουρο οτι ... οι προκύπτουσες απεργίες εκ των περικοπών αυτών … θα παραλύσουν τη Γαλλία για εβδομάδες.
Και αφού περιέγραψε τα φορολογικά μέτρα, μερικά από τα οποία είχαν  ήδη προταθεί κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, ώστε να αποκομίσει άλλα  20 δισεκατομμύρια ευρώ από τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις , τόνισε για άλλη μια φορά, προς τους δύσπιστους συμπατριώτες του της μεσαίας τάξης , ( μπλα, μπλα, μπλα ) ότι οι φόροι αυτοί θα πλήξουν μόνο τις μεγαλύτερες εταιρείες και τα πλουσιότερα νοικοκυριά . ( μπλα, μπλα, μπλα )
Μάλλον … σωστά τον είχε αποκαλέσει HollandReOU κάποια … ροζ-ψυχή .
Βέβαια εκρηκτική ήταν η επίδραση στην κοινή γνώμη του "affaire Arnault," (της επιχείρησης Arnault , όπως ονομάζεται) , του Bernard Arnault, του πλουσιότερου άνθρωπου στη Γαλλία , τέταρτου πλουσιότερου άνθρωπου στον κόσμο, το αφεντικό της LVMH, και στενό συνεργάτη του Σαρκοζί , που έχει ζητήσει την βελγική υπηκοότητα , λόγω των φορολογικών συνθηκών του Βελγίου !
Αν μη τι άλλο, η κίνηση Arnault ήταν ένα επιτήδειο χαστούκι στο πρόσωπο του φαφλατά καιροσκόπου Hollande.

Βέβαια όσον αφορά τις βρωμοδουλειές των Ηνωμένων Εθνών και της παγκοσμιοποίησης … ;
Ε , εκεί ο François Hollande δεν χάνει τον χρόνο του , αντιθέτως σπεύδει να βοηθήσει τους τρομοκράτες των  "ταγμάτων θανάτου" που μαστίζουν σήμερα τη Συρία – και που υποκριτικά παρουσιάζονται από το δυτικό Τύπο ... ως «ιθαγενείς» και «αγωνιστές της ελευθερίας».
 
Εικόνα: Ο François Hollande (δεξιά) μετά τα «παχιά» λόγια της προεκλογικής του καμπάνιας προς τους Γάλλους ψηφοφόρους , όταν υποσχόταν να τερματίσει τον στρατιωτικό τυχοδιωκτισμό του Νικολά Σαρκοζί … τώρα … πια … που τα ξέχασε όλα … συμβάλλει στην αποσταθεροποίηση  και την καταστροφής της Συρίας , μέσω της χρηματοδότησης Λιβύων τρομοκρατών , τους οποίους βοήθησε να αναρριχηθούν στην εξουσία στην Τρίπολη , ο προκάτοχός του ο «κοντούλης » ο Σαρκοζί …
«The Hindu» http://www.thehindu.com/news σε άρθρο της , « η Γαλλία θα χρηματοδοτήσει την  αντιπολίτευση στη Συρία », αναφέρει:
Το Reuters επικαλέσθηκε μια « διπλωματική πηγή »,  που ανέφερε ότι η Γαλλία είχε αρχίσει να υποστηρίζει τα μέρη της Συρίας που προφανώς ελέγχονται από την ένοπλη αντιπολίτευση .
Πιο ανησυχητικό είναι ότι η έκθεση επισημαίνει ότι το Παρίσι εξετάζει την παροχή βαρύ πυροβολικού στους αντικυβερνητικούς μαχητές - μια κίνηση που θα αύξανε την σκληρότητα του εμφύλιου πόλεμου στη χώρα. 

Η Ρωσία, η Κίνα και το Ιράν που ηγούνται της Διεθνούς καταδίκης του εμφυλίου στην Σύρια έχουν επισημάνει ότι η λεγόμενη «ένοπλη αντιπολίτευση» αποτελείται από θρησκευτικούς εξτρεμιστές , πολλοί εκ των οποίων έχουν άμεσους δεσμούς με την Αλ Κάιντα και δεν είναι καν της Σύριοι ...  «προδίδοντας» έτσι το παραμύθι της Δύσης «περί επαναστατών».
Η πρόσφατη ανακοίνωση της Γαλλίας είναι ιδιαίτερα εξωφρενική , δεδομένου ότι η λεγόμενη "αντιπολίτευση" της Συρίας ανακοίνωσε πρόσφατα την πρόθεσή της να αρχίσει την στόχευση «πολίτικων στόχων» και υποδομών όπως π.χ. πολιτικά αεροδρόμια …  ένα από τα πλέον κραυγαλέα εγκλήματα πολέμου.
HEIL GAP ( or mind the GAP)
http://heilgapormindthegap.blogspot.nl

1 Σχόλια

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΑΙΓΥΠΤΟΣ & ΛΙΒΥΗ: άγρια επίθεση όχλου μουσουλμάνων εναντίον της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Λιβύη και στο Κάιρο λόγω ταινίας που θεωρείται προσβλητική για το Ισλάμ .

    From HEIL GAP ( or mind the GAP)

    http://heilgapormindthegap.blogspot.de/2012/09/blog-post_1203.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Νεότερη Παλαιότερη

'