Αθώοι οι ακτιβιστές του Ρουβίκωνα για την δράση στο Δημαρχείο Τήνου (ΒΙΝΤΕΟ)

Αθωώθηκαν από το δικαστήριο της Σύρου τα οκτώ μέλη του «Ρουβίκωνα», όπου βρέθηκαν κατηγορούμενα ύστερα από μήνυση του δημάρχου Τήνου, Γιάννη Σιώτου για την επέμβαση τους στο δημαρχείο με την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης.



Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομία, μετά τη μήνυση, είχε προχωρήσει σε 10 προσαγωγές, από τις οποίες οι οκτώ μετατράπηκαν σε συλλήψεις με την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης.

Διαβάστε επίσης
• Ποιος ήταν ο επαναστάτης Νέστωρ Μαχνό -Η συμμετοχή των Ελλήνων του Πόντου (ΒΙΝΤΕΟ)
• Η ζωή και ο θάνατος του Εμιλιάνο Ζαπάτα -Ο άνθρωπος που προτίμησε να πεθάνει όρθιος (BINTEO)
• Οι αναρχικοί και η Μεξικανική Επανάσταση: Praxedis G. Guerrero
• Αναρχισμός και Μεξικανική Επανάσταση
• Τι είναι αυτοί οι Ζαπατίστας;

Τι υποστήριξαν Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος

Κατά τη διάρκεια της δίκης, τόσο η αντιδήμαρχος Δεληγιάννη όσο και ο Δήμαρχος Τήνου Σιώτος, μίλησαν για «εισβολή» των μελών με απειλητικές διαθέσεις με αποτέλεσμα να τρομοκρατήσουν τόσο τους υπάλληλους όσο και την κοινωνία της Τήνου.


Όλο το χρονικό της επέμβασης των Ακτιβιστών του Ρουβίκωνα

Τα μέλη του Ρουβίκωνα είχαν εισβάλει στο Δημαρχείο Τήνου με αφορμή τον θάνατο των δύο υπαλλήλων καθαριότητας του Δήμου.

Τα μέλη της οργάνωσης εντοπίστηκαν από τις λιμενικές και αστυνομικές αρχές του νησιού, έπειτα από μήνυση που υπέβαλε ο δήμαρχος του νησιού για διατάραξη οικιακής ειρήνης, Γιάννης Σιώτος, μετά την επέμβαση που πραγματοποίησαν στο δημαρχείο της Τήνου, όπου πέταξαν φέιγ βολάν κατά της δημοτικής αρχής και αποχώρησαν.


Τα μέλη του Ρουβίκωνα επιχείρησαν να επιστρέψουν με το πλοίο της γραμμής και προσπάθησαν να βγάλουν εισιτήρια από κεντρικό ταξιδιωτικό πρακτορείο του νησιού. Όμως, οι αστυνομικοί και οι λιμενικοί που είχαν ακροβολιστεί σε κεντρικά σημεία και στο λιμάνι, τους εντόπισαν και αμέσως προχώρησαν στη σύλληψή τους. Εντύπωση προκαλεί η σπουδή και ο ζήλος της αστυνομίας εναντίον των ακτιβιστών του Ρουβίκωνα για το τεράστιο έγκλημα της διατάραξης οικιακής ειρήνης. Μια αστυνομία που δεν δείχνει να ενδιαφέρεται το ίδιο για τον θάνατο των δύο υπαλλήλων καθαριότητας του Δήμου Τήνου.

«Είμαστε μία μικρή κοινωνία,  θέλω οι κάτοικοι να νιώθουν ασφαλείς και να μη φοβούνται», ανέφερε στο protothema ο δήμαρχος Τήνου, Γιάννης Σιώτος, χωρίς βέβαια να απαντάει για του δύο νεκρούς υπαλλήλους καθαριότητας του Δήμου Τήνου.

Δέκα μέλη της αναρχικής ομάδας εισέβαλαν νωρίτερα στο δημαρχείο διαμαρτυρόμενοι για τον τραγικό θάνατο των δύο υπαλλήλων στις 30 Απριλίου, σε τροχαίο με το απορριματοφόρο.

«Για εμάς δεν είναι καθόλου δύσκολο να πάρουμε ένα πλοίο και να ξανάπαμε στην Τήνο. Αυτό το οποίο θέλουμε είναι να μην χρειαστεί ποτέ να ξαναπάμε στην Τήνο», προειδοποιεί ο Ρουβίκωνας σε κείμενο που ανήρτησε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Δείτε το βίντεο



Νικ Κόσμος για τα Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'