Οι νέοι επιστρέφουν στα χωράφια λόγω κρίσης..Άφησαν την Αθήνα για να κάνουν νέο ξεκίνημα..


Το ενδιαφέρον νέων ανθρώπων, οι οποίοι βλέπουν σε αυτό μία διέξοδο στον εφιάλτη της ανεργίας, φαίνεται ότι συγκεντρώνει το πρόγραμμα ενοικίασης αγροτεμαχίων, με συμβολικό μίσθωμα, του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από το γεγονός ότι, οι πέντε πρώτοι που πήραν 14 αγροτεμάχια συνολικής έκτασης 145 στρεμμάτων σε διάφορες περιοχές του νομού Λάρισας είναι νέοι άνθρωποι, ο μέσος όρος ηλικίας των οποίων δεν ξεπερνάει τα 30 χρόνια.
Ορισμένοι απ' αυτούς ασχολούνται ήδη με τη γη ή την κτηνοτροφία ενώ οι περισσότεροι στρέφονται προς την κατεύθυνση αυτή, εκμεταλλευόμενοι την ευκαιρία που παρέχεται σε περιόδους κρίσης. 
Όπως και οι ίδιοι σχολίασαν, εντάχθηκαν στο πρόγραμμα αναζητώντας ευκαιρία απασχόλησης αλλά και δημιουργίας. Ενώ είναι χαρακτηριστικό επίσης ότι οι περισσότεροι στρέφονται προς τις βιολογικές καλλιέργειες αλλά και σε εξειδικευμένες, όπως αυτή των φαρμακευτικών φυτών.

Άφησαν την Αθήνα για να κάνουν νέο ξεκίνημα
Είναι χαρακτηριστικό ότι ανάμεσα στους πέντε πρώτους που πήραν τα αγροτεμάχια είναι μία 25χρονη, μητέρα ενός μωρού 7 μηνών, που εγκαταλείπει την Αθήνα με την οικογένειά της για να πάει στην περιοχή και να ασχοληθεί με την καλλιέργεια, όπως επίσης και μία 20χρονη που είναι κάτοικος Αττικής. 
Και οι υπόλοιποι νέοι που πήραν αγροτεμάχια έχουν ανώτερες και ανώτατες σπουδές και αναζητούν διέξοδο στο επαγγελματικό τους αδιέξοδο στρεφόμενοι στη γη. 
Όλοι, κινούμενοι στο αστερισμό της οικονομικής κρίσης, δήλωσαν αισιόδοξοι ότι η ενασχόληση με τη γεωργία και την κτηνοτροφία θα τους δώσει τις ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης που επιζητούν.

Στον νομό Λάρισας, ο όποιος είναι κατ' εξοχήν αγροτικός, έχει προγραμματιστεί να διατεθούν συνολικά 25 χιλιάδες στρέμματα, δηλαδή ο μεγαλύτερος αριθμός στρεμμάτων σε σχέση με τα λοιπά θεσσαλικά διαμερίσματα, τόσο για αγροτική όσο και για κτηνοτροφική χρήση.

Όπως έγινε γνωστό από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Διεύθυνση Πολιτικής Γης έχει ελέγξει μέχρι σήμερα, ως προς το ιδιοκτησιακό καθεστώς, συνολικά 168 αγροτεμάχια. 
Από αυτά, προέκυψαν 48 διαθέσιμα αγροτεμάχια συνολικής έκτασης 1066 στρεμμάτων, τα οποία και αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο. 
Από τα 48 αγροτεμάχια τα 17 προορίζονται για γεωργική χρήση (164 στρ.) και τα 31 για κτηνοτροφική χρήση (902 στρ.) ενώ ο έλεγχος των αγροτεμαχίων συνεχίζεται μέχρι να ολοκληρωθεί και για τα υπόλοιπα 1450 αγροτεμάχια, συνολικής έκτασης 25.000 στρεμμάτων, που περιλαμβάνονται στην Π.Ε. Λάρισας.

Το γεγονός υπογράμμισε και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ο οποίος ανέφερε- μεταξύ άλλων- ότι πρόκειται για μία σημαντική διαδικασία, καθώς ξεκαθαρίζεται και αξιοποιείται η περιουσία του Δημοσίου, δίνοντας τη δυνατότητα σε νέους κυρίως ανθρώπους να επιχειρήσουν. 
Κι αυτό έχει ιδιαίτερα μεγάλη αξία, σχολίασε, καθώς με ελάχιστο τίμημα δίνεται η δυνατότητα να αξιοποιήσουν τη γη και να δημιουργήσουν πάνω σε ένα δυναμικό τομέα, όπως είναι ο αγροδιατροφικός.

Στη δύσκολη αυτή εποχή, ο αγροτικός και ο κτηνοτροφικός τομές μπορεί να δώσει ευκαιρίες και διέξοδο στην κρίση την οποία βιώνουμε, σχολίασε. Χαρακτήρισε δε «πολύπλοκη» την προσπάθεια να ξεκαθαριστεί πόση από τη δημόσια γη είναι εκμεταλλεύσιμη και πληροί τις προϋποθέσεις
παραχώρησης προς ενοικίαση με στόχο τη δημιουργία θέσεων εργασίας.
http://logioshermes.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'