Νέα βόμβα απο τον γνωστό ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ!!

Καθολική απαγόρευση δόμησης σε εκτός σχεδίου περιοχές επιχειρεί να επιβάλει το υπουργείο Περιβάλλοντος, προωθώντας ρύθμιση η οποία προβλέπει ότι ακόμη και σε μέχρι τώρα άρτια-οικοδομήσιμα οικόπεδα και αγροτεμάχια, μπορούν να ανεγερθούν μόνον επαγγελματικές εγκαταστάσεις ή αγροικίες, υπό την προύπόθεση ότι ο ιδιοκτήτης ασκεί εκμετάλλευση του ακινήτου.
Στο σχετικό άρθρο του σχεδίου ΠΔ που....
υπογράφεται από τον αναπληρωτή υπουργό Ν. Σηφουνάκη, αναφέρεται ότι η ανέγερση κατοικίας απαγορεύεται σε εκτός σχεδίου περιοχές, εκτός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων, εκτός ορίων οικισμού με πληθυσμό μικρότερο από 2.000 κατοίκων, εκτός ορίων οικισμού προϋφισταμένου του 1923 και εκτός περιοχών που βρίσκονται υπό πολεοδόμηση.
Στις περιοχές αυτές προβλέπεται «διατήρηση και προστασία της κατά προορισμό χρήσης του εδάφους, με την ενίσχυση των αγροτικών και λοιπών εκμεταλλεύσεων γης και τον δραστικό περιορισμό της συνολικής επιτρεπόμενης επιφάνειας δόμησης».
Εαν ισχύσει τελικά η προωθούμενη ρύθμιση, θα αποτραπεί η δημιουργία νέας γενιας αυθαιρέτων με προοπτική νομιμοποίησης και θα υποχωρήσουν οι τιμές των εκτός σχεδίου οικοπέδων, καθώς σ' αυτά θα μπορούν να χτίσουν κατοικία μόνον οι «απασχολούμενοι με την κύρια εκμετάλλευση» - δηλαδή ο αγρότης που καλλιεργεί την έκταση.

Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'