Ο Πούτιν υπόσχεται "άνευ προηγουμένου" εξοπλιστικό πρόγραμμα ως απάντηση σε ΗΠΑ και ΝΑΤΟ

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας και υποψήφιος των προεδρικών εκλογών Βλαντίμιρ Πούτιν υποσχέθηκε έναν "άνευ προηγουμένου" επανεξοπλισμό της χώρας που καθίσταται αναγκαίος λόγω κυρίως της πολιτικής των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, σε άρθρο του που δημοσιεύει σήμερα η επίσημη εφημερίδα Ροσίσκαγια Γκαζέτα.

Ο Πούτιν θέτει ως προτεραιότητα την ανάγκη να δοθεί απάντηση στην ανάπτυξη της αντιπυραυλικής ασπίδας στην Ευρώπη από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ , στο άρθρο του στην εφημερίδα που είναι αφιερωμένη σε στρατιωτικά θέματα.


''Η εποχή απαιτεί μια πολιτική προσηλωμένη στην ανάπτυξη του συστήματος αεροπορικής και διαστημικής άμυνας της χώρας. Σε αυτό μας ωθεί η πολιτική των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στο θέμα της αντιπυραυλικής άμυνας", γράφει ο Πούτιν.

"Οφείλουμε να οικοδομήσουμε ένα νέο στρατό. Σύγχρονο, ικανό οποιαδήποτε στιγμή να κινητοποιηθεί', γράφει ο πρωθυπουργός της Ρωσίας.

"Βλέπουμε να ξεσπούν ασταμάτητα νέες τοπικές και περιφερειακές συγκρούσεις. Εμφανίζονται περιοχές αστάθειας, όπου το χάος συντηρείται και χειραγωγείται. Και βλέπουμε απόπειρες για να προκληθούν τέτοιου είδους συγκρούσεις σε άμεση εγγύτητα με τα σύνορά μας και αυτά των συμμάχων μας", προσθέτει ο Πούτιν επαναλαμβάνοντας τις κατηγορίες που διατυπώνονται στη Ρωσία κατά των χωρών της Δύσης.

"Βλέπουμε πόσο έχουν υποτιμηθεί και εκφυλιστεί οι αρχές του διεθνούς δικαίου", επισημαίνει την ώρα που η Ρωσία είναι ο βασικός υποστηρικτής της Δαμασκού απέναντι στις χώρες της Δύσης που καταγγέλλουν την καταστολή στη Συρία με χιλιάδες νεκρούς.

"Υπό τις συνθήκες αυτές, η Ρωσία δεν μπορεί να περιορίζεται σε διπλωματικές και οικονομικές μεθόδους για τη διευθέτηση των συγκρούσεων. Έχουμε καθήκον να αναπτύξουμε τις στρατιωτικές ικανότητες της χώρας", υπογραμμίζει ο Πούτιν.

"Υπάρχουν ισχυρισμοί ότι η αναγέννηση του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος είναι ένα βάρος για την οικονομία, ένα αξεπέραστο φορτίο που είχε εκείνη την εποχή καταστρέψει τη Σοβιετική Ένωση. Είμαι πεπεισμένος ότι αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος", τονίζει ο πρώην πράκτορας της KGB.

"Η αναγέννηση του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος θα γίνει όχημα για την ανάπτυξη ποικίλων τομέων", σημειώνει.

Η ρωσική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει πριν από ένα χρόνο ένα μεγάλο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των ενόπλων δυνάμεων ύψους 500 δισεκατομμυρίων ευρώ έως το 2020.

onalert
http://logioshermes.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
Σύντομα θα ξεκλειδώσουμε τα σχόλια και θα επιτρέψουμε το τρολάρισμα.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ¨Η ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Να επιτραπεί η καύση των νεκρών στην Ελλάδα;

Τι θεματολογία και event θα προτιμούσατε;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις